Rokovo žegnanje v Cezanjevcih

V župniji Svetega Roka in Sebastjana v Cezanjevcih so v nedeljo, 14. avgusta, praznovali god župnijskega zavetnika. Slovesnosti se je udeležilo veliko število vernikov iz domače in sosednjih župnij, najprej je bila okrog cerkve procesija, nato pa se je v cerkvi nadaljevala zahvalna sveta maša.

sreda, 17. avgust 2016 ob 19:32

Bogatejši za novo življenjsko izkušnjo

Svojemu človekoljubnemu poslanstvu in poklicu zelo predana socialna delavka Ivica Lujić iz Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Republike Slovenije - Soča (mariborske enote) je nedavno skupaj s svojim "varovancem" Kristijanom Markslom iz Terbegovec (občina Sveti Jurij ob Ščavnici) obiskala sedež in kompleks Centra za družino SOŽITJE - Mladinski center Prlekije na Spodnjem Kamenščaku.

sreda, 17. avgust 2016 ob 16:41

Dve osebni vozili zapeljali s cestišča

V sredo, 17. avgusta, ob 11.46, je na cesti Sveti Jurij ob Ščavnici–Bolehnečici osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci PGD Gornja Radgona so odklopili akumulator, zavarovali kraj nesreče in očistili cestišče, reševalci NMP Gornja Radgona pa so ponesrečenko prepeljali v ZD Gornja Radgona.

sreda, 17. avgust 2016 ob 15:07

Ivan zmagovalec 11. tekmovanja za »Carja Podgrada 2016«

Poleg varovanja narave in okolja ter ohranjanja ribjega staleža, so ena osrednjih aktivnosti radgonskih ribičev, tudi takšna in drugačna srečanja in tekmovanja v športnem ribolovu. Teh je na območju RD Radgona, ki s skoraj 600 članicami in člani, deluje v petih temeljnih enotah, izjemno veliko in praktično ne mine konec tedna, vse od marca pa do konca oktobra in tudi dlje, da se ne bi odvijalo kakšno tekmovanje. In med pomembnejša druženja sodi tudi tekmovanje za "Ribiškega carja Podgrada ...

sreda, 17. avgust 2016 ob 10:43

Športno in družabno srečanje ljutomerskih častnikov in veteranov

V ponedeljek, 15. avgusta, je potekalo tradicionalno poletno športno in družabno srečanje ljutomerskih častnikov in veteranov pri domu ljutomerskih ribičev na Moti. Skupno se je zbralo 43 udeležencev. Prireditev je bila celodnevna, saj so že zjutraj pričeli s tekmovanjem v ribolovu. Po ribolovu so potekale družabne igre, ki so imele tekmovalni značaj.

sreda, 17. avgust 2016 ob 09:44

Na dokležovskem mostu odkrili spominsko ploščo braniteljem mostu v času osamosvojitvene vojne za Slovenijo

Ob praznovanju 20. obletnice občinskega praznika občine Beltinci in 25. obletnice samostojne države Slovenije so ob obrežju dokležovskega mostu čez reko Muro v nedeljo, 14. avgusta, pripravili slovesnost na kateri so odkrili spominsko ploščo braniteljem mostu čez reko Muro, v času osamosvojitve vojne za Slovenijo. Spominsko ploščo sta postavili občina Beltinci in občina Veržej.

sreda, 17. avgust 2016 ob 09:21

Na Kapeli se že tudi klopotec veselo vrti

Turističnodruštvo Klopotec Kapela, ki praznuje letos 20-letnico obstoja, intamkajšnje Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina sta vponedeljek, 15. avgusta, pripravila bogat vinogradniški popoldan,kajti »odvila« se je tradicionalna prireditev »PraznikTraminca in dvig klopotca« prituristični točki »Pri preši oziroma vinogradniški hiši« naKapeli. Kot soorganizatorji so sodelovali še Občina Radenci, Zavodza turizem in šport Radenci ter Bistro Partis ...

torek, 16. avgust 2016 ob 19:45

Žegnanje ob prazniku Marijinega vnebovzetja v Babincih

V župniji Ljutomer so ponosni na vaško kapelico v Babincih, ki je posvečena Mariji Vnebovzeti. Gre za pomemben sakralni objekt, ki stoji v središču vasi, saj so domačini Babincev na svojo Marijino kapelo ponosni, jo vzdržujejo in obnavljajo ter se ob večjih cerkvenih praznikih ob njej zbirajo k molitvi. Letošnje vaško žegnanje ob največjem Marijinem prazniku je bilo v ponedeljek, 15. avgusta, ko so se ob kapelici zbrali domači verniki, njihovi sorodniki, prijatelji, znanci in Babinč ...

torek, 16. avgust 2016 ob 17:55

Maša v Šalincih množično obiskana

Tradicionalno se vaščani Šalincev vsako leto zadnjo nedeljo pred praznikom »Marijinega vnebovzetja« zberejo pri vaški kapelici, ki so jo zgradili sami. Osemnajst let je minilo od tedaj, ko je bila zgrajena kapelica v počastitev svetnika Antonu Martinu Slomšku. Vsako leto pa je maša namenjena za vse žive in pokojne naše vasi po namenu Šmarničarjev.

torek, 16. avgust 2016 ob 17:36

Na praznično jutro, krepko pijana čelno trčila

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, 12. avgusta, do 7:00 ure, 16. avgusta, obravnavali številne dogodke, prepire, sosedske spore, vožnje pod vplivom alkohola, prometne nesreče, ... Objavljamo nekaj od teh.

torek, 16. avgust 2016 ob 12:38