Prikolesarite si počitnice v Sredozemlju!

Po lanskem odzivu in navdušenju udeležencev nad prvo prireditvijo AJM team time ride, bomo letos doživeli atraktivno nadaljevanje. Zabavna kolesarska prireditev je res nekaj posebnega, saj se 2, 3 ali 4-članske ekipe kolesarjev »trudijo« najbolj približati povprečnemu času vseh ekip. Kolesarska prireditev nima značaja kolesarske dirke, čeprav se vsaki ekipi meri čas kolesarjenja. Ekipa, ki se bo najbolj približala povprečnemu času vseh ekip, bo velika zmagovalka. Vse do ...

sreda, 11. maj 2011 ob 00:00

Murska Sobota Storks prikazali dobro igro

Od leta 2004 pa do danes je v Sloveniji ameriški nogomet zrasel od neorganizirane igre na ulici v uraden šport s svojim državnim prvenstvom in reprezentanco. (Ameriško) nogometni družini se sedaj pridružuje nov klub, Velenje Black Miners, ki združuje ljubitelje tega športa v Šaleški dolini. Ob skorajšnji ustanovitvi kluba so v Šoštanju 2. maja pripravili mednarodni turnir ameriškega nogometa »Coal Bowl«, ki so se ga poleg domače ekipe udeležili tudi slovenski in hrvaš ...

torek, 10. maj 2011 ob 20:33

Ljutomerski šahisti kljub igralcu manj osvojili super pokal

V soboto, 7. maja, je bil v OŠ Stari trg ob Kolpi odigran Super pokal osnovnih šol v šahu za šolsko leto 2010/2011 . Dogodek je sovpadal s 190. letnico šolstva v kraju in 50 letnico šahovskega kluba. V super pokalu so sodelovale OŠ Ig, OŠ Nove Jarše in OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Igralo se je po dvokrožnem Bergerjevem sistemu na štirih deskah. Na prvi in drugi sta nastopala fant in dekle v starosti do 15 let na tretji in četrti pa fant in dekle do 12 let.

ponedeljek, 9. maj 2011 ob 17:58

Odlični rezultati Kluba borilnih veščin Ormož na Državnem prvenstvu

V nedeljo 8.5.2011 je v dvorani Srednješolskega centra Ptuj na Ptuju potekal tretji, zaključni turnir za Državno prvenstvo v Kikboksu discipline semi contact, full contact in glasbene forme, katerega se je udeležilo devet tekmovalcev in tekmovalk Kluba borilnih veščin Ormož, ki so tekmovali v disciplini semi contact in sodnica Tončka Kaluža.

ponedeljek, 9. maj 2011 ob 14:44

Ljutomerčani uspešni na državnem prvenstvu v Sambu

Rokoborski klub KD Finančna točka Ljutomer je na OŠ Črenšovci priredil šesto državno prvenstvo za člane in članice v Sambu. Osvojili so dve tretji, štiri druga in eno prvo mesto. Sambo je borilna veščina, v Sloveniji prisotna komaj pet let. Izhaja iz Rusije, kot kombinacija elementov juda, rokoborbe, ju-jitsa in kickboxinga, prvotno namenjena za vojaške namene.

nedelja, 8. maj 2011 ob 17:15

1. strelsko tekmovanje za pokal Sivih panterjev

V organizaciji Sivih panterjev iz Ljutomera je v petek potekalo prijateljsko srečanje ljubiteljev strelskega športa. Srečanje je potekalo na poligonu Strelskega društva v ljutomerski športni dvorani. Tekmovanja se je udeležilo 5 ekip in sicer Društvo upokojencev Ljutomer, Krka Ljutomer, Mlada Prlekija, Sivi panterji občinski odbor Ljutomer in pa ekipa lokalnih politikov in gospodarstvenikov.

nedelja, 8. maj 2011 ob 10:03

Izjemen uspeh novincev Boks kluba Ljutomer na državnem prvenstvu v boksu

Na XX. državnem prvenstvu v boksu je tekmovalo 7 članov Boks kluba Ljutomer (BKL), osvojili pa so kar 5 odličij, od tega 3 zlate in 2 srebrni. Boks klub Ljutomer, ustanovljen šele septembra 2010, je letos nastopil prvič na XX. Državnem prvenstvu v boksu za posameznike, ki je potekalo v Mariboru od 28. aprila do 1. maja, kjer je nastopilo skupaj 76 tekmovalcev.

četrtek, 5. maj 2011 ob 19:408

Tradicionalni veteranski pohod v Dolgi vasi

Veteranske organizacije iz območja Lendave (Zveza veteranov vojne za Slovenijo, Zveza slovenskih častnikov, Policijsko veteransko društvo Sever in Zveza združenj borcev za NOB) so zadnji torek v aprilu organizirali tradicionalni veteranski pohod v spomin na dogodke iz leta 1991.

sreda, 4. maj 2011 ob 10:081

Prvomajski pohod na Jeruzalem in Svetinje

Udeležili smo se tradicionalnega prvomajskega pohoda na Jeruzalem in Svetinje, kjer se vsako leto zbere veliko število pohodnikov, kolesarjev in rekreativcev, ki se podajo na pohod in mednarodni praznik dela in delavske solidarnosti preživijo v naravi. Letos se jih je sicer zbralo nekaj manj kot prejšnja leta.

torek, 3. maj 2011 ob 17:494

Praznični športni ribolov

Športno društvo invalidov in upokojencev Radenci, ki ga kot predsednik vodi Jože Zemljič, je v čast praznika, 27. aprila, organiziralo tradicionalno ribiško tekmovanje v lovu rib s plovcem za člane društev invalidov in za člane društva paraplegikov. Tekmovanje je potekalo v soboto, 24. aprila, ob ribnikih v Zgornjem Konjišču, udeležilo pa se ga je 70 članov (2 članici) društev invalidov ter osem članov društva paraplegikov.

torek, 3. maj 2011 ob 09:20