Velik poudarek usposabljanju

Projekt SUPER PSIHOLOG, ki je bil sofinanciran s strani norveškega finančnega mehanizma 2009-2016 in službe vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je zaključen. Nosilni partner projekta je bila Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, v njega pa se je uspešno vključil tudi Mladinski center Prlekije - Center za družino Sožitje in Mladinski svet Ljutomer.

torek, 27. september 2016 ob 08:18

Jožica, Magi in Pišta balkanski prvaki

V Novem sadu je potekalo 26. Balkansko prvenstvo v atletiki za veterane. Nastopilo je več kot 600 atletov iz 12 držav. Med 69 nastopajočimi slovenskimi atleti so tekmovali tudi trije iz Pomurja in se odlično odrezali.

torek, 27. september 2016 ob 08:08

Sedem vinskih kraljic namesto preše!

Konec minulega tedna, predzadnjo soboto v letošnjem septembru je znova bilo sila veselo v (in okrog) Hiše penin Frangež v Hercegovščaku pri Gornji Radgoni. Pripravili so namreč tradicionalno trgatev v okolici same hiše penin, in prešanje grozdja z zabavo. Trgatev brajd je potekala ob spremljavi Godbe na pihala Gornja Radgona, trgatev je nadzoroval kletni »ovtar« Samo – humorist Korl, sedem vinskih kraljic je dodalo kraljevski pridih.

ponedeljek, 26. september 2016 ob 21:37

Iščete zaposlitev in potrebujete pomoč?

Zaposlitveni kotiček, v četrtek 29. septembra, ob 15.00 uri v Splošni knjižnici Ljutomer, pripravlja brezplačno delavnico Kako do zaposlitve? s praktičnimi primeri.

ponedeljek, 26. september 2016 ob 20:01

Letos je laskavi naslov Naj tünka pripadel proizvajalki Janji Petovar iz Bunčan

Društvo za promocijo in zaščito prleških dobrot je v okviru letošnjega petega Miholovega sejma, ki je potekal v Veržeju, pripravilo tretje ocenjevanje Prleške tünke in mesa iz zaseke. Samo ocenjevanje izdelkov je potekalo v Salezijanskem Zavodu Marianum v Veržeju, kjer je petčlanska komisija ocenila deset izdelkov Prleške tünke in mesa iz zaseke, ki so jih proizvajalci prinesli na ocenjevanje. Osnovni cilj ocenjevanja ni bil samo iskanje naj prleške tünke, ampak odpravljanje napak, ...

ponedeljek, 26. september 2016 ob 18:01

Alzheimerjevi bolniki na sprehodu

V radgonskem domu starejših (DSO), kjer enako skrbijo za vse svoje stanovalce, so letošnji svetovni dan Alzheimerjeve bolezni (21.9.) obeležili z dopoldanskim sprehodom tistih stanovalcev, ki jih je prizadela ta bolezen. Sončni, a ne preveč topel dan je bil kot nalašč za kratek »izlet« v mestni park. Sodelujoči svojci, zaposleni in nekateri drugi stanovalci DSO, ki so kot prostovoljci pomagali pri tej humani akciji, so udeležence peljali z invalidskimi vozički ali jim pomagali ...

ponedeljek, 26. september 2016 ob 17:35

Pridelala bi preko sto kg prepovedane droge z vrednostjo okoli pol milijona evrov

Mariborski kriminalisti so 22. 9. 2016, na podlagi pisne odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili hišne preiskave dveh stanovanjskih prostorov, dveh vozil in poslovnega prostora v Mariboru.

ponedeljek, 26. september 2016 ob 13:22

Teniška sekcija TVD Partizan Ljutomer izvedla medobčinsko prvenstvo v tenisu

Teniška sekcija TVD Partizan Ljutomer, je v nedeljo, 25. septembra, pripravila medobčinsko prvenstvo v tenisu, kjer so se pomerili tekmovalci v kategoriji do 55 let.

ponedeljek, 26. september 2016 ob 12:59

Veržej v minulem tednu dvakrat izgubil s 3:0

Farmtech Veržej se je minulo sredo, 21. septembra, v drugem krogu pokala MNZ Murska Sobota pomeril z Muro na Fazaneriji. Prekmurski klub, ki igra v 3. SNL - vzhod, je bil prepričljivo boljši od prleškega drugoligaša ter slavil s 3:0.

ponedeljek, 26. september 2016 ob 11:04

Županja sprejela zlate maturantke in maturanta

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je v ponedeljek, 26. septembra, v županatu Mestne hiše Ljutomer pripravila sprejem za zlate maturantke in maturanta iz občine Ljutomer.

ponedeljek, 26. september 2016 ob 10:34