Mladi ljutomerski lokostrelci postali državni prvaki

V soboto, 28. maja, je v Gornjem Gradu potekalo lokostrelsko Državno prvenstvo osnovnih in srednjih šol. Državnega prvenstva so se udeležili tudi učenci Osnovne šole Ivana Cankarja iz Ljutomera pod vodstvom trenerja Uroša Vrbančiča. V kategoriji 7. do 9. razred je naslov državnega prvaka osvojil Teo Makoter, v kategoriji 4. do 6. razred pa Matija Režonja. Dejan Perčič je v kategoriji 7. do 9. razred osvojil četrto mesto.

ponedeljek, 30. maj 2011 ob 11:021

Ljutomerske kadetinje 8. v državi

Pretekli vikend se je zaključilo državno prvenstvo v odbojki za kadetinje. Igralke ŽOK ZM Ljutomer so dosegle zgodovinski uspeh, saj so osvojle 8. mesto, kar je najboljša uvrstitev v tej kategoriji doslej.

ponedeljek, 23. maj 2011 ob 22:33

Prleki slavili na šestem Miranovem memorialu

V soboto, 21. maja, se je ekipa ŠD Stročja vas, udeležila 6. Miranovega memoriala - turnirja v malem nogometu v Logu pod Mangartom. Ekipa se je odlično odrezala saj so osvojili turnir in tako v Ljutomer prinesli prehodni pokal, ki bo v njihovi lasti eno leto. Turnirja se vsako leto udeležijo tradicionalno, letos pa jim je tako uspelo še zmagati.

nedelja, 22. maj 2011 ob 18:021

Pomursko kegljanje

Pomurska pokrajinska zveza društev upokojencev, s sedežem v Murski Soboti, je organizacijo letošnjega regijskega prvenstva Pomurja v kegljanju za upokojence zaupala Društvu upokojencev Radenci. Le-to je tekmovanje izvedlo 11. maja na kegljišču Kegljaškega kluba Radenska v Radencih. Sodelovala je ena ženska ter štiri moške ekipe iz treh društev upokojencev: Društvo upokojencev Lendava, Društvo upokojencev Gornja Radgona ter Društvo upokojencev Radenci, skupno 25 tekmovalk in tekmovalcev ...

torek, 17. maj 2011 ob 17:19

Društveno šahiranje

V Društvu upokojencev Radenci so pripravili tradicionalno društveno tekmovanje v igranju šaha, ki se ga je udeležilo šest posameznikov. Društveni šahisti so se zbrali v okrepčevalnici Maja na Titovi cesti v Radencih ter odigrali pet krogov tekmovanja. Zmagal je Anton Gorenčič (6,5 točk) pred Franjom Zverom  (6,5 točk) in Dragom Seifriedom  (6 točk). Imenovani trije so prejeli društvena priznanja ter praktična darila donatorjev društva.

ponedeljek, 16. maj 2011 ob 20:22

Petarda v mreži Hotize

V Ljutomeru je v soboto odjeknila "petarda", saj je ljutomerska članska nogometna ekipa NK Ljutomer v 22. krogu Pomurske lige doma premagala drugo ekipo lige NK Hotiza z rezultatom 5:0. Po vodilnem Rakičanu, ki so ga doma pred 14 dnevi premagali s 3:0, je tako padla še druga ekipa lige. Prejšnji vikend so sicer ljutomerčani izgubili na gostovanju pri ekipi NK Virs Bistrica s 3:1. Naslednji teden ljutomerčani gostujejo pri ekipi NK Hodoš.

ponedeljek, 16. maj 2011 ob 18:16

Predstavitev Twirling kluba Sv. Jurij ob Ščavnici

Twirling je v naših krajih dokaj neznana športna zvrst, ki nekoliko spominja na ritmično gimnastiko, združuje pa elemente plesa, akrobatike in gimnastike, ob obvezni uporabi športnega rekvizita - twirling palice. S tem športom se ukvarjajo fantje in dekleta, tekmovanja pa potekajo v kategorijah C, B in A. Za doseganje vrhunskih rezultatov je poleg talenta potrebno ogromno volje, vztrajnosti in trdega dela.

ponedeljek, 16. maj 2011 ob 17:301

Dan gibanja in druženja vseh generacij

Čudovito jutranje sonce in krasen ambient je že ob prihodu prvih pohodnikov kazalo, da bomo preživeli prijeten dan. Pred domom starejših, kjer je bil start in cilj pohoda in v Parku 1. slovenskega tabora, so se družile tudi po 4 generacije. Medicinske sestre Zdravstvenega doma pa so udeležencem merile krvni tlak. Drug drugemu smo namenili veliko, mislim da, prijaznih besed.

nedelja, 15. maj 2011 ob 18:541

Veržej izločil Muro in se bo pomeril v finalu

V polfinalnem srečanju pokala MNZ Murska Sobota sta se pomerila drugoligaš NK Mura 05 in tretjeligaš NK Tehnostroj Veržej. Več prizadevanja in želje po zmagi so tokrat prikazali veržejci, ko so se z zadetkoma Davida Štrakla in Marka Karneta uvrstili v finale tekmovanja. Njihov nasprotnik bo ekipa NK Grad, ki je doma premagala ekipo NK Čarda s 4:2 (2:0).

četrtek, 12. maj 2011 ob 17:29

Prikolesarite si počitnice v Sredozemlju!

Po lanskem odzivu in navdušenju udeležencev nad prvo prireditvijo AJM team time ride, bomo letos doživeli atraktivno nadaljevanje. Zabavna kolesarska prireditev je res nekaj posebnega, saj se 2, 3 ali 4-članske ekipe kolesarjev »trudijo« najbolj približati povprečnemu času vseh ekip. Kolesarska prireditev nima značaja kolesarske dirke, čeprav se vsaki ekipi meri čas kolesarjenja. Ekipa, ki se bo najbolj približala povprečnemu času vseh ekip, bo velika zmagovalka. Vse do ...

sreda, 11. maj 2011 ob 00:00