Hellcats na festivalu Viva la Pola

Dekleta vseženske heavy metal rock skupine Hellcatspoletje preživljajo z igranjem po festivalih v Sloveniji in tujini. Po vrnitviz Metalcampa, kjer so kot prva ženska zasedba, ki je kadarkoli nastopila tam,osvojile pretežno tujo publiko, se odpravljajo v Hrvaško Pulo, kjerbodo zastopale Slovenijo na mednarodnem festivalu Viva la Pola. To poletjejih čakajo še nastopi predvsem  po obmorskih krajih, Portorožu, Ankaranuin Rijeki.

sreda, 11. avgust 2010 ob 17:49

Primorska.info, ki je v delni lasti Prleka, mora vrniti denar

Ministrstvo za kulturo bo od spletnega portala Primorska.info zahtevalo vrnitev sredstev z lanskega razpisa za pluralizacijo medijev, saj njihov projekt ni izpolnil zahtev. Pred kratkim je nekaj domačih medijev poročalo, da podjetju, ki je v lasti poslanca SD-ja Luke Jurija in predsednika koprskega odbora SD-ja Sebastjana Kokla, ki je po rodu Prlek, sredstev v višini 18.600 evrov ne bo treba vrniti.

sreda, 11. avgust 2010 ob 08:121

Najstarejša lisička zapustila brlog

Po štirih zelo uspešnih letih nove zasedbe skupine Foxy Teens je prišlo do slovesa. Najstarejša članica Kim zapušča lisičji brlog. Odpravlja se namreč novim izzivom naproti. Ob koncu srednje šole se je odločila, da se bo poizkusila na novih področjih, zato je svoje mesto odstopila 17-letni Katji. Nova lisička Katja, sicer srednješolka domžalske gimnazije ni čista novinka, saj se s petjem ukvarja že vrsto let in je že nastopila na nekaj festivalih ter posnela nekaj solističnih ...

torek, 6. julij 2010 ob 08:3011

Tanja Žagar odhaja na Festival Plitvice

Oče hrvaškega radijskega festivala, Vladimir Mihaljek je ponovno aktiven. Skupaj s hrvaškimi mediji letos prvič organizira mednarodni glasbeni festival Mediafest na Plitvičkih jezerih. Festival bo potekal med 9. in 11.junijem 2010. Slovenijo bosta zastopala, na prvem večeru zabavne glasbe pevka Tanja Žagar in na drugem večeru, pop rock večeru skupina Ave.

sreda, 9. junij 2010 ob 20:23

Predstavitveni film o vseživljenjskem učenju

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota, ki deluje v okviru Zavoda PIP, je izdala predstavitveni film o vseživljenjskem učenju. Film predstavlja mnenja različnih pomurskih strokovnjakov o pomenu vseživljenjskega učenja.

ponedeljek, 31. maj 2010 ob 17:42

Tanja Žagar v plesnem objemu

Takoj po vrnitvi iz Sofije, kjer je na Balkan Music Awards 2010 prejela plaketo za Najboljšo pesem Slovenije 2009, pesem S tabo, se je Tanja takoj lotila novih podvigov. V nedeljo, 30. maja jo bomo lahko videli v oddaji Spet doma, kjer nas bo znova presenetila z izjemnim pevsko plesnim nastopom za pesem Poletje je najin čas, ki je novi aktualni single z njenega zelo uspešnega albuma Hvala, ker si ob meni ti. Nastopila bo skupaj s soplesalcem Gregorjem Cesarjem, ki je tudi tokrat poskrbel za atraktivno ...

sobota, 29. maj 2010 ob 17:37

Filmski teden Evrope

V okviru programa dogodkov ob letošnjem dnevu Evrope, 9. maju, bo med 10. in 15. majem v devetih slovenskih mestih potekal Filmski teden Evrope. Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji v sodelovanju z Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta za Slovenijo ter mrežo informacijskih točk Europe Direct, Media Deskom Slovenija, Kinodvorom, mrežo evropskih kulturnih organizacij - EUNIC Slovenija in Cankarjevim domom podarja brezplačen ogled štirinajstih evropskih filmskih uspešnic, sofinanciranih ...

četrtek, 6. maj 2010 ob 18:15

Teden Evrope

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota, ki deluje v okviru Zavoda PIP, bo v Tednu Evrope izvedla informacijsko kampanjo, ki bo potekala v nekaterih večjih krajih v regiji. Ob tej priložnosti bomo na naši stojnici mimoidočim ponujali brezplačne publikacije na temo EU. Aktivnosti bo popestrila maskota Informacijske točke Europe Direct Murska Sobota, ki jo bomo v Tednu Evrope prvič predstavili.

nedelja, 2. maj 2010 ob 10:35

Peklenske mačke predstavljajo Heavy Metal

Skupino Hellcats sestavljajo štiri glasbenice: basistka Saša Zagorc, bobnarka Sonja Zagorc, pevka Valentina Plaskan in kitaristka Katja Mavec. Hellcats so dokaz, da so visoke pete in Heavy Metal dobra kombinacija!Hellcats so svojo prvo skladbo Heavy Metal posnele pod producentsko taktirko Davorja Kontića, v Studiu Conti. Miksanje je potekalo v sodelovanju s producentom Toni Jurijem. Mastering skladbe pa je bil narejen v studiu Toniton pri producentu Toni Juriju.

torek, 27. april 2010 ob 11:41

Fifa World Cup Trophy v Sloveniji

Od 28. do 30. marca je bil v Sloveniji originalen pokal Svetovnega prvenstva v nogometu, ki ga bodo 11. julija v Johannesburgu podelili najboljši nogometni reprezentanci na svetu. Turneja FIFA World Cup Trophy Tour by Coca Cola se je začela 21. septembra 2009 na sedežu FIFA v Švici in se bo zaključila 4. maja 2010 v Južni Afriki.

sreda, 31. marec 2010 ob 09:47