8-metrski snežak v Trnovcih

Obilica snega, ki je zapadel že prejšnji teden je med vikendom kar vabil ljudi, da z grajenjem snežaka prebudijo otroka v sebi. Tako so prijetno s koristnim združili tudi vaščani Trnovec, vasi občine Sveti Tomaž, ki so pred gasilskim domom PGD Trnovci postavili snežaka velikana.

ponedeljek, 21. januar 2013 ob 21:51

Mini snežak

Pri vhodu v Frizerski salon Tanja in bife KRIM pri Mali Nedelji, goste pričaka majhen snežak, katerega so izdelale natakarice in frizerke.

nedelja, 20. januar 2013 ob 09:18

Pri Mali Nedelji so si postavili svojega vladarja

Pri Mali Nedelji so se odločili, da ne bodo čakali razrešitve vladne krize, ampak so si kar sami postavili svojega vladarja in to kar iz snega. Ker v Sloveniji trenutno ni mogoče najti poštenega voditelja, so posegli v zgodovino. Iz podzemlja Pece so poklicali Kralja Matjaža, ki ni imel nič proti, da bo kraljeval v središču vasi do prve odjuge. Potem bo počasi odšel sam, brez pozivanja k odstopu, pa tudi na morebitnih predčasnih volitvah ne bo kandidiral.

sobota, 19. januar 2013 ob 17:431

Nočni sprehod po zasneženem Ljutomeru

Te dni naše kraje prekriva debela snežna odeja, ki je v zadnjih nekaj letih bolj izjema kot pravilo. V noči na nedeljo naj bi po vremenskih podatkih pričelo deževati, nova ohladitev pa naj bi naše kraje spet zajela v torek.

sobota, 19. januar 2013 ob 16:47

Ponekod so že v letu 2013

Slovenija je danes v pričakovanju novega leta, v novo leto pa so že vstopili prebivalci na idiličnih tihomorskih otokih Samoa, Tokelau in Kiribati, v letu 2013 pa so tudi že na Tongi, Fidžiju in Novi Zelandiji.

ponedeljek, 31. december 2012 ob 12:36

Pripravite potne liste, vstopate v Republiko Prlekijo

Poročali smo že, da je Republika Prlekija dobila svoj denar, odprli so tudi prvo prleško ambasado v Kranju, sedaj je Republiko Prlekijo obiskala tudi ekipa TV Slovenija, ki se je prepričala, kako smo se v Prlekiji lotili krize, da bi povečali prepoznavnost in v svoje kraje privabili čim več domačih in tujih gostov.

sobota, 29. december 2012 ob 14:43

Abraham prinesel lovsko prežo

Častitljivi mož Abraham se je letos še zadnjič ustavil na Kuršinščaku, zaselku vasi Kuršinci v neposredni bližini Male Nedelje. Tokrat je obiskal zapriseženega pripadnika zelene bratovščine Mirka Geriča. In, kot je med prijatelji tukaj lepa navada, je tudi on dobil darilo, ki najbolj ponazarja njegovo delo oziroma hobi. Sosedje so mu namreč izdelali pravo lovsko prežo.

petek, 21. december 2012 ob 21:241

V Banovcih trinajstič zaživela Božična vas

Dvoriščne jaslice na prostem, ki zaživijo v Banovcih v drugi polovici meseca decembra so odraz iznajdljivosti, marljivosti in ustvarjalnosti domačinov, ki vsak na svoj način pripravi jaslice in praznično okrasitev z lučkami.

sreda, 19. december 2012 ob 23:27

Republika Prlekija odprla prvo ambasado

Etnološko kulturno društvo Künštni Prleki, so te dni uresničili željo, da projekt Republika Prlekija dobi tudi uradno predstavništvo v krajih po Sloveniji. Za prvo ambasado je bilo izbrano mesto Kranj.

nedelja, 9. december 2012 ob 13:403

Ljutomer že dobiva praznično podobo

V Ljutomeru se te dni že postopoma prižigajo božično-novoletne lučke, ki krasijo ulice in trge na 17 različnih mestih. Za montažo in popravilo starih ter nakup novih okraskov bo občina Ljutomer letos odštela 6.300 evrov.

sobota, 8. december 2012 ob 20:003