Zagrebčana že več kot 60 let prihajata v Radence!

Če bi v Guinnessovi knjigi rekordov izbirali posameznike po zvestobi kakšni turistični destinaciji, bi zraven gotovo bila Zagrebčana, 85-letni Ladislav in 79-letna Božena Balaš, ki že dobrih šest desetletij, vsako leto, prideta po dva, tri ali štiri tedne, v Radence. Zato nedvomno sodita med najbolj zveste goste, ne le Zdravilišča Radenci, temveč tudi sploh. V deželo treh srčkov je starša hčerke edinke Suzane, najprej Ladislava, nato pa tudi njegovo izbranko Boženo, prepeljala predvsem ...

sreda, 1. junij 2016 ob 21:15

Sin ljutomerskega poslanca razgrajal in grozil v lokalu?

Spletna stran Lokalec.si poroča o incidentu, ki se je minuli konec tedna pripetil v gostinskem lokalu v Ljutomeru, kjer naj bi sin ljutomerskega poslanca grozil varnostnikoma in nadlegoval natakarico. Policija je potrdila prijavo, varnostniki pa ob tem opozarjajo na nedopustnost tovrstnih dejanj in resno ogrožanje njihovega življenja.

sreda, 1. junij 2016 ob 17:201

V gnezdu šmarnice se je izvalila kukavica

Na Stari Cesti smo posneli zanimiv prizor, kjer se je v gnezdu šmarnice izvalila kukavica. Kukavica je znana po tem, da izvaja posebno vrsto zajedavstva, pri katerem samica podtakne svoje jajce ptici druge vrste, ki potem skrbi za mladiča.

sreda, 1. junij 2016 ob 15:14

V Muro izpustili 30 osebkov kečig

V sredo, 1. junija, so v Ceršaku z izpustom 30 osebkov kečig v reko Muro nevladne organizacije opozorile na izjemen pomen, ki ga ima prosto tekoča reka Mura za ohranjanje ribjih vrst, saj v njej živi kar 2/3 slovenskih domorodnih vrst rib (51 od 76), s čimer je reka z največjo biotsko raznovrstnostjo rib v Sloveniji. Največjo grožnjo reki Muri in vrstam, ki živijo v in ob njej, predstavlja načrtovana izgradnja hidroelektrarne Hrastje - Mota in še sedmih hidroelektrarn, opozarjajo nevladne ...

sreda, 1. junij 2016 ob 12:462

Tradicionalni koncert Pozdrav pomladi pri Mali Nedelji

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer iztekajoče šolsko leto zaključuje s predstavitvijo dosežkov učencev širši javnosti. V okviru teh predstavitev je v petek, 31. maja, v dvorani kulturnega doma pri Mali Nedelji, pripravila zdaj že tradicionalni koncert po naslovom Pozdrav pomladi.

sreda, 1. junij 2016 ob 12:21

ZD Ljutomer poziva, da za nudenja nujne medicinske pomoči kličete 112

V Zdravstvenem domu Ljutomer so na podlagi analize dela nujne medicinske pomoči ugotovili, da večina občank in občanov nujno medicinsko pomoč prosi preko stacionarne številke Zdravstvenega doma Ljutomer. Klic na stacionarno številko lahko traja tudi do nekaj minut zaradi vklopa avtomatskega odzivnika oz. čakanja na vrsto, kar v nujnih primerih, kjer so pomembne sekunde, predstavlja nevarnost za življenje osebe, ki ji je nujna medicinska pomoč potrebna.

sreda, 1. junij 2016 ob 11:06

Blažu, Kristjanu in Nejcu balkanski bron

Na 21. Balkanskem karate prvenstvu, ki je zadnji vikend v mesecu maju potekalo v prestolnici Srbije, Beogradu, so se izvrstno odrezali tudi mladi tekmovalci iz Shotokan karate-do kluba Gornja Radgona. V okviru otroške reprezentance Slovenije je tričlanska ekipa iz radgonskega kluba osvojila 3. mesto in s tem bronasto medaljo.

sreda, 1. junij 2016 ob 10:55

Voznik osebnega vozila in kolesar vozila pod vplivom alkohola

Ormoški policisti so v ponedeljek, 30. maja, med drugim obravnavali dva prmera, kjer sta udeleženca v prometu vozila pod vplivom alkohola, en z osebnim vozilom, drug na kolesu.

torek, 31. maj 2016 ob 22:23

Zdravstveni dom Ljutomer postal Učni zavod

Ministrstvo za zdravje je na podlagi Pravilnika o pogojih, ki jih mora izpolnjevati zavod za izvajanje praktičnega pouka dijakov zdravstvenih šol in študentov visokošolskih zavodov Zdravstvenemu domu Ljutomer podelil naziv Učni zavod za obdobje petih let.

torek, 31. maj 2016 ob 20:02

Po 110 letih so gasilci iz Stare Nove vasi dobili novo orodno gasilsko vozilo

Pred 110 leti je bilo v Stari Novi vasi na Murskem polju v Prlekiji v Gasilski zvezi in občini Križevci ustanovljeno gasilsko društvo, ki je okrogli jubilej proslavilo lansko leto. Dolgoletna želja gasilskega društva in celotnega članstva je bila, da bi dobili novo gasilsko orodno vozilo, kar se jim je v letošnjem letu tudi uresničilo.

torek, 31. maj 2016 ob 19:49