»Svet je lep! Lotmerk je lepši.«

Tako pravi eden izmed grafitov, ki so se v zadnjem tednu pojavili v Ljutomeru. Napis Svet je lep, "krasi" marsikatero fasado stavbe po centru mesta, na Mestni hiši, na Glavnem trgu, po Prešernovi ulici, na avtobusni in železniški postaji, ... Nekaj teh lahko vidite na spodnjih fotografijah.

ponedeljek, 23. julij 2012 ob 18:177

Skozi zgodovino nogometa v Ljutomeru

Nogometni klub Ljutomer je nastal leta 1948, ko je nekaj ljutomerskih nadebudnežev organizirano vstopilo v tekmovalni sistem nogometa. Sprva se je igralo ob reki Globetki, pri mali železniški postaji, pozneje ob parku 1. slovenskega tabora, od leta 1975 pa na igrišču ob reki Ščavnici.

torek, 10. julij 2012 ob 18:172

V Radoslavcih še žanjejo ročno

Dokaj nenavaden in v današnjem času redek prizor, smo opazili pred dnevi v Radoslavcih. Namesto ogromnega hrumečega kombajna, ki v teh dneh žanjejo na poljih, smo na njivi, zasejani z žitom, našli skupino moških, ki so želi še na star način: z ročno koso kosili žito, ga s srpom pobirali v snope, katere so povezovali s "povresli", snope pa nato seveda zlagali v kopice - križe.

četrtek, 5. julij 2012 ob 16:213

Tako je nekoč izgledalo kopališče na Globetki

Še preden so v Ljutomeru pri novem mostu zamenjali tablo z napisom Ščavnica z napisom Globetka, smo na portalu objavili poziv, v katerem smo želeli zbrati staro gradivo, ki bi dokazovalo, da je ta kanal že od nekdaj nosil ime Globetka.

torek, 3. julij 2012 ob 18:525

Prleki na 2. Red Bull Flugtagu zasedli 11. mesto

V Ljubljani, je minulo soboto, potekal 2. Red BullFlugtag, na katerem je nastopila tudi prleška ekipa. Ekipa Prleškegaštudentskega kluba se je odločila sestaviti letalno mojstrovino, skatero so poskusili poleteti čim dlje ter pustiti dober umetniški vtis.

torek, 19. junij 2012 ob 10:09

Mineva 20 let od smrti »dobrega človeka iz Negove«

7. junija 2012, mineva 20 let od umora predsedniškega kandidata Ivana Krambergerja - dobrega človeka iz Negove. Dimnikar, izumitelj, dobrotnik, gostilničar, pisatelj in končno politik – vse to je bil Ivan, ki se je od rojstva v revščini pretolkel do kandidata za predsednika države, ko je njegovo življenje, v nedeljo, 7. junija 1992, na predvolilnem zborovanju v Jurovskem Dolu pri Lenartu, končala krogla iz lovske puške.

sreda, 6. junij 2012 ob 19:037

Deset najboljših fotografij foto natečaja Lepote Prlekije II

Portal Prlekija-on.net je v sodelovanju z Občino Ljutomer in Lokalno turistično organizacijo (LTO) Prlekija Ljutomer pripravil nagradni foto natečaj Lepote Prlekije II. Tema natečaja so bile fotografije, ki prikazujejo kakršenkoli motiv iz Prlekije. Najboljše fotografije bodo razstavljene na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi.

sreda, 30. maj 2012 ob 16:446

39 avtorjev in 100 fotografij

Portal Prlekija-on.net je v sodelovanju z Občino Ljutomer in Lokalno turistično organizacijo (LTO) Prlekija Ljutomer priredil nagradni foto natečaj Lepote Prlekije II. Tema natečaja so bile fotografije, ki lahko prikazujejo kakršenkoli motiv, pokrajino, ... iz Prlekije. Najboljše fotografije bodo razstavljene na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi.

ponedeljek, 28. maj 2012 ob 08:28

Lovrenc Šijanec zmagovalec v Selu na Goričkem

V nedeljo je pri znani romanski rotundi v Selu na Goričkem potekalo srednjeevropsko tekmovanje v košnji z ročno koso. Organizatorji, Krajinski park Goričko in Pevsko društvo Selo, so na tekmovanje za srednjeevropski pokal pritegnili tekmovalce – kosce iz Srbije, Slovaške, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Češke, Madžarske, Romunije, Makedonije in Slovenije.

torek, 22. maj 2012 ob 19:134

Na ogled prve fotografije natečaja Lepote Prlekije II

Portal Prlekija-on.net v sodelovanju z Občino Ljutomer in Lokalno turistično organizacijo (LTO) Prlekija Ljutomer prireja nagradni foto natečaj Lepote Prlekije II. Tema natečaja so fotografije, ki lahko prikazujejo kakršenkoli motiv, pokrajino, ... iz Prlekije. Najboljše fotografije bodo razstavljene na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi. Doslej nam je fotografije poslalo 9 avtorjev.

nedelja, 20. maj 2012 ob 19:331