Nogometna šola NK Ljutomer organizira Poletni nogometni tabor za mlajše selekcije

Poletni nogometni tabor Nogometne šole NK Ljutomer bo letos potekal od torka, 28.6.2016 do sobote 2.7.2016, kjer bo zadnji dan tudi organiziran zaključni piknik z starši in otroke. Tabora se lahko udeležijo otroci od 6 do 14 leta starosti.

petek, 17. junij 2016 ob 19:27

Na zaključni prireditvi vrtca Ljutomer otroci s plesom predstavili ime svoje skupine

V četrtek, 9. junija, je na dvorišču Vrtca Ljutomer potekala zaključna prireditev, na kateri so se predstavili otroci vrtca. Tokrat je bila rdeča nit prireditve Vrtec se predstavi. V uvodnem delu sta starše in vse prisotne pozdravili in nagovorili ravnateljica vrtca Ljutomer Ksenija Žuman in predstavnica občine Ljutomer Damijana Belcl.

petek, 17. junij 2016 ob 19:18

Pomahajmo Sloveniji iz našega 40 letnega vrtca Cezanjevci

Zaključna prireditev z naslovom Pomahajmo Sloveniji iz našega 40 letnega vrtca, se je odvijala v četrtek, 16. 6. 2016. Skozi projekt, v katerega je bil vključen celoten vrtec, smo skozi šolsko leto spoznavali sebe, družino, vrtec, vas na katero so otroci zelo ponosni, ter svojo državo. Skozi tematiko smo pri otrocih poskušali razvijati pozitiven odnos do sebe, svoje družine, krajanov, vasi in države. Vse to smo z glasbo, plesom in jezikom prikazali na zaključni prireditvi.

petek, 17. junij 2016 ob 18:55

Glasbena šola se je predstavila

Že tretje leto zapored so ob koncu šolskega leta učenci in mentorji Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer pripravili prireditev Glasbena šola se predstavi. V tem letu so se številni publiki predstavili učenci v komornih skupinah, učenci baletnega oddelka, komorne skupine in orkestri šole: kitarski, harmonikarski, godalni in pihalni. Koncert je potekal v prijetnem vzdušju ob dolgo pričakovanem lepem vremenu na Glavnem trgu v Ljutomeru.

petek, 17. junij 2016 ob 17:41

Za Riverfest na Razkrižju vse nared

Ta konec tedna bo v Centru Zavirje na Razkrižju potekala dvodnevna prireditev Riverfest, kjer je že vse nared. V petek, 17. junija bo od 17. ure naprej potekal RIVER BOOM, večer s samimi vrhunskimi izvajalci elektronske glasbe. Timo G, DJ Kosta Radman, Sasha Mikac in ljubljanski duet The Lickerz.

petek, 17. junij 2016 ob 13:43

Otroci iz vrtca Ljutomer obiskali podjetje Farmtech

Otroci iz skupine »graščaki« smo v četrtek 16.6.2016 obiskali podjetje Farmtech d.o.o., kjer so nas z veseljem sprejeli. Sodelovanje vrtca s starši je nujen pogoj za uspešno dopolnjevanje družinske vzgoje in doseganje vzgojno - izobraževalnih ciljev. Medsebojna podpora in zaupanje sta bistvena za napredek otroka. Zato smo sklenili, da obiščemo podjetje, kjer sta zaposlena dva starša naših otrok in nam predstavita njihovo delo v proizvodnji.

petek, 17. junij 2016 ob 11:33

Mladi podjetnik leta 2016 je Mario Kurtović iz KMG PanOrganic

Mladi podjetnik leta je Mario Kurtović, Kmetijsko gospodarstvo PanOrganic iz Ljutomera. Panorganic svojo zgodbo piše od leta 2013. Najprej so začeli s česnom, nadaljevali s fižolom, ameriškimi borovnicami in jagodami goji. Njihov inovativni produkt sta tudi živa solata in živa zelišča.

petek, 17. junij 2016 ob 11:20

Med hišno preiskavo policisti zasegli orožje in strelivo

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so v ponedeljek, 13. junija, na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Murski Soboti opravili hišno preiskavo pri 32-letnem občanu iz UE Murska Sobota. Med preiskavo so našli in zasegli štiri kose orožja ter več kosov različnega streliva.

petek, 17. junij 2016 ob 11:15

Prireditev ob zaključku šolskega leta na OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici

Šolsko leto se končuje in prišel je čas obračuna, ko se bo pridnost, prizadevnost in vztrajnost učenk in učencev, odrazila v številčnih ocenah v njihovih spričevalih. Seveda je vprašanje, koliko so te ocene realen odraz znanja, še bolj pa vloženega truda, saj, kot povsod, je tudi v šoli, za doseganje enakih rezultatov, potrebno vložiti različno količino napora, kar je odvisno od številnih dejavnikov.

četrtek, 16. junij 2016 ob 20:54

Srečanje MK Black Wings letos že desetič

10. srečanje MK Black Wings bo letos potekalo v petek, 1. in v soboto, 2. julija, v Srednji Bistrici v Prekmurju. Na prizorišču bo poskrbljeno za hladno pijačo in toplo jedačo, brezplačno kampiranje s tuši in motoristični zajtrk, potekal bo tudi izbor najglasnejšega motorja, panoramske vožnje z pogostitvijo, ozračje pa bodo segreli rock koncerti, hostese in striptiz. Vstop je prost.

četrtek, 16. junij 2016 ob 14:13