Standard kakovosti tudi v nevladnem sektorju

Naraščanje števila nevladnih organizacij in krepitev njihovega pomena v družbi narekuje tudi potrebo po večanju njihove strokovnosti in kakovosti. Na ta način lahko uresničujejo pričakovanja svojih uporabnikov in jim ponudijo dobre storitve. Da bi izboljšali kakovost njihovega delovanja, je prišlo do vpeljave sistema kakovosti za NVO v slovenski prostor. Model kakovosti vsebuje osnovne zahteve, ki jih mora izpolnjevati nevladna organizacija, da bi bila ugledna in kakovostna. Standard kakovosti ...

petek, 12. februar 2010 ob 17:17

Dr. Romana Jordan Cizelj o črpanju finančnih sredstev iz programa Life+

»Veseli me, da je Evropska komisija prepoznala, da je skladno in celovito črpanje finančnih sredstev iz programa Life+ naš skupen evropski interes. Študija, v kateri bo zunanji svetovalec opredelil glavne vzroke za nezadostno črpanje sredstev v številnih državah članicah in predlagal načine za njihovo odpravo, mora biti zaključena v čim krajšem času. Od Evropske komisije pa pričakujem, da bo v skladu s priporočili učinkovito ukrepala,« je odgovor Komisije komentirala ...

četrtek, 4. februar 2010 ob 12:11

Kampanja Evropsko ukrepanje na področju drog

V Sloveniji in drugih članicah Evropske unije poteka kampanja Evropsko ukrepanje na področju drog, katero je sprožil Generalni direktorat za pravosodje, svobodo in varnost Evropske komisije. Cilj kampanje je zagotoviti močan, usklajen in uravnotežen odziv na naraščajočo problematiko drog, ki vpliva na celotno evropsko družbo.

četrtek, 17. december 2009 ob 12:321

Publikacija namenjena romski skupnosti

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota je izdala publikacijo namenjeno romski skupnosti v Pomurju z naslovom »I Evropakri unija«. V publikaciji so predstavljene osnovne značilnosti Evropske unije v romskem jeziku.

ponedeljek, 14. december 2009 ob 18:10

Podeljene nagrade natečaja »Ena Evropa - mnogo jezikov«

Na Predstavništvu Evropske komisije v Sloveniji je strokovna komisija izbrala zmagovalca nagradnega natečaja »Ena Evropa - mnogo jezikov«. V kategoriji ročno izdelanih plakatov so zmagovalni plakat izdelali učenci OŠ Toma Brejca iz Kamnika, v kategoriji digitalno izdelan plakat pa je strokovna komisija za zmagovalca soglasno izbrala izdelek učenca OŠ Polzela Jerneja Černelča. Zmagovalna plakata bosta nagrajena s prenosnim prevajalnikom - Quicktionaryjem.

četrtek, 10. december 2009 ob 12:00

Izšel je novi album Tanje Žagar

Z današnjim dnem je tudi uradno izšel drugi samostojni album »Hvala, ker si ob meni ti«. Po letu in pol od izida albuma »Tiho, tiho čas beži«, nas je priljubljena pevka in glasbenica Tanja Žagar razveselila že s svojim drugim albumom. Poleg tega, da nam je pripravila 14 prelepih pesmi, ki jih je nekaj zapela tudi z znanimi in znamenitimi glasbenimi imeni, nam kot pravi posladek ob izidu plošče ponuja tudi svoj novi videospot za nosilno pesem albuma »Hvala, ker ...

ponedeljek, 23. november 2009 ob 14:392

Dvajseta obletnica Konvencije o otrokovih pravicah

Dvajseta obletnica Konvencije Združenih narodov o otrokovih pravicah bo obeležena z začetkom evropskega natečaja, ki ga vsako leto objavi Evropska komisija. Evropske otroke in najstnike, stare med 10 in 18 let, vabimo, da oblikujejo plakat na temo ene od pravic, določenih v Konvenciji. Namen natečaja je, da mladi evropski državljani boljše spoznajo svoje pravice in jih znajo boljše zagovarjati.

četrtek, 19. november 2009 ob 12:57

Slovenija gre naprej!

Slovenskim nogometašem se je uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo v nogometu, ki bo naslednje leto v Južnoafriški republiki. Slovenija je v Mariboru na povratni tekmi zmagala 1:0, kar je bilo dodvolj, saj so minulo soboto v Rusiji na stadionu Lužniki izgubili z rezultatom 1:2, tako da je za napredovanje zadostoval prav ta rezultat.

sreda, 18. november 2009 ob 22:413

Začenja se cestna zimska sezona

Od 15. novembra do 15. marca na slovenskih cestah traja zimska sezona, kar pomeni, da morajo vozila imeti obvezno zimsko opremo. Zimska oprema za osebna vozila so zimske pnevmatike na vseh štirih kolesih ali kombinacija letnih pnevmatik in verig, pri čemer morajo imeti gume dovolj globok profil, vsaj 3 milimetre. Verige morajo biti nameščene v zimskih razmerah, takrat ko se sneg oprijema vozišča ali ko je to zaledenelo, na pogonskih kolesih.

nedelja, 15. november 2009 ob 07:233

Ratifikacija Lizbonske pogodbe

Po tem, ko je češki predsednik danes, 3. novembra 2009, podpisal ratifikacijo nove pogodbe Evropske unije in tako odprl pot skorajšnji uveljavitvi Lizbonske pogodbe, se je na to z veseljem odzvala tudi poslanka SDS v Evropskem parlamentu dr. Romana Jordan Cizelj.

torek, 3. november 2009 ob 21:03