EP v košarki 2013 tudi na Ptuju

Košarkarska zveza Slovenije je na novinarski konferenci sporočila, da bodo tekme predtekmovanja na evropskem prvenstvu leta 2013 gostila mesta Jesenice, Novo mesto, Koper in nam najbližje, Ptuj. Izvršni odbor se je na seji z 12 glasovi za in enim proti odločil za omenjena štiri mesta. Izbirali so med petimi kandidati, kot zadnji pa je odpadel Maribor, ki ni izpolnjeval ustreznih pogojev.

četrtek, 24. marec 2011 ob 19:283

PŠK Ljutomer 2 dosegli pomembno zmago, v nedeljo mestni derbi

V 16. krogu Bioplin Gjerkeš PKL 2010/11 je ekipa SBK Gornja Radgona proti ekipi KK Sveta Ana dosegla stotico, KK SE Kerčmar Gornji Petrovci so klonili proti KK Paloma Sladki Vrh, KD Sobota pa je ugnala KK GMT Beltinci. PŠK Ljutomer 2 so dosegli pomembno zmago nad KK Lindau Lendava, v nedeljo pa bo na sporedu ljutomerski mestni derbi, kjer 2. ekipa potrebuje zmago za preboj na finalni turnir.

četrtek, 24. marec 2011 ob 12:47

Nova kolesarska trasa skozi 13 pomurskih občin

Včeraj je 13 pomurskih županov in županja podpisalo sporazum o skupnem poteku trase kolesarske poti na območju porečja reke Mure. Kolesarska pot ob levem in desnem bregu Mure naj bi bil kot temelj za splošni razvoj kolesarskega turizma v Pomurju in priložnost za potencialne domače regijske in ostale investitorje.

torek, 22. marec 2011 ob 13:063

Ljutomerčani s polovičnim uspehom, finalni turnir vse bližje

V 15. krogu Bioplin Gjerkeš PKL 2010/11 je vodilna ekipa lige, PŠK Ljutomer 1 doma premagala ekipo KK Lindau Lendava, KD Sobota je v Ljutomeru bila boljša od PŠK Ljutomer 2,  KK GMT Beltinci so doma porazili ekipo KK SE Kerčmar Gornji Petrovci, SBK Gornja Radgona pa v gosteh ekipo KK Paloma Sladki Vrh. Zadnjeuvrščena ekipa KK Sveta Ana je v tem krogu bila prosta.

sreda, 16. marec 2011 ob 11:00

KMN Meteorplast še vedno neporaženi

Po odigranem 6. kolu zimske lige malega nogometa Športne zveze Ljutomer za veterane na vrhu lestvice še vedno kraljuje KMN Meteorplast, ki še niso izgubili. Tokrat je njihova žrtev bila ekipa KMN Tomaž Belcont, ki so jo premagali s 3:1. ŠRD Kostanjevica je s 3:2 premagala ŠD Cven, v dvoboju KMN Stročja vas in NK Ormož ni bilo zadetkov, ŠD Mladost Pleskarstvo Špendija in ŠD Prlek Ljutomer pa so se razšli z rezultatom 2:2.

torek, 15. marec 2011 ob 23:19

Šahisti OŠ Ivan Cankar Ljutomer postali državni prvaki

V Novi Gorici je 12. marca 2011 potekalo 20. ekipno osnovnošolsko državno prvenstvo U15 v šahu. Kot regijski prvaki so se prvenstva udeležili tudi učenci Osnovne šole Ivana Cankarja iz Ljutomera. V ekipi so nastopili Jernej, Luka in Barbara Skuhala ter Matej Korošec in v devetih odigranih kolih dosegli prav toliko zmag ter tako osvojili naslov državnih prvakov!

ponedeljek, 14. marec 2011 ob 13:081

PŠK Ljutomer 1 izgubili v Murski Soboti, PŠK Ljutomer 2 zmagali

V 14. krogu Bioplin Gjerkeš PKL 2010/11 je vodilna ekipa lige, PŠK Ljutomer 1 izgubila v gosteh proti KD Sobota, PŠK Ljutomer 2 pa so še drugič, tokrat v gosteh, premagali ekipo KK SE Kerčmar Gornji Petrovci. SBK Gornja Radgona so bili boljši od KK GMT Beltinci, KK Sveta Ana pa je visoko izgubila z ekipo KK Paloma Sladki Vrh. Do konca rednega dela so še štirje krogi.

torek, 8. marec 2011 ob 19:13

Na vrhu in na dnu lestvice brez sprememb

To soboto sta bili odigrani 4. in 5. kolo zimske lige malega nogometa Športne zveze Ljutomer za veterane. Na vrhu lestvice ni sprememb, kjer je neporažena ekipa KMN Meteorplast, ki je tokrat premagala ekipi ŠRD Kostanjevica in ŠD Mladost. Tudi na dnu lestvice ni prišlo do sprememb, saj je ekipa ŠD Prlek Ljutomer z dvema novima porazoma prikovana na dno lestvice.

ponedeljek, 7. marec 2011 ob 19:47

Nik Škrjanec prvi, Ana Šterman tretja na državnem prvenstvu v badmintonu

V petek je v Kungoti potekalo državno prvenstvo v badmintonu, kjer je učenec OŠ Veržej, Nik Škrjanec v kategoriji devetih razredov med nekategoriziranimi učenci postal državni prvak. V isti kategoriji med dekleti je tretje mesto osvojila Ana Šterman, v osmini finala pa sta s tekmovanjem končala Žanin Heric in Rene Heric.

ponedeljek, 7. marec 2011 ob 08:482

Tudi letos po Atilovi poti

Pohodi po Atilovi poti so tradicionalni in ohranjajo Atilovo legendo, ki se v teh koncih prenaša iz roda v rod. Lansko leto je Atilov pohod na Kapelo privabil preko 150 pohodnikov iz vseh vetrov: pridružili so se nam pohodniki TD Majolka, pohodniki iz Razkrižja, pohodniki TD Negova, pohodniki TD Radenci, pohodniki TD Mala Nedelja, pohodniki iz Pomurja, največja atrakcija pa so bili vsekakor konjeniki Radenske konjenice in posamezniki, ki so se pohoda udeležili kar na konjih. Letošnji pohod ...

petek, 4. marec 2011 ob 13:57