Künštni Prleki v Prekmurju

V petek, 4. decembra je skupina Künštnih Prlekof imela nastop na prireditvi ob zakjučku leta podjetja Saubermacher, katera ima sedež v Murski Soboti.Vodstvo in delavci podjetja so se zbrali v restavraciji Zvezda v Murski Soboti, predstavili rezultate dela za leto 2009 ter zaslužnim podelili priznanja. Prejeli so tudi Božičnico, ob večerji pa so jim Künštni Prleki pripravili zabavni program v dveh delih.

nedelja, 6. december 2009 ob 09:18

Iskanje Miklavževega zaklada na Stari Cesti

V soboto, 5. decembra je na Stari Cesti potekal Miklavžev pohod s svetilkami, ki ga vsako leto pripravi Turistično društvo Stara Cesta. Pohod je krenil izpred vrtca, od kamor so se pohodniki skupaj z najmlajšimi podali na iskanje Miklavževega zaklada. Pohoda se je udeležilo preko 200 pohodnikov, Miklavž pa je obdaril 54 pridnih otrok.

sobota, 5. december 2009 ob 20:036

Lepo vreme privabilo več obiskovalcev

V soboto, 5. decembra je v Ljutomeru potekal Božični bazar, kjer so se na stojnicah predstavili številni ponudniki različnih izdelkov in kulinarike. Za razliko od prejšnje sobote, ko je bilo deževno vreme, je tokrat  lepo sončno vreme na Glavni trg privabilo večje število obiskovalcev. Bazar so obiskali tudi cvenski parklji in Miklavž, otroci pa so smreko na trgu okrasili z okraski.

sobota, 5. december 2009 ob 12:183

2. Razstava slovenskih jaslic v Veržeju

V petek 4. decembra je potekala otvoritev 2. Razstave slovenskih jaslic v Kovačičevi dvorani Zavoda Marianum v Veržeju. Razstavo letos organizira Društvo ljubiteljev jaslic Slovenije, Zavod Marianum Veržej - Center DUO, Turistično društvo Banovci in Občina Veržej. Jasličarji so letos na ogled postavili preko 50 unikatnih jaslic iz različnih materialov.

petek, 4. december 2009 ob 14:24

Obeta se rokometni spektakel v Ljutomeru

V soboto, 12. decembra bo v novi športni dvorani v Ljutomeru otvoritvena tekma in sicer tekma 14. kroga MIK 1. slovenske lige v rokometu, ko se bosta pomerili ekipi RK Jeruzalem Ormož in Celje Pivovarna Laško. V Ljutomeru bomo tako po dolgem času lahko doživeli pravi športni spektakel, ki jih pri nas primanjkuje oz. jih sploh ni.

petek, 4. december 2009 ob 07:436

Proti daljnovodu

"Mi želimo ostati gospodarji na svoji zemlji in z njo razpolagati po svoji volji," se glasi geslo ogorčenih krajanov z območja ljutomerske občine, ki podobno kot na lendavskem koncu ter še kje v vzhodnem delu države nasprotujejo predlagani trasi daljnovoda 2 x 400 kilovoltov na trasi Cirkovce-Pince. V Ljutomeru so že ustanovili odbor civilne iniciative, podobno razmišljajo tudi v drugih občinah (Kidričevo, Videm pri Ptuju, Markovci, Gorišnica, Ormož, Ljutomer, Beltinci, Črenšovci, ...

petek, 4. december 2009 ob 07:10

Večstanovanjski objekt bo kmalu vseljiv

Nov 20-stanovanjski objekt ob Supermarketu Mercator v Ljutomeru v Ulici Ludvika Bratuše bo vseljiv v januarju 2010. Sprva je bilo predvideno, da bo objekt vseljiv že avgusta letos, tako pa se bodo prvi stanovalci lahko vselili konec meseca januarja, prihodnje leto.

četrtek, 3. december 2009 ob 19:512

Težave zaradi znižane cene zdravstvene nege

"Ker gre leto h koncu, že lahko ocenimo, da bomo naše poslovne načrte dobro realizirali, čeprav so se razmere, v katerih dom deluje, v dobršni meri poslabšale. Posledice gospodarske recesije so se pričele močneje odražati predvsem pri financiranju storitev zdravstvene nege."

četrtek, 3. december 2009 ob 07:001

Otvoritev 2. Razstave slovenskih jaslic v Veržeju

Izjemen odziv jasličarjev iz cele Slovenije in več kot 4.000 domačih in tujih obiskovalcev vseh generacij na lanskoletni Razstavi slovenskih jaslic v Veržeju nas je spodbudil, da vas tudi v letošnjem prazničnem času prijazno povabimo k občutenju duhovne in kulturne dragocenosti slovenskega božičnega izročila.

sreda, 2. december 2009 ob 20:03

Ta veseli dan Kulture

V četrtek, 3. decembra bo na Spodnjem Kamenščaku v Mladinskem centru Prlekije potekal Ta veseli dan Kulture - Dan odprtih vrat slovenske kulture. Digajanje se bo odvijalo od sedme ure zjutraj s prireditvijo Srečanje s knjigami in Mreža multimedijskih centrov Slovenije M3C se predstavlja, ob 17. bo sledil glasbeni nastop rogistov LD Križevci in ogled filmskega ciklusa produkcije Luksus - Medkulturni dialog s srečanjem z avtorji in uradno predajo opreme za kulturno angažiranje.

sreda, 2. december 2009 ob 12:20