Pepekove brojde

Na Lucijino (13.decembra) smo Künštni Prleki sred Radgone posodili dvo trsa (eno jurko pa eden klinton), is kerih bodo zrasle Pepekove brojde. Na spomlod bomo dosodili še eden trs šmarnice in eden trs izabele, tak ka de mešanca prova. Is grozdja s totih brojd pa bomo prešali "reprezentančno rdečko" za držovne potrebe.

sreda, 16. december 2009 ob 12:1612

10. Božična vas Banovci

Od 15. decembra do 7. januarja prihodnje leto bo v Banovcih ponovno na ogled tradicionalna prireditev Božična vas, tokrat že deseta. Božično vas organizira Turistično društvo Banovci, po celotni vasi pa so na ogled ambientalne jaslice na dvoriščih domačij. Vsako leto tudi najbolje ocenjenim jaslicam Terme Banovci podelijo nagrade, občinaVeržej pa podeli denarno nagrado lastniku najlepših jaslic po mnenjustrokovne žirije. Ogled jaslic priporočamo v večernih urah.

ponedeljek, 14. december 2009 ob 11:48

Praznična okrasitev mesta Ljutomer

Občina Ljutomer ima v letu 2009 načrtovanih 2.500 € za okrasitev mesta Ljutomer, sredstva pa bodo nakazana na račun Krajevne skupnosti Ljutomer, ki ima v upravljanju Glavni trg in ostale javne površine v mestu. KS Ljutomer vsako leto izvrši novoletno okrasitev mesta Ljutomer, ki zajema montažo novoletnih okraskov na objekte javne razsvetljave, novoletno osvetlitev krožišča pri Ljubljanski banki in krožišča na Prešernovi cesti pri Mitri.

ponedeljek, 7. december 2009 ob 22:4919

Martina XV. je Adrijana Bogdan

Člani Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer so to soboto na Razkrižju v Domu kulture okronali Martino XV. Vinska kraljica je tako postala Adrijana Bogdan iz Šprinca. Nova vinska kraljica je krono prejela od dosedanje kraljice Sanje Klenar. Prva Vinska kraljica Ljutomera je bila izbrana že leta 1986. Bogdanovo so sprejeli tudi v Klub Martina, ki združuje vinske kraljice Ljutomera in Male Nedelje.

torek, 17. november 2009 ob 18:23

Svečomat na ljutomerskem pokopališču

Na ljutomerskem pokopališču je sedaj možno kupiti sveče, saj tam po novem stoji svečomat. Na voljo so štiri različne vrste sveč, tudi elektronske. Cene sveč so od enega evra naprej.

nedelja, 25. oktober 2009 ob 20:288

Praznik buč v Središču ob Dravi

V soboto, 12. septembra je v Središču ob Dravi pri oljarni potekal Praznik buč - dan odprtih vrat Oljarne Središče ob Dravi. Na prireditvi so si obiskovalci lahko ogledali potek proizvodnje olja, predstavitev društev ter starih obrti.

nedelja, 13. september 2009 ob 12:10

Trgatev

Trgatev je najlepši in najbolj vesel dogodek v vinogradu. Predvsem za tiste, ki pomagajo lastniku obirati pridelek. Izraz na obrazu lastnika pa je odvisen od kakovosti in količine pridelka. Kakovost se ob dobrem kletarjenju še da izboljšati, povsem drugače je s količino. Letos je grozdja manj, toča je naredila svoje - ponekod se trgači sprehodijo po hektarju vinograda, pa še traktorska prikolica ni polna. Vina bo tako manj, strokovnjaki pa, kljub temu da letošnje poletje vinogradnikom ...

petek, 11. september 2009 ob 06:43

Domače dobrote v Banovcih

Na kulinarični razstavi v Banovcih je bilo razstavljenih več kot sto dobrot. V okviru praznika občine Veržej vsako leto gospodinje iz vseh treh vasiobčine - Banovci, Bunčani in Veržej - pripravljajo kulinaričnorazstavo, ki privabi številne obiskovalce. Doslej so razstavopripravljali le v Bunčanih, od letos naprej pa se bo razstava selila povseh treh vaseh. Letos so tako bile na vrsti gospodinje v Banovcih.

torek, 19. maj 2009 ob 06:13

Razstava pirhov in velikonočnih voščilnic slovenskih pokrajin

Prvič v SEVEROVZHODNI Sloveniji! 1. Razstava pirhov in velikonočnih voščilnic slovenskih pokrajin v Kovačičevi dvorani Zavoda Marianum Veržej. Tradicionalni in novodobni pirhi, izdelanih v najrazličnejših tehnikah iz vseh slovenskih pokrajin ter voščilnice z velikonočnimi motivi od 19. stoletja naprej bodo na ogled vsak dan od 8. aprila do 5. maja 2009 med 8.00 in 12.00 ter 16.00 in 18.00. Razstavljeni so tudi izdelki vrtcev ter osnovnih in srednjih šol SV Slovenije. Zagotovljeno ...

četrtek, 9. april 2009 ob 11:48

Ljutomer naj bi preimenovali v Lotmerk

1. april Svetniki in župan občine Ljutomer Franc Jurša so na minuli seji občinskega sveta obravnavali predlogza preimenovanje mesta Ljutomer v Lotmerk. V zadnjih nekaj tednih je bilo veliko govora o SDS-ovem predlogu, da se vse ulice, ceste in trgi, ki nosijo ime po Josipu Brozu Titu preimenujejo. Ne dolgo nazaj smo v Sloveniji preimenovali tudi dve letališči; letališče Jožeta Pučnika v Ljubljani in letališče Edvarda Rusjana v Mariboru. Sedaj so podoben predlog podali tudi svetniki in ...

sreda, 1. april 2009 ob 06:55