Sterniševi in sosedje ne potrebujejo budilk

Lani novembra je na radgonskem območju bilo ustanovljeno Društvo gojiteljev malih pasemskih živali Gornja Radgona, ki ima sedež na Aženskem Vrhu 15, in katerega predsednica je Andrejka Serdt. Eden izmed članov z največ živali je gotovo Viktor Sterniša iz Lutvercev 74 v Apaški dolini, ki je skupaj s partnerko Polono Potočnik minulo soboto pripravil svojo prvo razstavo, na kateri je skupaj s še enim članom omenjenega društva pripravil razstavo pasemskih kokoši, zajčkov in plazilcev ...

torek, 9. april 2019 ob 11:31

Ivo Belec je vnukom izdelal velik traktor

Tisti malo starejši se še živo spomnimo, da so nam igrače, ko še nismo zmogli sami prijeti za orodje, izdelovali starši, dedki in babice. Moški so izdelovali »tehnične« predmete, seveda vedno iz lesa, matere pa običajno igrače iz cunj, kor so bile »lilike«, punčke iz cunj, za katere je, seveda ročno šivala tudi oblekice. Z industrializacijo izdelave igrač je ta »domača obrt« izginila. Danes so na voljo otrokom igrače, kaj igrače, prave (pametne ...

torek, 26. marec 2019 ob 19:39

Kar 227 krat je darovala kri in rešila mnoga življenja

Te dni je še posebej veselo pri Ajlečevih v Seliščih v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, kjer je ena najstarejših občank Marija Ajlec, rojena Žunič, praznovala 90. rojstni dan. Med drugimi so ji čestitali in zaželeli še veliko zdravih let župan Anton Slana ter predsednica in poverjenica Krajevnega odbora RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala oziroma Rozina Kraner. Obiska omenjene delegacije je slavljenka bila nadvse vesela, saj je po čestitkah in izročenih darilih, lahko z njimi ...

sobota, 16. marec 2019 ob 09:491

Predstavili videoposnetke za promocijo destinacije Jeruzalem Slovenija

V okviru projekta (operacije) Program partnerstva za razvoj in promocijo turizma na območju LAS UE Ormož (PPPT LAS), katerega vrednost je znašala slabih 70 tisoč evrov, so nastali tudi posnetki, ki bodo predstavljali destinacijo Jeruzalem Slovenija. Vodilni partner projekta je bil Javni zavod za turizem, kulturo in šport Občine Ormož, s partnerji Občina Ormož, Občina Središče ob Dravi, Občina Sveti Tomaž in Javna razvojna agencija občine Ormož.

nedelja, 3. marec 2019 ob 08:323

Znameniti kiosk, ki je iz Ljutomera osvajal svet

Zagotovo se vsi, vsaj tisti v srednjih letih in starejši, spomnite barvitih kioskov, ki so v nekdanji Jugoslaviji in zgodnjih 90-ih letih zaznamovali naša mesta. Še danes jih najdemo širom Evrope in v naših krajih. Kako tudi ne, saj so te kioske izdelovali prav v Ljutomeru.

nedelja, 24. februar 2019 ob 09:181

Radža in Sultan sta na svet spravila majhno Ramo

Ne zgodi se pogosto, da bi kakšna eksotična žival, ki je mimogrede še zelo ogrožena tudi na svojem teritoriju, daleč od domovine, na svet spravila naraščaj. A se tudi dogaja, in tako sta dvogrbi kameli, mama Radža in oče Sultan, v živalskem vrtu Sikalu ZOO v Boračevi, dober streljaj iz Radencev, na svet spravila čudovito majhno Ramo. Na svet je privekala prav na praznik zaljubljenih - Valentinovo, kar je še dodatna potrditev velike ljubezni do živali v tem živalskem vrtu. Nekakš ...

torek, 19. februar 2019 ob 10:07

Razstavo medenih hišk si je ogledalo okoli tisoč obiskovalcev

Božična Prlekija je tudi letos uspešno povezala Razstavo jaslic v Veržeju, pod okriljem Zavoda Marianum Veržej, Božično vas Banovci, ki jo skupaj pripravljajo društva in vaščani Banovec, Terme Banovci in Občina Veržej ter Božično noč na Razkrižju Turistično narodopisnega društva Razkrižje. Letos se je v projekt pridružila še Razstava medenih hišk v Čebelarskem muzeju Tigeli.

petek, 4. januar 2019 ob 18:03

Sedem pogumnežev na novega leta dan skočilo v »prleško morje«

Sedem pogumnežev se je na novega leta dan odločilo za Novoletni skok v šoderjamo. Pri temperaturi okoli ničle so že dopoldan skočili in se namočili v "prleškem morju" oz. babinski šoderjami. Temperatura vode je ob tem bila 3 stopinje Celzija. Vsekakor pogumno dejanje, kar je zabeleženo tudi na spodnjem videu.

torek, 1. januar 2019 ob 16:25

Dela prosti dnevi v letu 2019

Leto 2018 se poslavlja, v letu 2019 pa bomo imeli 12 dela prostih dni, ki pridejo na delovni dan med tednom. To je en dan manj, kot v letu 2018, saj v letu 2019 dan upora proti okupatorju pride na soboto. Tu sta še potem Velika noč in Binkošti, ki sta vedno na nedeljo.

nedelja, 30. december 2018 ob 15:34

Andrej Tomc je letos svojo miniaturno panonsko vas še dodelal

Andrej Tomc, ki se je pred leti iz Škofje Loke na Gorenjskem preselil v vas Banovce, vsako leto v sklopu Božične vasi v Banovcih razstavi svoje miniaturne makete iz lesa in drugega materiala. Doslej je izpod njegovih rok v priročni delavnici na njegovem domu v Banovcih nastalo že na ducate najrazličnejših maket jaslic, ki jih je dal postaviti na ogled.

sobota, 22. december 2018 ob 08:191