39 avtorjev in 100 fotografij

Portal Prlekija-on.net je v sodelovanju z Občino Ljutomer in Lokalno turistično organizacijo (LTO) Prlekija Ljutomer priredil nagradni foto natečaj Lepote Prlekije II. Tema natečaja so bile fotografije, ki lahko prikazujejo kakršenkoli motiv, pokrajino, ... iz Prlekije. Najboljše fotografije bodo razstavljene na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi.

ponedeljek, 28. maj 2012 ob 08:28

Lovrenc Šijanec zmagovalec v Selu na Goričkem

V nedeljo je pri znani romanski rotundi v Selu na Goričkem potekalo srednjeevropsko tekmovanje v košnji z ročno koso. Organizatorji, Krajinski park Goričko in Pevsko društvo Selo, so na tekmovanje za srednjeevropski pokal pritegnili tekmovalce – kosce iz Srbije, Slovaške, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Češke, Madžarske, Romunije, Makedonije in Slovenije.

torek, 22. maj 2012 ob 19:134

Na ogled prve fotografije natečaja Lepote Prlekije II

Portal Prlekija-on.net v sodelovanju z Občino Ljutomer in Lokalno turistično organizacijo (LTO) Prlekija Ljutomer prireja nagradni foto natečaj Lepote Prlekije II. Tema natečaja so fotografije, ki lahko prikazujejo kakršenkoli motiv, pokrajino, ... iz Prlekije. Najboljše fotografije bodo razstavljene na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi. Doslej nam je fotografije poslalo 9 avtorjev.

nedelja, 20. maj 2012 ob 19:331

Razstava traktorjev – »oldteimerjev« že osmič pod starogorskimi lipami

Društvo za ohranjanje tehnične, kulturne in premične dediščine Oldtimer Stara Gora je v nedeljo, 13. maja, pripravilo že 8., tradicionalno razstavo traktorjev s sejmom rabljene opreme, na katerem je bila predstavljena dediščina naših prednikov z letošnjim poudarkom na prikazu predelave zrnja in mleka, ter tudi razvitjem društvenega praporja, katerega boter je Občina Sveti Jurij ob Ščavnici.

torek, 15. maj 2012 ob 14:426

Foto natečaj Lepote Prlekije II

Portal Prlekija-on.net v sodelovanju z Občino Ljutomer in Lokalno turistično organizacijo (LTO) Prlekija Ljutomer prireja nagradni foto natečaj Lepote Prlekije II. Tema natečaja so fotografije, ki lahko prikazujejo kakršenkoli motiv, pokrajino, ... iz Prlekije. Najboljše fotografije bodo razstavljene na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi.

četrtek, 10. maj 2012 ob 10:01

Na 2. Red Bull Flugtag-u tudi prleška ekipa

V Slovenijo, natančneje v Ljubljano, 16. junija prihaja 2. Red Bull Flugtag, na katerem bo nastopila tudi prleška ekipa. Ekipa Prleškega študentskega kluba se je odločila sestaviti letalno mojstrovino, s katero bo poskusila poleteti čim dlje ter pustiti dober umetniški vtis.

torek, 17. april 2012 ob 10:43

Petek trinajsti

Petek trinajsti je znan kot eden izmed najbolj nesrečnih dni v letu. Strah pred petkom trinajstim ima celo ime! Imenuje se paraskavedekatriafobija ali paraskevidekatriafobija. To je posebna oblika triskaedekafobije, strahu pred številom trinajst. Strah pred petkom trinajstim je torej tako zelo razširjen, da je dobil strokovni izraz. Kot zanimivost naj dodam, da samo v ZDA za njim trpi približno 20 milijonov ljudi.

petek, 13. april 2012 ob 00:104

Velikonočna sobota v Železnih Dverih

Ne samo, da je bilo vreme radodarno s prepotrebnimi kapljami dežja, praznik je prinesel tudi posebnosti. Na posnetku vidite tudi ljubezen, katera je med čmrlji, ti tako zanimivi posebneži imajo tudi zanimiv ljubezenski ritual. Samica je tista, ki izbranca nosi naokrog medtem ko on izpolnjuje svoje poslanstvo.

sobota, 7. april 2012 ob 20:453

1. april, dan norčavosti

Prvi april ali dan norcev poznamo v številnih državah po svetu kot prav poseben praznik. To sicer ni dela prost dan, delo na ta dan namreč poteka povsem običajno. Kljub temu pa se ljudje vsako leto znova 1. aprila radi pošalijo na račun drugih, ki jim tega ne smejo zameriti.

nedelja, 1. april 2012 ob 18:17

30. februar

Na Švedskem so želeli odpraviti švedski koledar, zato je leta 1712 29. februarju na Švedskem sledil še 30. februar. Takrat je švedsko kraljestvo vključevalo tudi Finsko. Od leta 1700 je želelo v štiridesetih letih postopoma preiti na gregorijanski koledar, zato so nameravali izpuščati prestopne dneve.

torek, 28. februar 2012 ob 22:343