Ljutomer v zadnjih minutah strl odpor Odrancev

V soboto, 10. septembra, je Avto Rajh Ljutomer v 4. krogu 3. SNL - vzhod, doma gostil Odrance. Tekma se je končala z rezultatom 3:1.

nedelja, 11. september 2016 ob 08:36

Sobotni večer z Okroglimi muzikanti

V sklopu prireditev občinskega praznika občine Križevci, so v soboto, 10. septembra, za večerno zabavo skrbeli člani ansambla Okrogli muzikanti. Vaško jedro je tako na sobotni večer postalo kraj, kjer so se zbrali vsi zabave željni. Ne le za odlično glasbo – muzikanti so poskrbeli tudi za obilico smeha obiskovalcev.

nedelja, 11. september 2016 ob 07:40

Delavci migranti so se spomnili na kolegico, delavko migrantko, ki je storila samomor

"V Sindikatu delavcev migrantov Slovenije nam je mar, kar počnejo politiki s svojimi restriktivnimi potezami. Padajo življenja. In ni prav," so sporočili iz sindikata, zato so se udeležili akcije Prekolesarimo svet in z mirno položitvijo nageljčkov pred FURS Maribor poklonili spominu na kolegico, delavko migrantko, ki naj bi ob prejetju položnice s strani FURS-a, zaradi obupa nezmožnosti plačila, izhod videla le v samomoru. "Obenem je to dokaz, da želimo dialog in mirno, predvsem pa enakopravno ...

sobota, 10. september 2016 ob 23:24

Sejem bil je živ ali 3. lotmerška zelemenjava

Ko smo se zelemenjalke meseca maja poslovile, smo obljubile, da jeseni ponovno organiziramo nekaj podobnega. Sobotno jutro je napovedovalo še en vroč jesenski dan, ki je bil kot naročen za zelemenjavo.

sobota, 10. september 2016 ob 22:58

Mala maša, žegnanje v Negovi

Množica vernikov domačinov in romarjev od drugod, tudi iz tujine, se je v četrtek, 8. septembra, zgrinjala v Negovo, kjer vsako leto na ta dan praznujejo Malo mašo ali Mali Šmaren, kajti tamkajšnja župnijska cerkev je posvečena Marijinemu rojstvu.

sobota, 10. september 2016 ob 19:44

Pri trčenju tovornega in osebnega vozila, od slednjega ni veliko ostalo

V soboto, 10. septembra, nekaj po 5. uri, se je na pomurski avtocesti pri uvozu na počivališče Lormanje v občini Lenart pripetila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena osebno in tovorno vozilo.

sobota, 10. september 2016 ob 18:46

Dr. Milan Brglez slavnostni govornik na osrednji prireditvi v Križevcih

Kulturni dom v Križevcih je bil v petek, 9. septembra, prizorišče osrednje slavnostne prireditve 18. občinskega praznika Občine Križevci. Župan občine mag. Branko Belec je v nagovoru pozdravil vidne goste, ki so med drugimi bili dr. Milan Brglez, poslanci Franc Jurša, mag. Aleksander Kavčič in Jožef Horvat, župani okoliških občin, predstavniki iz pobratene občine Komenda, medena kraljica ter vse prisotne občanke in občane ter poudaril pomen obstoja samostojne občine.

sobota, 10. september 2016 ob 13:11

Mladina se je zabavala na PŠK spoznavnem žuru

Bliža se konec poletja, dijaki so že sedli v šolske klopi, za študente pa se bo novo študijsko leto kmalu pričelo, zato je Prleški študentski klub ob novem šolskem letu ponovno pripravil tradicionalni Spoznavni žur, v diskoteki Oxygen v Ljutomeru.

sobota, 10. september 2016 ob 12:41

V vaškem jedru odmevala glasba pihalnega orkestra

Po slavnostni prireditvi, ki je bila v petek, 9. septembra, v Križevcih pri Ljutomeru in katere se je udeležil tudi predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, dr. Milan Brglez, se je župan Občine Križevci, mag. Branko Belec, z visokimi gosti kulturne prireditve v spremstvu občank in občanov sprehodil do vaškega jedra.

sobota, 10. september 2016 ob 12:20

Slovenski orači pomerjajo svoje znanje na svetovnem prvenstvu v oranju v Angliji

Slovenski orači so odpotovali na 63. svetovno prvenstvo v oranju v Angliji, ki poteka v Crockey Hill – York. Prvi dan so začeli orati na strnišču na ledini. Slovenijo zastopata lanskoletna državna prvaka Matej Sinic iz Puževcev - Pomurje na plugih krajnikih s startno številko 22 in Igor Pate iz Dolenjega Kamenja - Dolenjska na obračalnih plugih s startno številko 58.

sobota, 10. september 2016 ob 09:44