Izid knjige Kriva ali nedolžna - Prava resnica o Milici Makoter?

Danes izide knjiga z naslovom Kriva ali nedolžna - prava resnica o Milici Makoter?, ki jo je napisala penologinja Damijana Žišt, znana in uveljavljena novinarka mariborskega časnika Večer. Že včeraj je avtorica knjige na Dobu predstavila novo knjigo.

sreda, 1. december 2010 ob 10:285

Veseli december je tu

Pričakali smo veseli december in s tem praznične in vesele dni, čas obdarovanj in številnih prireditev. Po mestih bodo kmalu zažarele praznične okrasitve in osvetlitve, čeprav so ponekod žarele že v novembru. Tudi v nekaterih nakupovalnih centrih smo novoletne jelke imeli na ogled že od začetka novembra dalje, prodaja okraskov in vsega povezanega z božičem, pa se je pričela še veliko prej.

sreda, 1. december 2010 ob 00:044

Delavnica Vpliv medijev in družbe na oblikovanje mladostnikov

V torek, 2. 11. 2010, je na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci potekala delavnica Vpliv medijev in družbe na oblikovanje mladostnikov. V delavnico so bili vključeni nadarjeni učenci in učenci, ki obiskujejo izbirni predmet vzgoja za medije. Tema, izbrana za delavnico, med drugim sovpada s temo letošnjega šolskega parlamenta.

ponedeljek, 8. november 2010 ob 14:191

Šolarji o zasvojenostih

Težko je pedagoškim delavcem v šoli razlagati o tem, za kako hude škodljive razvade gre pri prekomernem kajenju, pitju alkohola ali celo uživanju mamil. Ob tem se jim pridružujejo aktivisti Rdečega križa, ki jim je seznanjanje šolarjev s temi razvadami ena izmed preventivnih aktivnosti v vsakoletnih vseobsežnih programih.

petek, 5. november 2010 ob 11:57

Šola za nadarjene, radovedne in ustvarjalne

Na prvi dan krompirjevih počitnic, v ponedeljek 25. oktobra, smo na Osnovni šoli Mala Nedelja učiteljice prve triade in oddelka podaljšanega bivanja, pripravile delavnice, ki smo jih poimenovale Šola za nadarjene, radovedne in ustvarjalne učence.

sreda, 3. november 2010 ob 21:56

Zelišča, tinkture, čaji

Poldrugo leto že deluje Zarja, posebna skupina stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki se sestaja enkrat tedensko. Ob torkih popoldne, med 14. in 15. uro, se srečajo z voditeljico skupine Andrejo Klemenčič ter njeno pomočnico Klaudijo Zemljič  ter po vnaprej dogovorjenem scenariju oblikujejo svojo urico druženja. Njihovo druženje sodi v okvir delovanja Zveze društev za socialno gerentologijo Slovenije.

sreda, 27. oktober 2010 ob 09:342

Pet tisoč prostovoljnih ur

V mesecu požarne varnosti so v soboto, 23. oktobra, med 9. in 17. uro pripravili dan odprtih vrat obnovljenega gasilskega doma v Radencih, ki ga ima na skrbi Prostovoljno gasilsko društvo Radenci-Boračeva.

sobota, 23. oktober 2010 ob 12:131

Učenke OŠ Mala Nedelja na 1. državnem tekmovanju za Zlato kuhalnico

V oviru letošnjega Gostinsko - turističnega zbora v Krajnski Gori se je v četrtek, 14. oktobra, odvijal zaključni del prvega državnega tekmovanja učencev osnovnih šol za Zlato kuhalnico 2010.

torek, 19. oktober 2010 ob 20:162

Zakaj ima Ljutomer najlepše mestno jedro po mnenju komisije?

V soboto, smo že poročali, da je Turistična zveza Slovenije v sodelovanju z Mestno občino Celje in Zavodom Celeia v petek, 8. oktobra 2010 v Celju podelila priznanje in častno prehodno zastavo za najlepše Mestno jedro, Ljutomeru. Nagrado sta prevzela župan Občine Ljutomer Franc Jurša in direktorica Občinske uprave Darja Hrga.

ponedeljek, 11. oktober 2010 ob 17:3416

Najstarejša občanka Občine Ljutomer je praznovala 103. rojstni dan

Najstarejšo občanko Občine Ljutomer Marijo Fekonja je v petek, 8. oktobra 2010 obiskal župan Občine Ljutomer Franc Jurša. Gospa Fekonja iz Ljutomera je prav na ta dan praznovala visok jubilj - 103. rojstni dan. Župan ji je iskreno čestital, ji izročil šopek in torto ter ji ob tem zaželel še veliko zdravja.

ponedeljek, 11. oktober 2010 ob 17:214