(Ne)jasna Prlekija

Geografske meje Prlekije so zelo zanimiva in za diskusijo prav primerna zadeva. Širijo in ožijo se pač tako, kot to ustreza političnim veljakom ali kakšnim drugim interesom določenih skupin. Naši daljni predniki, predvsem intelektualci, so govorili in v svojih delih skrbno zapisali, da je Prlekija pokrajina med rekama Dravo in Muro.

petek, 23. oktober 2009 ob 07:0716

Prepletanje prleških in ormoških projektov

Vladni predlog zakona o razvojni podpori pomurski regiji v obdobju od 2010. do 2015. leta je naletel na neodobravanje ormoškega župana Alojza Soka, saj so v ta zakon vključene nekatere prleške občine, ki spadajo pod Pomurje.

četrtek, 22. oktober 2009 ob 07:082

Ob svetovnem dnevu kmetic

Ob svetovnem dnevu kmetic so članice Društva kmetic Križevci-Veržej v Križevcih pripravile razstavo, na kateri so obiskovalci lahko videli prleške kulinarične specialitete, ročna dela, ki nastajajo ob vsakotedenskih srečanjih med novembrom in aprilom, in zanimivo razstavo fotografij z različnih delavnic in akcij omenjenega društva.

torek, 20. oktober 2009 ob 07:03

Degustacija vin v Ljutomeru

V soboto 17. oktobra je na tržnici v Ljutomeru v sklopu 1. oktober VINOfest-a potekala degustacija vrhunskih prleških vin. Obiskovalci so lahko pokušali vina devetih pridelovalcev vin iz Prlekije. Prisotna je bila tudi ljutomerska vinska kraljica Sanja Klenar.

sobota, 17. oktober 2009 ob 19:583

1. oktober VINOfest

Ta konec tedna v petek 16. in soboto 17. oktobra bo v Ljutomeru potekal 1. oktober VINOfest, ki ga organizira društvo KMD KAEMDE. Za obiskovalce bodo pripravili bogat zabavni ter glasbeni program na tržnici pod šotorom.

sreda, 14. oktober 2009 ob 10:482

Galerija velikanov v kulturnem centru

Župan Svetega Jurija ob Ščavnici Anton Slana in direktor projektantskega podjetja Atelje Dialog iz Maribora Vojko Pavčič sta na javni predstavitvi zainteresirano javnost podrobneje seznanila s potekom gradnje kulturnega doma s kulturnopromocijskim centrom, ki ga bodo prihodnje leto gradili v središču Svetega Jurija ob Ščavnici, tam, kjer je nekoč stala stara osnovna šola.

petek, 9. oktober 2009 ob 10:252

Začetek tekmovanja v III. DOL - vzhod 2 (ženske)

To soboto, 10. oktobra, se začenja tekmovanje v III. državni odbojkarski ligi - vzhod 2,v kateri tekmujejo tudi ljutomerske odbojkarice. Prvi nasprotnik našihodbojkaric bo ekipa Galeja iz Maribora, ki so v lanski sezoni osvojilekončno 10. mesto v III. DOL.

četrtek, 8. oktober 2009 ob 10:58

S krediti do likvidnosti

Prleška razvojna agencija (PRA) s sedežem v Ljutomeru za nadaljnje delovanje nujno potrebuje dodatna sredstva, ker pa je agencija gospodarsko-interesno združenje, ustanoviteljice jamčijo za delovanje. PRA so ustanovile občine Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje ter območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer, ki so omejile pristojnosti direktorju agencije Goranu Šostru.

četrtek, 8. oktober 2009 ob 07:29

Do denarja šolskega ministrstva šele po sodni poti

"Zaradi splošne gospodarske krize, katere posledice je občutil tudi državni proračun in posledično tudi posamezna ministrstva, predvsem v investicijskih zadevah, letos ne bodo izvedene investicije v Osnovno šolo Veržej," se glasi le eden od razlogov, zaradi katerega se je posledično drastično zmanjšal letošnji proračun občine Veržej.

sreda, 7. oktober 2009 ob 07:23

Ponovna rekonstrukcija cestišča na Ormoški cesti v Ljutomeru

Direkcija Republike Slovenije za ceste in Občina Ljutomer sta v letu 2006 financirali rekonstrukcijo Ormoške ceste v Ljutomeru. Dela je izvajalo podjetje SGP Pomgrad d.d. iz Murske Sobote. Po prevzemu del so se na celotnem cestišču pričele pojavljati mrežaste razpoke.

ponedeljek, 5. oktober 2009 ob 22:46