Voznica z osebnim vozilom zbila voznika skuterja

V soboto, 2. aprila, okoli 15.30, je v naselju Ženik, v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, voznica z osebnim vozilom zbila voznika skuterja. Ta se je pri tem lažje poškodoval.

sobota, 2. april 2016 ob 19:17

Ekologija za boljši jutri

V prostorih RIS Dvorca Rakičan je v minulih dneh potekala XI. Mednarodna znanstvena konferenca »Ekologija za boljši jutri« z osrednjim naslovom »Ekologija v konceptu širših družbenih sprememb«. Tematski sklopi v okviru konference so: Ekološke vsebine v vzgojno izobraževalnih programih z elementi sodobne pedagoške prakse, Ekološki izzivi sodobne družbe, Agronomija in ekonomija v funkciji trajnostnega razvoja, Ekološki trendi in profesionalni razvoj.

sobota, 2. april 2016 ob 10:29

Elektro Maribor zaposlil 89 sodelavcev, v prihodnjem tednu nov razpis

Družba Elektro Maribor obratuje, vzdržuje in razvija skoraj 16.000 km elektrodistribucijskega omrežja na svojem oskrbnem območju. Za realizacijo obsežnega investicijskega načrta v bolj robustna in pametna omrežja družba dodatno zaposluje. Februarja so zato že objavili razpis za nove sodelavce.

sobota, 2. april 2016 ob 09:37

Koledar prireditev v občini Ljutomer april 2016

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v aprilu.

sobota, 2. april 2016 ob 09:12

Osnovna šola Kog pripravila prireditev »Tudi zate je pomlad«

Učenci in delavci Osnovne šole Kog, ki je podružnica Osnovne šole Miklavž pri Ormožu, so 1. 4. 2016 pripravili prireditev »Tudi zate je pomlad«, s katero so polno telovadnico obiskovalcev res popeljali v tople, pomladne dni, ki so pred nami.

sobota, 2. april 2016 ob 08:35

Srečanje babic in dedkov v vrtcu Mala Nedelja

Malenkosti v življenju so tiste, ki nam vedno znova polepšajo naše dni. Tak je bil tudi prvoaprilski dan, ki je bil kot naročen za to, da si babice in dedki vzamejo čas za svoje vnuke in vnukinje in se udeležijo srečanja babic in dedkov.  Kot vsako leto smo jih tudi letos povabili v vrtec. Z veseljem so se odzvali v velikem številu in do zadnjega kotička napolnili šolsko telovadnico.

petek, 1. april 2016 ob 18:39

Sandi, zbogom in na svidenje med zvezdami!

Mnogo mnogo prezgodaj, poln idej in načrtov, je nepričakovano zaradi zastoja srca umrl dolgoletni, predani in zvesti programsko - projektni sodelavec Mladinskega sveta Ljutomer in Mladinskega centra Prlekije-združenja NVO - Aleksander (Sandi) Aupič iz Bodislavcev.

petek, 1. april 2016 ob 18:04

Otroci iz vrtca Ljutomer obiskali supermarket Mercator Ljutomer

Danes, 1.4.2016 si je skupina Graščakov (5-6 let) iz vrtca Ljutomer ogledala trgovino Mercator. Pospremila pa nas je tudi naša nova ravnateljica Ksenija Žuman. Seznanili smo se s poklicem prodajalec, si ogledali živila na policah in na posameznih oddelkih. Pred trgovino smo svoja doživetja tudi narisali na pločniku. Naše risbice pa bodo krasile vhod v prodajalno. Večkrat v mesecu aprilu si bomo v dopoldanskem času trgovino ogledali, prinašali risbe, si kaj kupili in izvedli pri vhodu ...

petek, 1. april 2016 ob 15:15

Zakaj ukinitev javnih zavodov v Ljutomeru?

V sredo so svetniki na 8. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, potrdili odloka o ukinitvi in sklepa o likvidaciji javnih zavodov ŠIM Ljutomer in LTO Prlekija Ljutomer. S tem se ta dva javna zavoda postopoma ukinjata, naloge obeh pa bo prevzel režijski obrat v okviru občinske uprave in ponudniki, ki jih bodo izbrali na javnih razpisih.

petek, 1. april 2016 ob 11:425

Prireditev namenjena družinam v vrtcu Cezanjevci

Hiša, ki bi rada imela sonce je bila tema tokratne prireditve. Skozi ples, glasbo in deklamacijo so otroci predstavili pravljico Mojce Osojnik. Prav tako so otroci pri likovnem krožku soustvarili del scene.

petek, 1. april 2016 ob 11:09