Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer se je predstavila na letnem koncertu

V Domu kulture Ljutomer, je v petek, 13. maja, potekal letni koncert Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer. S koncertom je šola predstavila del njihovega dela, ki ga izvajajo skozi vse šolsko leto. Z velikim trudom, strokovnostjo, motivacijo in resnim pristopom do dela poskušajo učencem podajati glasbo in jih tako bogatiti pri učenju instrumenta ali plesa. Na koncertu so se predstavili Glasbena pripravnica, učenci oddelka Balet, Mladinski pevski zbor, kitarski, godalni, harmonikarski in pihalni ...

torek, 17. maj 2016 ob 18:14

V Ljutomeru naj bi nekdo zastrupljal mačke

Skupina Animal Angels, je na svojem Facebook profilu objavila poziv, da naj bi v Ljutomeru nekdo zastrupljal mačke, saj je na Razlagovi ulici v mukah poginilo že šest mačk, tri mačke pa še vedno pogrešajo. Spodaj objavljamo njihovo sporočilo.

torek, 17. maj 2016 ob 14:06

Lahko noč, ljubezen moja!

V Radgonskem špitalu (mestni muzej op.p.) je potekal zanimiv literarni večer s Karolino Kolmanič, ki sta ga pripravila Zavod za kulturo, promocijo in turizem – Kultprotur Gornja Radgona in mestna knjižnica. Znana slovenska pisateljica in pedagoginja, ki je 29.9.1930 bila rojena v Lomanošah pri Gornji Radgoni je prav v prostoru, kjer je nekaj časa obiskovala OŠ, predstavila svoji knjigi Lahko noč, ljubezen moja in Srečno, srebrna ptica. Slednja je sicer, po resničnih dogodkih, bila ...

torek, 17. maj 2016 ob 12:24

»Zbudi se, Ormož« z Dan D!

Že drugo leto zapored, so se ormoški študentje odločili, da organizirajo dogodek »Zbudi se, Ormož«, saj želijo, da bi ta dogodek v Ormožu postal tradicija.

torek, 17. maj 2016 ob 12:07

Gibojca, gibajnca ali gibanica

Turistično društvo Stara Cesta in Kulturno izobraževalno društvo Kelih sta v prostorih Turizma na podeželju Tompa na Stari Cesti izvedli delavnico, kjer so se razkrile drobne skrivnosti priprave slastne prleške gibanice. Starejše gospodinje uporabljajo ime gibojca ali gibajnca, tako kot so jo imenovali naši predniki.

torek, 17. maj 2016 ob 10:05

Nacionalno srečanje mladih in odločevalcev - Rastimo skupaj

Po uspešno realiziranih regijskih srečanjih mladih in lokalnih odločevalcev je v Ljubljani v petek, 13. maja 2016 bil izveden tovrstni nacionalni dogodek, ki se ga je v imenu Mladinskega centra Prlekije-PC NVO in Mladinskega sveta Ljutomer udeležil Drago Vaupotič. V pomurski regiji je bil tovrstni dogodek v Gornji Radgoni na katerem so bistven delež prisotnosti zagotovili prav MCP in MSL. Tudi ljutomerska županja, mag. Olga Karba se je izkazala, saj je mladim prisluhnila od vseh pozneje prisotnih ...

torek, 17. maj 2016 ob 09:24

Pevci MePZ Štefana Kovača navdušili goste z odprto vajo

V tednu ljubiteljske kulture se je mešani pevski zbor Štefana Kovača v petek, 13. maja, ob 20. uri z odprto vajo predstavil gostom hotela Livada v Moravskih Toplicah. Pod vodstvom zborovodje Tomija Bušinoskega so na zanimiv in sproščen način prikazali upevanje in petje slovenskih in tujih pesmi, ki jih pevci prepevajo in predstavljajo tudi na drugih prireditvah in koncertih, saj ljubezen do lepe pesmi gojijo že 50 let. K sodelovanju so povabili tudi poslušalce, ki so s ploskanjem sooblikovali ...

torek, 17. maj 2016 ob 09:17

Otroci tekmovali v različnih košarkarskih veščinah

V soboto, 14.5.2016 je v ŠIC Ljutomer ponovno potekalo tekmovanje v košarkarskih spretnostih, ki so ga organizirali člani Košarkarskega kluba Ljutomer. Tekmovanje je bilo namenjeno učencem prve triade, ki obiskujejo interesno dejavnost "košarka za najmlajše" na osnovnih šolah v Ljutomeru, Križevcih pri Ljutomeru, Cezanjevcih, Mali Nedelji in Gornji Radgoni.

torek, 17. maj 2016 ob 09:08

Trčili kombinirano in osebno vozilo

V ponedeljek, 16. maja, okoli 10. ure, sta v Ormožu trčili kombinirano in osebno vozilo, pri čemer se je ena oseba poškodovala.

ponedeljek, 16. maj 2016 ob 20:28

V Vojašnici Murska Sobota pripravili Dan odprtih vrat

V soboto, 14. maja, je v Murski Soboti potekal Dan odprtih vrat Vojašnice Murska Sobota. Dogodek se je odvijal v počastitev dneva Slovenske vojske, ki ga v Sloveniji obeležujemo 15. maja.

ponedeljek, 16. maj 2016 ob 20:00