»Jelka buteljka« na Jeruzalemu

Družba P&F je danes na Jeruzalemu postavila veliko svetlečo jelko v obliki steklenice. "Steklenica" je visoka okrog 10 metrov, na njej pa so pritrjene lučke. Jelka krasi parkirišče pred Dvorcem Jeruzalem in cerkvijo, vidi pa se daleč naokoli iz vseh bližnjih vrhov.

četrtek, 9. december 2010 ob 18:286

Prva keksijada

V sredo, 8. decembra, je zadišalo po vsem DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kajti v vsakem nadstropju doma, v tamkajšnji etažni kuhinji, se je pričelo s pečenjem različnih vrst peciva. Kajti v teh predprazničnih božično novoletnih dnevih je med gospodinjami doma bilo dogovorjeno za tekmovanje, ki so ga poimenovali Keksijada.

četrtek, 9. december 2010 ob 09:38

Decembrska okrasitev mesta Ljutomer

Izvedbo novoletne okrasitve mesta Ljutomer ima v programu dela Krajevna skupnost Ljutomer, za kar se pretežno uporabljajo objekti javne razsvetljave. Novoletna okrasitev mesta se je letos izvajala v obdobju od 25. novembra do 2. decembra, okrasitev pa bo trajala do 7. januarja prihodnje leto. Skupaj je za okrasitev mesta bilo letos namenjenih okrog 2.800 €.

torek, 7. december 2010 ob 14:533

Izid knjige Kriva ali nedolžna - Prava resnica o Milici Makoter?

Danes izide knjiga z naslovom Kriva ali nedolžna - prava resnica o Milici Makoter?, ki jo je napisala penologinja Damijana Žišt, znana in uveljavljena novinarka mariborskega časnika Večer. Že včeraj je avtorica knjige na Dobu predstavila novo knjigo.

sreda, 1. december 2010 ob 10:285

Veseli december je tu

Pričakali smo veseli december in s tem praznične in vesele dni, čas obdarovanj in številnih prireditev. Po mestih bodo kmalu zažarele praznične okrasitve in osvetlitve, čeprav so ponekod žarele že v novembru. Tudi v nekaterih nakupovalnih centrih smo novoletne jelke imeli na ogled že od začetka novembra dalje, prodaja okraskov in vsega povezanega z božičem, pa se je pričela še veliko prej.

sreda, 1. december 2010 ob 00:044

Delavnica Vpliv medijev in družbe na oblikovanje mladostnikov

V torek, 2. 11. 2010, je na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci potekala delavnica Vpliv medijev in družbe na oblikovanje mladostnikov. V delavnico so bili vključeni nadarjeni učenci in učenci, ki obiskujejo izbirni predmet vzgoja za medije. Tema, izbrana za delavnico, med drugim sovpada s temo letošnjega šolskega parlamenta.

ponedeljek, 8. november 2010 ob 14:191

Šolarji o zasvojenostih

Težko je pedagoškim delavcem v šoli razlagati o tem, za kako hude škodljive razvade gre pri prekomernem kajenju, pitju alkohola ali celo uživanju mamil. Ob tem se jim pridružujejo aktivisti Rdečega križa, ki jim je seznanjanje šolarjev s temi razvadami ena izmed preventivnih aktivnosti v vsakoletnih vseobsežnih programih.

petek, 5. november 2010 ob 11:57

Šola za nadarjene, radovedne in ustvarjalne

Na prvi dan krompirjevih počitnic, v ponedeljek 25. oktobra, smo na Osnovni šoli Mala Nedelja učiteljice prve triade in oddelka podaljšanega bivanja, pripravile delavnice, ki smo jih poimenovale Šola za nadarjene, radovedne in ustvarjalne učence.

sreda, 3. november 2010 ob 21:56

Zelišča, tinkture, čaji

Poldrugo leto že deluje Zarja, posebna skupina stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki se sestaja enkrat tedensko. Ob torkih popoldne, med 14. in 15. uro, se srečajo z voditeljico skupine Andrejo Klemenčič ter njeno pomočnico Klaudijo Zemljič  ter po vnaprej dogovorjenem scenariju oblikujejo svojo urico druženja. Njihovo druženje sodi v okvir delovanja Zveze društev za socialno gerentologijo Slovenije.

sreda, 27. oktober 2010 ob 09:342

Pet tisoč prostovoljnih ur

V mesecu požarne varnosti so v soboto, 23. oktobra, med 9. in 17. uro pripravili dan odprtih vrat obnovljenega gasilskega doma v Radencih, ki ga ima na skrbi Prostovoljno gasilsko društvo Radenci-Boračeva.

sobota, 23. oktober 2010 ob 12:131