Na vaških igrah v Lutvercih jih je kar 38 streljajo s fračo

Na domačem nogometnem igrišču v Lutvercih je tamkajšnji vaški odbor, minuli konec tedna, pripravil 2. vaške igre ter streljanje s fračo. Zanimivih iger se je udeležilo sedem ekip predvsem iz Apaške doline, a tudi njihovi gasilski prijatelji iz Šaleške doline, ob tem se je streljanja s fračo borilo kar 38 od tega 33 moških in pet žensk. Številni gledalci pa so uživali v smehu, saj so duhovite, predvsem starinske igre, bile vesele in smešne, a ne tudi za tekmovalce, ki so pogosto ...

četrtek, 18. avgust 2016 ob 17:01

Skrb za okolico vinske kleti na Kapeli

Na spletnih straneh »Prlekija« smo poročali o zelo uspešno organizirani ter izvedeni prireditvi »Praznik Traminca in 21. dvig klopotca na Kapeli«, ki sta jo na verski praznik 15. avgusta (na »Veliki šmaren«), skupaj pripravila Turistično društvo Klopotec Kapela ter Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela ob nekaj soorganizatorjih.

četrtek, 18. avgust 2016 ob 16:51

V občinah Veržej in Radenci bodo postavili prikazovalnik hitrosti

Na razpisu, ki ga je Agencija za varnost prometa objavila v mesecu juliju, je bilo izbranih 15 slovenskih občin, ki bodo prejele v enoletni brezplačni najem prikazovalnike hitrosti. Med temi občinami sta bili izbrani tudi Veržej in Radenci.

četrtek, 18. avgust 2016 ob 11:551

Rokometaši končali nastope, s tem tudi edini prleški predstavnik na OI

Slovenskim rokometašem se na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru ni uspelo uvrstiti v polfinale, kjer bi se borili za medaljo. V četrtfinalu so morali s 37:30 priznati premoč Dancem.

četrtek, 18. avgust 2016 ob 10:52

Film o 150-letnici Rdečega križa Slovenije

Letosv Sloveniji praznujemo 150-letnico ustanovitve najstarejšehumanitarne organizacije pri nas - Rdečega križa Slovenije.Zvrstile so se že številne prireditve, mnoge se še bodo, pri RTVSlovenija pa so se odločili posneti tudi 50-minutni dokumentarnifilm.

četrtek, 18. avgust 2016 ob 09:48

ŠNK Radgona s samimi zmagami v Pokalu MNZ

Po lanski sezoni 2015/16, sicer eni najuspešnejših v 70-letni zgodovini ŠNK Radgona, ko so izvrstne bile praktično vse selekcije, se je tudi nova tekmovalna sezona 2016/17, začela s samimi zmagami. Najprej so namreč, teden dni pred pričetkom prvenstvenih bojev, na sporedu bile tekme 1. kroga v Pokalu MNZ Murska Sobota. V članski konkurenci sta nastopili dve ekipi ŠNK Radgona, ki sta enako kot tudi mladinci U-19 dosegli zmagi in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Kljub zmagam pa trenerji ...

četrtek, 18. avgust 2016 ob 09:40

Te povezave v SMS sporočilu nikar ne odpirajte

V zadnjih tednih se je pri nas razširilo sumljivo SMS sporočilo, ki so ga prejeli številni uporabniki (tudi mi). Sporočilo vsebuje povezavo do spletnega mesta, kjer naj bi prejemnika čakalo sporočilo, ponavadi je zapisano, da gre za fotografijo. Videti je, kot da je sporočilo poslano iz telefonske številke slovenskega mobilnega operaterja.

četrtek, 18. avgust 2016 ob 09:22

Rokovo žegnanje v Cezanjevcih

V župniji Svetega Roka in Sebastjana v Cezanjevcih so v nedeljo, 14. avgusta, praznovali god župnijskega zavetnika. Slovesnosti se je udeležilo veliko število vernikov iz domače in sosednjih župnij, najprej je bila okrog cerkve procesija, nato pa se je v cerkvi nadaljevala zahvalna sveta maša.

sreda, 17. avgust 2016 ob 19:32

Bogatejši za novo življenjsko izkušnjo

Svojemu človekoljubnemu poslanstvu in poklicu zelo predana socialna delavka Ivica Lujić iz Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Republike Slovenije - Soča (mariborske enote) je nedavno skupaj s svojim "varovancem" Kristijanom Markslom iz Terbegovec (občina Sveti Jurij ob Ščavnici) obiskala sedež in kompleks Centra za družino SOŽITJE - Mladinski center Prlekije na Spodnjem Kamenščaku.

sreda, 17. avgust 2016 ob 16:41

Dve osebni vozili zapeljali s cestišča

V sredo, 17. avgusta, ob 11.46, je na cesti Sveti Jurij ob Ščavnici–Bolehnečici osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci PGD Gornja Radgona so odklopili akumulator, zavarovali kraj nesreče in očistili cestišče, reševalci NMP Gornja Radgona pa so ponesrečenko prepeljali v ZD Gornja Radgona.

sreda, 17. avgust 2016 ob 15:07