1. strelsko tekmovanje za pokal Sivih panterjev

V organizaciji Sivih panterjev iz Ljutomera je v petek potekalo prijateljsko srečanje ljubiteljev strelskega športa. Srečanje je potekalo na poligonu Strelskega društva v ljutomerski športni dvorani. Tekmovanja se je udeležilo 5 ekip in sicer Društvo upokojencev Ljutomer, Krka Ljutomer, Mlada Prlekija, Sivi panterji občinski odbor Ljutomer in pa ekipa lokalnih politikov in gospodarstvenikov.

nedelja, 8. maj 2011 ob 10:03

Izjemen uspeh novincev Boks kluba Ljutomer na državnem prvenstvu v boksu

Na XX. državnem prvenstvu v boksu je tekmovalo 7 članov Boks kluba Ljutomer (BKL), osvojili pa so kar 5 odličij, od tega 3 zlate in 2 srebrni. Boks klub Ljutomer, ustanovljen šele septembra 2010, je letos nastopil prvič na XX. Državnem prvenstvu v boksu za posameznike, ki je potekalo v Mariboru od 28. aprila do 1. maja, kjer je nastopilo skupaj 76 tekmovalcev.

četrtek, 5. maj 2011 ob 19:408

Tradicionalni veteranski pohod v Dolgi vasi

Veteranske organizacije iz območja Lendave (Zveza veteranov vojne za Slovenijo, Zveza slovenskih častnikov, Policijsko veteransko društvo Sever in Zveza združenj borcev za NOB) so zadnji torek v aprilu organizirali tradicionalni veteranski pohod v spomin na dogodke iz leta 1991.

sreda, 4. maj 2011 ob 10:081

Prvomajski pohod na Jeruzalem in Svetinje

Udeležili smo se tradicionalnega prvomajskega pohoda na Jeruzalem in Svetinje, kjer se vsako leto zbere veliko število pohodnikov, kolesarjev in rekreativcev, ki se podajo na pohod in mednarodni praznik dela in delavske solidarnosti preživijo v naravi. Letos se jih je sicer zbralo nekaj manj kot prejšnja leta.

torek, 3. maj 2011 ob 17:494

Praznični športni ribolov

Športno društvo invalidov in upokojencev Radenci, ki ga kot predsednik vodi Jože Zemljič, je v čast praznika, 27. aprila, organiziralo tradicionalno ribiško tekmovanje v lovu rib s plovcem za člane društev invalidov in za člane društva paraplegikov. Tekmovanje je potekalo v soboto, 24. aprila, ob ribnikih v Zgornjem Konjišču, udeležilo pa se ga je 70 članov (2 članici) društev invalidov ter osem članov društva paraplegikov.

torek, 3. maj 2011 ob 09:20

Enajstič po Anini poti

Turistično društvo Sveta Ana v Slovenskih goricah je 1. maja pripravilo že 11. pohod po Anini poti, ki se ga je udeležilo veliko število pohodnikov iz Podravja in Pomurja. Start je bil ob 10. uri pri »stari preši« v središču naselja Sveta Ana, ko je vse pohodnike pred odhodom pozdravil tajnik Občine Sveta Ana Viktor Kapl. Istočasno je v prostorih občinske avle odprl razstavo likovnih del Nika Ribiča iz Maribora.

ponedeljek, 2. maj 2011 ob 20:351

Vodilni Rakičan poražen v Ljutomeru

Ljutomerska članska nogometna ekipa NK Ljutomer je v 20. krogu Pomurske lige doma premagala vodilno ekipo NK Rakičan z rezultatom 3:0. Gole so dosegli Denis in Tadej Vogrinec ter Žiga Smodiš. S to zmago so se ljutomerčani povzpeli na sedmo mesto lestvice, naslednji vikend pa gostujejo pri ekipi Virs Bistrica.

nedelja, 1. maj 2011 ob 20:551

V Veržeju slavili domačini

ŠD NK Veržej je pripravil tradicionalni že 46. članski prvomajski nogometni turnir za pokal občine Veržej, ki se je odvijal v sredo 27. aprila. Na turnirju so nastopile ekipe NK Dokležovje (član 1. lige MNZ M. Sobota), NK Kema Puconci (član Pomurske lige), NK Polana (član MNZ Lendava) ter domačini NK Veržej, ki so na koncu tudi slavili, ko so v finalu z 1:0 premagali ekipo NK Kema Puconci.

petek, 29. april 2011 ob 19:50

Na mednarodnem turnirju ameriškega nogometa tudi ekipa Murska Sobota Storks

Ameriški nogomet na slovenskem je v samo sedmih letih zrasel iz neorganizirane igre na ulici, v uraden šport s svojim državnim prvenstvom in reprezentanco, ki Slovenijo zastopa na mednarodnih tekmovanjih. Tudi Pomurje ima svojo ekipo, Murska Sobota Storks, ki bodo nastopili na turnirju v Šoštanju.

petek, 29. april 2011 ob 11:34

Številni pohodniki prehodili Misijonsko pot

Čudovito vreme, prelepa narava, veliko število veselih ljudi in prijaznost domačinov ob poti, vse to je zaznamovalo današnji Velikonočni pohod po misijonski poti v Mali Nedelji in okolici. Veliko število ljubiteljev narave in pohodništva, manjkali niso niti redni obiskovalci iz Domžal, se je zbralo ob hotelu Bioterme, kjer je že tako prešerno razpoloženje še podžgal harmoikar.

ponedeljek, 25. april 2011 ob 19:00