Slovenski med odslej na spletni medeni tržnici

Zadruga za razvoj čebelarstva je odprla novo spletno medeno tržnico, na kateri lahko vsi zainteresirani kupujejo slovenske medene izdelke višje kakovosti z zaščiteno geografsko označbo.

torek, 15. november 2011 ob 12:133

Službe so, preverite, kdo zaposluje

Trenutna situacija na trgu delovne sile zagotovo ni rožnata, vendar prosta delovna mesta so. Obstaja več načinov, kako jih poiskati, najlažji in najhitrejši pa je zagotovo obisk zaposlitvenega sejma. Tudi letos se na največjem zaposlitvenem sejmu pri nas predstavljajo številni delodajalci, ki kljub težji ekonomski situaciji uspešno poslujejo in za svoj nadaljni razvoj potrebujejo nove sodelavce. In kar je najboljše, obisk zaposlitvenega sejma kot tudi vseh vključujočih aktivnosti je ...

ponedeljek, 14. november 2011 ob 13:439

1. november - dan, ko se spominjamo umrlih

Dan mrtvih ali dan spomina na mrtve, je državni in krščanski praznik, ki se praznuje 1. novembra po vsem svetu, tudi v Sloveniji. Ob tem se spominjamo umrlih, običaj pa narekuje, da na grobove sorodnikov in prijateljev odnesemo sveče ter rože.

ponedeljek, 31. oktober 2011 ob 22:11

Halloween ali dan reformacije?

Od leta 1992 v Sloveniji 31. oktobra obeležujemo državni praznik, dan reformacije. V Sloveniji za glavno osebo reformacije velja Primož Trubar, ki nas je prvič združil pod pojmom Slovenec. Trubar je leta 1550 izdal Katekizem, prvo knjigo v slovenskem jeziku in sploh prvo slovensko tiskano knjigo.

ponedeljek, 31. oktober 2011 ob 09:233

Zaključek projekta, ki je združil Slovenijo

V petek se je zaključil vseslovenski projekt Simbioz@, ki je v duhu medgeneracijskega sodelovanja in prostovoljstva v petih dneh potekal na več kot 240 različnih lokacijah po Sloveniji. Udeleženci so spoznali osnove računalništva, raziskovali internet in se naučili, kako pošiljati in prejemati elektronska sporočila. Na brezplačnih računalniških delavnicah se je družilo več kot 5700 udeležencev in več kot 2400 prostovoljcev, ki so skupaj premagovali strah in si izmenjavali izkušnje ...

nedelja, 23. oktober 2011 ob 18:54

Slovenci čakamo na mandatarja, ki bo močno udaril po mizi

V času predvolilnih bojev, ki se uradno še niti niso začeli, lahko človek opazi le eno stvar, in sicer dejstvo, da je od Pahorjeve nezaupnice naprej potihnilo vse okoli posledic recesije, torej o propadlih podjetjih, brezposelnosti in nenazadnje nevarnosti nove krize, ki se nam po besedah bonitetnih agencij in evropskih politikov vedno bolj bliža in je skorajda neizogibna. Večina zahodno evropskih držav in članic Evropske unije, po katerih se radi zgledujemo, usmerjajo vso svojo pozornost ...

četrtek, 20. oktober 2011 ob 16:178

Simbioz@ ta teden povezuje Slovenijo

Danes se je začela vseslovenska akcija medgeneracijskega sodelovanja, Simbioz@ e-pismena Slovenija, ki bo v naslednjih petih dneh na brezplačnih računalniških delavnicah po vsej Sloveniji povezala različne generacije. Največji prostovoljski projekt te jeseni so v družbi posebnih gostov otvorili na delavnici na ljubljanski gimnaziji Ledina. V vlogi učitelja sta se preizkusila generalna direktorica podjetja Microsoft Slovenija, Biljana Weber, ter predsednik Državnega sveta in častni pokrovitelj ...

ponedeljek, 17. oktober 2011 ob 19:02

Tudi »Ex kadilci« zmagovalci Idrijskega rallya

Odmevna kampanja »Ex kadilci so zmagovalci«, ki pod okriljem Evropske komisije teče po vseh državah Evropske unije, je na 5. rallyu Idrija - Cerkno predstavljala spletni program za opuščanje kajenja ICoach in tako v svoj krog bolj zdravih ljudi potegnila kar lepo število »zmagovalcev«.

ponedeljek, 17. oktober 2011 ob 17:35

Oglasna spota za evropsko kampanjo posneta v Sloveniji

V četrtek je na priznanem oglaševalskem festivalu Zlati boben, v Portorožu, svojo pot po Sloveniji začel informativni del protikadilske kampanje Evropske komisije, Ex kadilci so zmagovalci. Del evropske kampanje sta tudi televizijska oglasa, ki sta bila posneta v Ljubljani.

sreda, 12. oktober 2011 ob 14:221

Še manj kot teden dni do vseslovenske akcije Simbioz@

Zavod Ypsilon je v torek, 11. oktobra, skupaj z gosti v ljubljanski knjižnici Otona Župančiča najavil začetek vseslovenskega projekta Simbioz@ e-pismena Slovenija, ki bo med 17. in 21. oktobrom potekal na več kot 250 različnih lokacijah po vsej Sloveniji.

torek, 11. oktober 2011 ob 23:27