V sklopu prireditve Pozdrav jeseni je potekal tudi 14. mednarodni Tek prijateljstva Razkrižje-Štrigova

Praznik Marijinega vnebovzetja, so v Občini Razkrižje počastili z 20. jubilejno, tradicionalno prireditvijo Pozdrav jeseni, ki se je pričela s povorko cvetja. Pri kapelici na stičišču poti Šprinc-Kopriva, je potekala sveta maša z blagoslovom cvetja, ki jo je daroval razkriški župnik msgr. Franc Režonja.

torek, 16. avgust 2016 ob 10:35

Na Kogu navdušili Kogovski dečki in skupina M.J.A.V.

»Dneve turizma na Kogu 2016« so Kogovčani zaključili s koncertom Kogovskih dečkov in skupine M.J.A.V. Kljub temu, da jim je zagodlo vreme in koncerta niso mogli izvesti pod milim nebom Kogovske pokrajine, je koncert množico obiskovalcev popolnoma navdušil.

torek, 16. avgust 2016 ob 09:46

Dvajseta jubilejna prireditev Pozdrav jeseni ob prazniku Marijinega vnebovzetja

Ob največjem Marijinem prazniku – Marije vnebovzete je bilo v ponedeljek, 15. avgusta, na sam Marijin praznik zelo slovesno tudi pri kapelici Marije Vnebovzete v Šprincu. Tako so Turistično narodopisno društvo Razkrižje, skupaj z občino in župnijo Razkrižje, vaščani Veščice, Šprinca in Koprive v sodelovanju s sosednjo občino Štrigova iz sosednje države Hrvaške iz sosednjega Međimurja pripravili 20. jubilejno tradicionalno prireditev Pozdrav jeseni s povorko cvetja. To prireditev ...

ponedeljek, 15. avgust 2016 ob 19:31

Ljubitelji starodobnih traktorjev so se družili v Bolehnečicih

Društvo Oldtimer Stara Gora je v nedeljo, 14. avgusta, pripravilo 12. traktorsko srečanje, tokrat pri hitro nastajajočem muzeju društva v Bolehnečicih.

ponedeljek, 15. avgust 2016 ob 19:10

Ljutomer postal »t m r«, tabla za Jeruzalem izginila

V zadnjih dneh, vse voznike in druge udeležence v prometu, ob vstopu v Ljutomer iz smeri Podgradja, pozdravi tabla na kateri sicer piše Ljutomer, a se razločno vidijo le črke t, m in r. Nekdo je namreč ostale črke prebarval ali celo obrusil.

ponedeljek, 15. avgust 2016 ob 18:43

V Prlekiji že sedmo leto stoji največji klopotec na svetu

Na 15. avgust ali že nekoliko prej, po vsej Prlekiji v vinogradih zapojejo klopotci. Tako je bilo tudi tokrat, ko so ta konec tedna zapeli številni klopotci po prleški pokrajini. Za naše kraje je značilen klopotec z dvema paroma vetrnic, ki ima vlogo odganjanja ptic, pripisujemo pa mu posebno moč varovanja vinogradov.

ponedeljek, 15. avgust 2016 ob 17:31

Turistično društvo Stara Cesta pripravilo 15. sodobne rimske igre

Turistično društvo Stara Cesta je v nedeljo, 7. avgusta, pripravilo 15. sodobne rimske igre pri Gasilskem domu v Mekotnjaku. To je tradicionalna krajevna pridobitev namenjena ohranjanju dediščine ter športno reakcijskemu druženju.

ponedeljek, 15. avgust 2016 ob 17:00

Sveta maša pri vodranski kapeli

V nedeljo 14. avgusta, dan pred praznikom Marijinega vnebovzetja, je pri vodranski kapeli v Vodrancih, ki spadajo pod Kogovsko faro, potekala sveta maša.

ponedeljek, 15. avgust 2016 ob 15:25

V turniškem samostanu Klaris so se spomnili goda sv. Klare, ustanoviteljice sester Klaris

Potem, ko so pred leti v turniški samostan prišle sestre redovnice klarise iz samostana Nazarje, kjer prav tako bivajo sestre klarise, je župnija Turnišče, kot romarsko središče Marije Vnebovzete, ki spada v škofijo Murska Sobota. Župnijo Turnišče sedaj vodijo patri minoriti, ki so zelo tesno povezani s samostanom klaris v Turnišču, saj tudi tam v kapeli darujejo svete maše. Turniški samostan klaris je posvečen Mariji Materi Cerkve.

ponedeljek, 15. avgust 2016 ob 12:56

Klopotec malonedeljskih vinogradnikov že poje svojo pesem

Eden redkih klopotcev, ki so prihajajočo jesen in bližajočo trgatev po prleških gričih naznanjali že pred praznikom Marijinega  vnebovzetja, je tudi klopotec Društva vinogradnikov Mala Nedelja. Za razliko od preteklih let, ko so klopotec postavljali med zadnjimi, so ga letos postavili že v soboto, 13. avgusta.

ponedeljek, 15. avgust 2016 ob 09:32