Kateri Prlek je najbolj zaznamoval leto 2010?

Leto 2010 je bilo uspešno tudi za številne Prleke, ki so tako ali drugače zaznamovali naš prostor, bodisi na političnem, športnem, kulturnem ali kakšnem drugem, bolj zabavnem področju. Kateri pa je po vašem mnenju najbolj zaznamoval letošnje leto v našem okolju in bi si zaslužil naziv Prlek leta 2010? Sodelujte v anketi.

nedelja, 2. januar 2011 ob 19:581

Katera prireditev je najbolj zaznamovala leto 2010?

V iztekajočem se letu 2010 se je v Ljutomeru odvijalo veliko prireditev, prleško prestolnico je obiskalo veliko znanih glasbenih skupin, izvajalcev, posameznikov, ... Katera pa je po vašem mnenju najbolj zaznamovala letošnje leto v našem okolju? Sodelujte v anketi.

četrtek, 30. december 2010 ob 23:222

Katera Prlečka je najbolj zaznamovala leto 2010?

Leto 2010 je bilo uspešno tudi za številne Prlečke, ki so tako ali drugače zaznamovale naš prostor, bodisi na političnem, športnem, kulturnem ali kakšnem drugem, bolj zabavnem področju. Katera pa je po vašem mnenju najbolj zaznamovala letošnje leto v našem okolju in bi si zaslužila naziv Prlečka leta 2010? Sodelujte v anketi.

sreda, 29. december 2010 ob 19:013

Jaslice družine Žižek

December, kratki dnevi - dolgi večeri, in mraz, čas ko se spominjamo in čas ko postavljamo jaslice. Pri družini Žižek postavljajo jaslice že zelo dolgo in pred kratkim smo se oglasili pri njih in kot vsako leto, smo tudi letos obnemeli nad prekrasnim prizorom. Gregor, "glava" družine z ženo Simono, sinom Florijanom, hčerko Kristino in dedkom vsako leto naredijo to mojstrovino. Kako jim to uspeva nam je Gregor odgovoril v enem od mirnih predbožičnih večerih pri njih doma, na Sp. Kamen ...

sobota, 25. december 2010 ob 18:37

Štamprli je Prleški spominek leta 2010

Na naslov Lokalne turistične organizacije (LTO) Prlekija Ljutomer je prispelo 10 spominkov, kateri so sodelovali na ocenjevanju za spominek leta 2010. Te spominke je poslalo osem avtorjev. Tokrat je bilo nekaj manj spominkov, vendar so prispeli spominki potrdili, da je ocenjevanje kvalitetno. Dosedanja ocenjevanja so pokazala veliko vrednost saj je vsako leto prineslo nove in izvirne izdelke, kateri predstavljajo Prlekijo.

torek, 21. december 2010 ob 17:176

Kralj Matjaž pri Mali Nedelji

Člani pohodniške sekcije TD Mala Nedelja-Radoslavci tudi v teh zimskih dneh ne počivajo, ampak se pripravljajo na tekmovanje v gradnji snežnih skulptur, ki bo konec januarja prihodnje leto v Črni na Koroškem.Malonedeljčani se teh tekmovanj udeležujejo že vrsto let, spočetka zaradi zabave in druženja, zadnja leta pa se nanje sistematično pripravljajo, zato rezultati niso izostali. Letos in lani so namreč osvojili najvišja mesta- prvo in drugo po ocenah strokovne komisije inpo izboru ...

sobota, 11. december 2010 ob 22:101

Zmagali špagetni krofki

Petkov popoldan, 10. decembra od 14. ure dalje, je bil izredno zanimiv in pester v jedilnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki je bila nabito polna. Stanovalke in stanovalce doma so obiskali številni svojci in vsem, tudi zbranim strokovnim delavcem doma, je o pomembnem dejavniku svojcev pri skrbi za starejše predavala učiteljica zdravstvene nege Irena Šumak.

petek, 10. december 2010 ob 21:19

»Jelka buteljka« na Jeruzalemu

Družba P&F je danes na Jeruzalemu postavila veliko svetlečo jelko v obliki steklenice. "Steklenica" je visoka okrog 10 metrov, na njej pa so pritrjene lučke. Jelka krasi parkirišče pred Dvorcem Jeruzalem in cerkvijo, vidi pa se daleč naokoli iz vseh bližnjih vrhov.

četrtek, 9. december 2010 ob 18:286

Prva keksijada

V sredo, 8. decembra, je zadišalo po vsem DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kajti v vsakem nadstropju doma, v tamkajšnji etažni kuhinji, se je pričelo s pečenjem različnih vrst peciva. Kajti v teh predprazničnih božično novoletnih dnevih je med gospodinjami doma bilo dogovorjeno za tekmovanje, ki so ga poimenovali Keksijada.

četrtek, 9. december 2010 ob 09:38

Decembrska okrasitev mesta Ljutomer

Izvedbo novoletne okrasitve mesta Ljutomer ima v programu dela Krajevna skupnost Ljutomer, za kar se pretežno uporabljajo objekti javne razsvetljave. Novoletna okrasitev mesta se je letos izvajala v obdobju od 25. novembra do 2. decembra, okrasitev pa bo trajala do 7. januarja prihodnje leto. Skupaj je za okrasitev mesta bilo letos namenjenih okrog 2.800 €.

torek, 7. december 2010 ob 14:533