Odlični soboški pevci navdušili v radgonskem Špitalu

Podobno kot po praktično vseh slovenskih muzejih, so tudi v Gornji Radgoni, natančneje v tamkajšnjem Špitalu, obeležili Poletno muzejsko noč. Hkrati so, v organizaciji Zavoda za kulturo, promocijo in turizem Kultprotur, pevci in pevke MePZ Štefana Kovača iz Murske Sobote venček ubranih melodij, zapeli tudi ob praznovanju srebrnega jubileja naše države – Dneva državnosti. Čudovito prelivanje zvokov pod oboki muzeja je na poseben način obogatilo tako pevce, ki gotovo sodijo med ...

četrtek, 23. junij 2016 ob 09:15

Pri požaru kompresorja nastalo za 10.000 evrov škode

V sredo, 22. junija, okoli 14.50, je v Šratovcih v enem izmed podjetij prišlo do zadimljenja kompresijske postaje zaradi pregretega olja. Pred prihodom gasilcev se je olje vnelo in zagorelo. Goreči kompresor so pogasili gasilci PGD Gornja Radgona, Šratovci in Radenci – Boračeva.

četrtek, 23. junij 2016 ob 08:28

Pomurski sejem predstavil rezultate mednarodnih ocenjevanj

Na sejmišču v Gornji Radgoni, je na novinarski konferenci izvršna direktorica pomurskega sejma Mateja Jaklič, skupaj s predstavniki ocenjevalnih komisij, predstavila rezultate letošnjega ocenjevanja sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih voda, mleka in mlečnih izdelkov ter mesa in mesnih izdelkov.

četrtek, 23. junij 2016 ob 08:18

S traktorjem zapeljal s cestišča

V sredo, 22. junija, okoli 18.20, se je na Zgornji Senarski v občini Sveta Trojica, pripetila prometna nesreča, kjer je voznik traktorja s prikolico zapeljal s cestišča. Posredovali so gasilci JZZPR Maribor, PGD Sveta Trojica in Gornja Radgona, ki so zavarovali kraj nesreče ter pod motor postavili lovilno posodo in tako preprečili iztekanje goriva.

sreda, 22. junij 2016 ob 21:23

Prleška video ekipa se s svojim filmom poteguje za glavno nagrado v vrednosti 40 tisoč ameriških dolarjev

Prleška skupina študentov, ki so sestavili video ekipo, se je letos uvrstila na največje indie filmsko tekmovanje na svetu. Tekmovanje prireja podjetje Rode, prleška skupina pa je na tekmovanju edina ekipa iz Slovenije. S filmom Kurent poskušajo na moderen način razširiti slovensko kulturno dediščino in obenem zmagati na tekmovanju.

sreda, 22. junij 2016 ob 16:451

Voznik avtobusa prevažal predšolske otroke pod vplivom alkohola

Policisti PP Gornji Petrovci so v ponedeljek, 20. junija, ob 13.30 uri med kontrolo prometa v Vidoncih zaustavili voznika avtobusa madžarskih registrskih številk, ki je vozil predšolske otroke skupaj s starši.

sreda, 22. junij 2016 ob 12:22

Tlačani kosili grajsko pobočje v Negovi

Ni bilo tako, kot piše v naslovu, kajti v Negovi že dolgo ne biva kak graščak, kateremu bi morali prebivalci opravljati tlako. To smo omenili le v prispodobi, saj so se košnje brega pod gradom, na katerem prostoru rastejo slovite negovske narcise, lotili člani TD Negova-Spodnji Ivanjci. Pridružila sta se jim tudi člana TD Sv. Jurij ob Ščavnici Edi Leskovar in Janez Mir ter še kak kosec, ki se je želel pridružiti negovskim koscem od drugod.

sreda, 22. junij 2016 ob 12:07

TIC Jeruzalem in vinoteka Jeruzalem zapirata vrata

Javni zavod za turizem LTO Prlekija Ljutomer, ki je bil ukinjen konec marca in je od takrat v likvidaciji, bo sedaj tudi prenehal poslovati. TIC Jeruzalem in vinoteka Jeruzalem pod okriljem LTO-ja s tem dokončno zapirata vrata. Še zadnjič bosta odprta danes, 22. junija do 18. ure.

sreda, 22. junij 2016 ob 11:483

Ovčji sir NINU z Znakom kakovosti

Na kmečkih tržnicah, sejmih in podobnih prireditvah po Sloveniji, zlasti na severovzhodu države, je poleg sadja in zelenjave, vedno več tudi izdelkov in pridelkov, ki so prestale ocenjevanje "Dobrot slovenskih kmetij" na Ptuju. To pa tudi pomeni, da slovenski potrošnik lahko poizkusi vse najboljše, kar se pridela na domačih kmetijah in sploh v domačem okolju. In tako je tudi na obeh tržnicah, kmetijski v središču mesta, ter ekološki ob reki Muri, v Gornji Radgoni, kjer med drugimi ponudniki ...

sreda, 22. junij 2016 ob 10:14

Mladinski pevski zbor LA TI DO OŠ Križevci pri Ljutomeru v Bratislavi prejel srebrno priznanje

V petek, 17. junija 2016, smo se pevke mladinskega pevskega zbora LA TI DO Osnovne šole  Križevci pri Ljutomeru in spremljevalci odpravili v Bratislavo na mednarodno tekmovanje pevskih zborov.

sreda, 22. junij 2016 ob 09:38