Mladoletniku zasegli drogo

Radgonski policisti so v ponedeljek, 16. novembra na podlagi odredbe sodišča zaradi suma neupravičene proizvodnje prepovedanih drog opravili hišno preiskavo pri 17-letnem osumljencu iz radgonskega območja. Kot je danes povedal predstavnik za stike z javnostmi Policijske uprave Murska Sobota Jožef Prša, so pri tem našli in zasegli 31 PVC vrečk, v katerih je osumljeni hranil drogo marihuano. Zasegli so tudi dva naboja različnih kalibrov.

petek, 20. november 2009 ob 12:3211

Medeni zajtrk v Vrtcu Ljutomer

V petek, 20. novembra so v Vrtcu Ljutomer ob vseslovenski akciji Dan slovenskega medu, pripravili medeni zajtrk za vse otroke vrtca. Vrtec je obiskala tudi medena kraljica Nataša Bukovec ter podžupan občine Ljutomer Jože Klemenčič, ki je pozajtrkoval skupaj z otroki. Po vrtcih po celotni Sloveniji so že od ponedeljka, 16. novembra potekale različne dejavnosti, s katerimiso promovirali med, kot pomembno zdravo živilo.

petek, 20. november 2009 ob 10:22

Dvajseta obletnica Konvencije o otrokovih pravicah

Dvajseta obletnica Konvencije Združenih narodov o otrokovih pravicah bo obeležena z začetkom evropskega natečaja, ki ga vsako leto objavi Evropska komisija. Evropske otroke in najstnike, stare med 10 in 18 let, vabimo, da oblikujejo plakat na temo ene od pravic, določenih v Konvenciji. Namen natečaja je, da mladi evropski državljani boljše spoznajo svoje pravice in jih znajo boljše zagovarjati.

četrtek, 19. november 2009 ob 12:57

Gjerkeš: »Pomagati si boste morali sami«

Župani in podžupani občin Apače, Radenci, Križevci, Veržej, Ljutomer in Razkrižje so se včeraj v Ljutomeru, v okviru obiska slovenske vlade v Pomurju, sestali z ministrom brez resorja, zadolženim za lokalno samoupravo in regionalno politiko, Henrikom Gjerkešem, in državnim sekretarjem na ministrstvu za okolje in prostor Zoranom Kusom. Za zaprtimi vrati so govorili o petem javnem razpisu, okoljski problematiki in nedavno sprejetem razvojnem zakonu za Pomurje.

četrtek, 19. november 2009 ob 07:044

Slovenija gre naprej!

Slovenskim nogometašem se je uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo v nogometu, ki bo naslednje leto v Južnoafriški republiki. Slovenija je v Mariboru na povratni tekmi zmagala 1:0, kar je bilo dodvolj, saj so minulo soboto v Rusiji na stadionu Lužniki izgubili z rezultatom 1:2, tako da je za napredovanje zadostoval prav ta rezultat.

sreda, 18. november 2009 ob 22:413

Dan slovenskih splošnih knjižnic

20. november je dan slovenskih splošnih knjižnic, ki ga bodo zaznamovale številne prireditve po vsej Sloveniji. V več knjižnicah po Sloveniji bodo pripravili literarne večere, pogovore z umetniki in predstavitve knjig. Praznovanje dneva knjižnic je sicer namenjeno promociji dejavnosti splošnih knjižnic, pridobivanju novih uporabnikov in opozarjanju na vpliv knjižnic.

sreda, 18. november 2009 ob 18:12

Miklošičevi dnevi v Ljutomeru

V Ljutomeru bodo od 19. do 24. novembra potekali Miklošičevi dnevi, s katerimi se ohranja spomin na jezikoslovca Franca Miklošiča, po katerem se tudi imenuje gimnazija v Ljutomeru. Na dnevih prikazujejo ustvarjalnost mladih na jezikoslovnem in izraznem področju, opozarjajo na občutljiva in zanimiva vprašanja preteklosti, sedanjosti ter se usmerjajo v prihodnost. Ujetost v času (od preteklosti k sodobnosti) je tudi skupni naslov prireditev.

sreda, 18. november 2009 ob 07:422

Prijazno okolje za gospodarstvenike

V času gospodarske krize in ob sprejetju zakona o razvojni pomoči pomurski regiji je župan Svetega Jurija ob Ščavnici Anton Slana sklical gospodarstvenike in predstavil načrte občine, s katerimi bodo pomagali k razvoju predvsem malega gospodarstva.

sreda, 18. november 2009 ob 07:40

Oljarna Kocbek je na pravi poti

V občini Sveti Jurij ob Ščavnici je kar nekaj samostojnih podjetnikov s tradicijo, župan Slana pa je kot primer dobre prakse izpostavil oljarno Kocbek, ki letos praznuje 80 let delovanja. "Sama dejavnost Gorazda Kocbeka je hvaležen primer, kako je mogoče tudi v našem okolju ob predpostavki podjetnosti, inovativnosti, duhovitosti, iskanja tržnih priložnosti doseči sinergijske učinke dejavnosti," je povedal Slana.

sreda, 18. november 2009 ob 07:35

Martina XV. je Adrijana Bogdan

Člani Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer so to soboto na Razkrižju v Domu kulture okronali Martino XV. Vinska kraljica je tako postala Adrijana Bogdan iz Šprinca. Nova vinska kraljica je krono prejela od dosedanje kraljice Sanje Klenar. Prva Vinska kraljica Ljutomera je bila izbrana že leta 1986. Bogdanovo so sprejeli tudi v Klub Martina, ki združuje vinske kraljice Ljutomera in Male Nedelje.

torek, 17. november 2009 ob 18:23