Dan slovenskih planincev na Jeruzalemu

Planinci in ljubitelji planinstva so letos Dan slovenskih planincev obeležili s srečanjem na Jeruzalemu. Zbralo se jih je okrog 2.000, prišli pa so iz vse Slovenije, tudi iz sosednje Hrvaške in Madžarske. Ob tem so člani Planinskega društva Ljutomer pripravilii slovesnost s kulturnim programom ob 60. obletnici ustanovitve društva ter razvili društveni prapor.

nedelja, 5. junij 2011 ob 14:281

Voda iz Ščavnice na poti v Španijo

V petek, 3. junija, so pohodniki Evropohoda šli tudi skozi Ljutomer, kjer so v reki Ščavnici zajeli vodo, ki bo oktobra pomešana skupaj z drugimi vodami Slovenije potovala v Španijo. V Španiji jo bodo nato zlili skupaj še z ostalimi evropskimi vodami, iz več kot dvajsetih evropskih držav, ki tudi sodelujejo pri tem projektu, ki traja od 1. oktobra 2010 do 15. oktobra 2011.

petek, 3. junij 2011 ob 23:111

Ekipa OŠ Veržej osvojila naslov državnih prvakov v badmintonu

V sredo, 1. junija, je v Mariboru potekalo ekipno državno prvenstvo v badmintonu. V kategoriji nekategoriziranih ekip je tekmovala tudi ekipa OŠ Veržej. Za ekipo iz OŠ Veržej so igrali: Žanin Heric, Ana Šterman, Nik Škrjanec in Rene Heric. Že po prvi zmagi proti OŠ Sava Kladnika je bilo jasno, da sodijo v ožji krog favoritov.

četrtek, 2. junij 2011 ob 10:39

Županja sprejela učence in učenke, ki so dosegli zavidljive rezultate

V torek, 31. maja, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, v županatu Mestne hiše v Ljutomeru, sprejela učenke in učence osnovnih šol, kateri so nedavno dosegli zavidljive rezultate, predvsem na področju športa. Zbranim učencem je čestitala za dosežke in jim kot zavhalo podarila kopalne karte za letno kopališče v Ljutomeru.

sreda, 1. junij 2011 ob 18:57

Ekipa TOP-GUN in reprezentanca Slovenije dosegli odlične rezultate na SP in EP v pikadu

V Španiji, bolj točno v Benidormu se je od 21. do 28. 5. 2011 odvijalo Svetovno in Evropsko prvenstvo v pikadu. Na prvenstvu je sodelovala tudi Slovenija in seveda tudi ekipa iz Grlave TOP- GUN. To je bilo že naše 15. prvenstvo za povrstjo, na katerega smo se redno uvrščali in tudi ponosno zastopali naš Lotmerk in Slovenijo.

sreda, 1. junij 2011 ob 10:17

Ljutomerčani premagali Črenšovce; prvak Rakičan

Članska nogometna ekipa NK Ljutomer je v 24. krogu Pomurske lige doma premagala tretjo ekipo lige NK Črenšovci z rezultatom 2:1. Prejšnji vikend so ljutomerčani izgubili na gostovanju pri ekipi NK Hodoš z 2:0. Naslednji teden ljutomerčani gostujejo pri ekipi NK Bogojina, v zadnjem krogu pa v Ljutomer prihaja NK Dobrovnik. NK Rakičan je dva kroga pred koncem že postal prvak lige, saj ima neulovljivo prednost.

ponedeljek, 30. maj 2011 ob 18:37

Mladi ljutomerski lokostrelci postali državni prvaki

V soboto, 28. maja, je v Gornjem Gradu potekalo lokostrelsko Državno prvenstvo osnovnih in srednjih šol. Državnega prvenstva so se udeležili tudi učenci Osnovne šole Ivana Cankarja iz Ljutomera pod vodstvom trenerja Uroša Vrbančiča. V kategoriji 7. do 9. razred je naslov državnega prvaka osvojil Teo Makoter, v kategoriji 4. do 6. razred pa Matija Režonja. Dejan Perčič je v kategoriji 7. do 9. razred osvojil četrto mesto.

ponedeljek, 30. maj 2011 ob 11:021

Ljutomerske kadetinje 8. v državi

Pretekli vikend se je zaključilo državno prvenstvo v odbojki za kadetinje. Igralke ŽOK ZM Ljutomer so dosegle zgodovinski uspeh, saj so osvojle 8. mesto, kar je najboljša uvrstitev v tej kategoriji doslej.

ponedeljek, 23. maj 2011 ob 22:33

Prleki slavili na šestem Miranovem memorialu

V soboto, 21. maja, se je ekipa ŠD Stročja vas, udeležila 6. Miranovega memoriala - turnirja v malem nogometu v Logu pod Mangartom. Ekipa se je odlično odrezala saj so osvojili turnir in tako v Ljutomer prinesli prehodni pokal, ki bo v njihovi lasti eno leto. Turnirja se vsako leto udeležijo tradicionalno, letos pa jim je tako uspelo še zmagati.

nedelja, 22. maj 2011 ob 18:021

Pomursko kegljanje

Pomurska pokrajinska zveza društev upokojencev, s sedežem v Murski Soboti, je organizacijo letošnjega regijskega prvenstva Pomurja v kegljanju za upokojence zaupala Društvu upokojencev Radenci. Le-to je tekmovanje izvedlo 11. maja na kegljišču Kegljaškega kluba Radenska v Radencih. Sodelovala je ena ženska ter štiri moške ekipe iz treh društev upokojencev: Društvo upokojencev Lendava, Društvo upokojencev Gornja Radgona ter Društvo upokojencev Radenci, skupno 25 tekmovalk in tekmovalcev ...

torek, 17. maj 2011 ob 17:19