Pripravite potne liste, vstopate v Republiko Prlekijo

Poročali smo že, da je Republika Prlekija dobila svoj denar, odprli so tudi prvo prleško ambasado v Kranju, sedaj je Republiko Prlekijo obiskala tudi ekipa TV Slovenija, ki se je prepričala, kako smo se v Prlekiji lotili krize, da bi povečali prepoznavnost in v svoje kraje privabili čim več domačih in tujih gostov.

sobota, 29. december 2012 ob 14:43

Abraham prinesel lovsko prežo

Častitljivi mož Abraham se je letos še zadnjič ustavil na Kuršinščaku, zaselku vasi Kuršinci v neposredni bližini Male Nedelje. Tokrat je obiskal zapriseženega pripadnika zelene bratovščine Mirka Geriča. In, kot je med prijatelji tukaj lepa navada, je tudi on dobil darilo, ki najbolj ponazarja njegovo delo oziroma hobi. Sosedje so mu namreč izdelali pravo lovsko prežo.

petek, 21. december 2012 ob 21:241

V Banovcih trinajstič zaživela Božična vas

Dvoriščne jaslice na prostem, ki zaživijo v Banovcih v drugi polovici meseca decembra so odraz iznajdljivosti, marljivosti in ustvarjalnosti domačinov, ki vsak na svoj način pripravi jaslice in praznično okrasitev z lučkami.

sreda, 19. december 2012 ob 23:27

Republika Prlekija odprla prvo ambasado

Etnološko kulturno društvo Künštni Prleki, so te dni uresničili željo, da projekt Republika Prlekija dobi tudi uradno predstavništvo v krajih po Sloveniji. Za prvo ambasado je bilo izbrano mesto Kranj.

nedelja, 9. december 2012 ob 13:403

Ljutomer že dobiva praznično podobo

V Ljutomeru se te dni že postopoma prižigajo božično-novoletne lučke, ki krasijo ulice in trge na 17 različnih mestih. Za montažo in popravilo starih ter nakup novih okraskov bo občina Ljutomer letos odštela 6.300 evrov.

sobota, 8. december 2012 ob 20:003

Republika Prlekija dobila svoj denar

Na sedežu vlade Republike Prlekije, so v preteklih dneh prejeli prvo pošiljko denarja. Republika Prlekija je v preteklosti že poskrbela za organe, ki so potrebni za normalno delovanje, sedaj pa je bilo potrebno poskrbeti še za novo valuto.

sobota, 1. december 2012 ob 21:493

Lani straniščna metlica, letos le malo bolje

V Društvu za kronično vnetno črevesno bolezen (KVČB) so tudi letos izbirali Naj javno stranišče 2012. Kot preteklo leto, je tudi letos to priznanje dobila Mestna občina Koper. Lani je občina Ljutomer "zmagala" v kategoriji Najslabša javna stranišča, letos je končala na predzadnjem mestu.

torek, 20. november 2012 ob 21:247

Nejc ulovil krapa velikana

16-letni Nejc Prša iz Velike Polane, je strasten ribič, točneje "krapar". Tudi letošnje krompirjeve počitnice je namenil ribolovu z mlajšim bratom in dvema prijateljema.

petek, 2. november 2012 ob 08:351

Leseni traktor ob srečanju z Abrahamom

Marsikdo, ki ga v teh dneh pot zanese skozi Kuršinčak, zaselek na griču v vasi Kuršinci pri Mali Nedelji, zastane ob pogledu na nenavaden traktor ob cesti proti Godemarcem. Po prvem presenečenju, na osnovi oznak ugotovi, da je traktor, sestavljen iz soda in kolutov, na katerih je bil še nedavno navit električni kabel, namenjen Ivanu, ki se je v teh dneh srečal z Abrahamom.

torek, 30. oktober 2012 ob 21:463

Šampinjon velikan, težak 725 gramov

Letošnja jesen je pri nas bogata z gobami, zato so v teh dneh gozdovi in travniki polni gobarjev in v tej "zbirki" številnih gob, se najde tudi kakšna velikanka.

četrtek, 11. oktober 2012 ob 15:211