1. oktober VINOfest

Ta konec tedna v petek 16. in soboto 17. oktobra bo v Ljutomeru potekal 1. oktober VINOfest, ki ga organizira društvo KMD KAEMDE. Za obiskovalce bodo pripravili bogat zabavni ter glasbeni program na tržnici pod šotorom.

sreda, 14. oktober 2009 ob 10:482

Galerija velikanov v kulturnem centru

Župan Svetega Jurija ob Ščavnici Anton Slana in direktor projektantskega podjetja Atelje Dialog iz Maribora Vojko Pavčič sta na javni predstavitvi zainteresirano javnost podrobneje seznanila s potekom gradnje kulturnega doma s kulturnopromocijskim centrom, ki ga bodo prihodnje leto gradili v središču Svetega Jurija ob Ščavnici, tam, kjer je nekoč stala stara osnovna šola.

petek, 9. oktober 2009 ob 10:252

Začetek tekmovanja v III. DOL - vzhod 2 (ženske)

To soboto, 10. oktobra, se začenja tekmovanje v III. državni odbojkarski ligi - vzhod 2,v kateri tekmujejo tudi ljutomerske odbojkarice. Prvi nasprotnik našihodbojkaric bo ekipa Galeja iz Maribora, ki so v lanski sezoni osvojilekončno 10. mesto v III. DOL.

četrtek, 8. oktober 2009 ob 10:58

S krediti do likvidnosti

Prleška razvojna agencija (PRA) s sedežem v Ljutomeru za nadaljnje delovanje nujno potrebuje dodatna sredstva, ker pa je agencija gospodarsko-interesno združenje, ustanoviteljice jamčijo za delovanje. PRA so ustanovile občine Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje ter območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer, ki so omejile pristojnosti direktorju agencije Goranu Šostru.

četrtek, 8. oktober 2009 ob 07:29

Do denarja šolskega ministrstva šele po sodni poti

"Zaradi splošne gospodarske krize, katere posledice je občutil tudi državni proračun in posledično tudi posamezna ministrstva, predvsem v investicijskih zadevah, letos ne bodo izvedene investicije v Osnovno šolo Veržej," se glasi le eden od razlogov, zaradi katerega se je posledično drastično zmanjšal letošnji proračun občine Veržej.

sreda, 7. oktober 2009 ob 07:23

Ponovna rekonstrukcija cestišča na Ormoški cesti v Ljutomeru

Direkcija Republike Slovenije za ceste in Občina Ljutomer sta v letu 2006 financirali rekonstrukcijo Ormoške ceste v Ljutomeru. Dela je izvajalo podjetje SGP Pomgrad d.d. iz Murske Sobote. Po prevzemu del so se na celotnem cestišču pričele pojavljati mrežaste razpoke.

ponedeljek, 5. oktober 2009 ob 22:46

Predstavitev raziskovalnega dela

Splošna knjižnica Ljutomer, OE Muzej vljudno vabi na predstavitev raziskovalnega dela Vpliv konjskih dirk in konjereje na identiteto Ljutomera skozi zgodovino, ki bo v sredo, 7. oktobra 2009, ob 18. uri, v sobi stalne zbirke fotografij in filmov dr. Karola Grossmanna, OE Muzej (vhod v županat), Glavni trg 2, Ljutomer.

ponedeljek, 5. oktober 2009 ob 18:062

Teden otroka

Splošna knjižnica Ljutomer ponuja razvedrilni in poučni program v Tednu otroka, ki traja od 5. do 9. oktobra 2009. V tem času bo otrokom omogočen ogled različnih predstav in razstav:

ponedeljek, 5. oktober 2009 ob 10:50

Na zdravje! - Prlekija

V oddaji Na zdravje! na TV Slovenija je bila na obisku prva kandidatka za pomoč v gostilni P'r Jožetu. To je bila Silva Vrbnjak iz Prlekije, ki jo je čakalo kar nekaj zabavnih preizkušenj. Voditelja Jasna in Boštjan sta v oddaji predstavila nekaj etnoloških, kulinaričnih in drugih prleških posebnosti. Predstavili so se tudi številni drugi gostje iz Prlekije.

sobota, 3. oktober 2009 ob 21:253

(Ne)aktivni center

Ljutomer se bo v kratkem ponašal z objektom, kakršnih je v Pomurju bore malo. Vrata bo namreč odprl sodoben športno-izobraževalni center, namenjen tako gimnazijcem kot rekreacije in tekmovalnosti željnim Ljutomerčanom. Tehnični pregled je bil opravljen, uporabno dovoljenje bo izdano predvidoma novembra, še letos pa naj bi bila tudi slavnostna otvoritev.

petek, 2. oktober 2009 ob 07:102