Kevin Venta je postal svetovni univerzitetni prvak

Kevin Venta iz strelskega društva Kovinar Ormož je postal svetovni univerzitetni prvak vstreljanju z malokalibrsko pištolo na 50 metrov. Tekmovanje je potekalo naPoljskem, v mestu Bydgoszcz. Urška Kuharič je bila osma.

četrtek, 22. september 2016 ob 08:37

Med nagrajenci za najboljše inovacije v Sloveniji, tudi dve ljutomerski podjetji

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že 14. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 14 zlatih, 21 srebrnih in 5 bronastih priznanj je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 182 inovacij in 768 inovatorjev.

sreda, 21. september 2016 ob 19:13

V nedeljo bo v Veržeju potekal peti Miholov sejem

V nedeljo, 25. septembra, se bo v Veržeju na prostoru med cerkvijo in Centrom DUO, odvijal peti Miholov sejem. Sejem bo celodnevni z otvoritvijo ob 9. uri, ob 9.30 sledi mašna slovesnost ob praznovanju farnega zavetnika, ob 11.30 povorka odraslih folklornih skupin z blagoslovom folklornih kostumov in ljudskih instrumentov, ob 12. uri bo osrednji dogodek z razglasitvijo zmagovalca Prleške tünke in mesa iz zaseke 2016 in odprtjem rokodelske razstave, ob 15. uri pa sledi še otroški folklorni ...

sreda, 21. september 2016 ob 17:33

Druženje pred Mednarodnim dnevom miru

VDOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so dan pred 21.septembrom - Mednarodnim dnevom miru predstavniki Zveze veteranovvojne za Slovenijo stanovalkam in stanovalcem tega doma, kot tudištevilnim zunanjim obiskovalcem, predstavili dogodke medosamosvojitveno vojno leta 1991 na področju sedanje Občine Radenciin Občine Gornja Radgona.

sreda, 21. september 2016 ob 14:26

Jesenski aranžma na Razkrižju pozdravlja mimoidoče

Ob državni cesti pred vasjo Razkrižje je Boris Zadravec iz Razkrižja, ki se ukvarja s kmetijstvom, letos pridelal na svojem vrtu kar nekaj buč velikank. Njegove pridelane buče tehtajo od 30 do 70 kilogramov. Za rast so buče potrebovale veliko sonca in vode, saj jih je moral Boris skozi leto do jeseni zalivati in negovati, da se mu je uresničila želja po pridelanih bučah.

sreda, 21. september 2016 ob 14:17

Ustanovili Forum starejših Socialnih demokratov Prlekije

V petek, 16. septembra, je bil v Zdravilišču Bioterme Mala Nedelja, ustanovljen Forum starejših Socialnih demokratov, Območne Prlekija, katerega sestavljajo člani stranke Socialnih demokratov iz Občin Ljutomer, Ormož, Križevci, Veržej in Razkrižje.

sreda, 21. september 2016 ob 10:22

Kofola in Podravka podpisali pogodbo o prodaji in nakupu Studenaca

Kofola ČeskoSlovensko, eden vodilnih evropskih proizvajalcev in distributerjev brezalkoholnih pijač, ter Podravka Hrvaška sta podpisali pogodbo o prodaji in nakupu (SPA) za pridobitev celotnega poslovnega deleža v družbi Studenac, proizvajalcu tradicionalne znamke mineralne vode. Ta pridobitev bo še okrepila položaj Kofole ČeskoSlovensko v Adriatic regiji. Predvideno je, da bo transakcija zaključena do konca letošnjega leta.

sreda, 21. september 2016 ob 08:53

Eva prva, Sebastian drugi, Matevž tretji!

V medžimurski prestolnici Čakovcu je potekal močan, jubilejni, že 20. mednarodni karate turnir, na katerem so uspešno nastopili tudi mladi tekmovalci iz KK Radenci. Na odlično pripravljenem tekmovanju, med skupno kar 961 tekmovalci iz 97 klubov oziroma 11 držav, so Radenčani trikrat bili na stopničkah.

sreda, 21. september 2016 ob 08:37

Nežka Orešnik in Tara Ficko do medalje na svetovnem pokalu

Na Sardiniji, natančneje v turističnem mestu Olbia, je pretekle dni potekalo svetovno prvenstvo v street dance-u in svetovni pokal v disco dance-u.

torek, 20. september 2016 ob 20:59

Voznik osebnega vozila zapeljal s ceste

V torek, 20. septembra, okoli 12. 30, je v naselju Spodnji Ključarovci, v občini Ormož, voznik osebnega vozila zapeljal s ceste. Gasilci PGD Ormož so osebno vozilo s tehničnim posegom postavili nazaj na cestišče, odklopili akumulator, očistili cestišče razlitih tekočin in prečrpali približno 30 litrov goriva iz rezervoarja vozila.

torek, 20. september 2016 ob 20:29