V Plesni šoli Zeko potekal že 6. Mednarodni Zumba party

V soboto, 9. aprila, je v Plesni šoli Zeko potekal že 6. Mednarodni Zumba party. V Hotelu Diana je migalo preko sto rekreacije željnih iz Slovenije in Hrvaške. Predstavilo se je 11 domačih in tujih inštruktorjev. Tokratnemu dogodku so dodali še Šport fest skupinskih vadb, ki je potekal dopoldne in sicer so bile na programu različne vadbe: Metabollic effect pod vosdtvom Tadeje Markoja Zečević, Step Aerobika pod vodstvom Anite Hiršl in Pilates pod vodstvom Ive Trplan.

ponedeljek, 11. april 2016 ob 09:58

Najslajše branje v centru Ljutomera!

Knjižni klub Svet knjige bo v Ljutomeru odprl vrata svojega 22. klubskega centra. V njem bodo tudi prostori otroškega knjižnega kluba Ciciklub.

ponedeljek, 11. april 2016 ob 07:42

Polom Veržeja v Kranju

Farmtech Veržej se je v 21. krogu v 2. SNL, pomeril proti Triglavu iz Kranja. Verženci so v Kranju doživeli pravi polom, saj jih je Triglav nadigral kar s 7:0. To je že drug zaporedni visok poraz za Veržej, ki so prejšnji teden doma izgubili s 5:1 in tudi sicer so v zadnjih petih tekmah dosegli le štiri točke.

nedelja, 10. april 2016 ob 19:09

Samo Budna z gosti obeležil 25 let glasbenega ustvarjanja

Prleški glasbenik Samo Budna, je ob 25-letnici ustvarjanja pripravil koncert, ki se je odvijal v soboto, 9. aprila, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru. Na odru so se mu pridružili še Vlado Kreslin, Rudi Bučar, Matevž Šalehar – Hamo, Ljutomerski oktet in Specialno godalkanje – kvartet violin. Kot predskupina so nastopili še G-Strings z Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

nedelja, 10. april 2016 ob 18:08

Turnišče prekinilo zmagovalni niz Ljutomera

V 18. krogu 3. SNL - vzhod, sta se v soboto, 9. aprila, v Ljutomeru pomerili domača ekipa Avto Rajh Ljutomer in gostje iz Turnišča. Ljutomer je na krilih treh zmag v spomladanskem delu in zmagi prejšnji konec tedna v Murski Soboti pričakoval novo zmago, a so jim nogometaši iz Turnišča prekrižali načrte, saj so slavili z 1:0.

nedelja, 10. april 2016 ob 09:20

Na OŠ Stročja vas pripravili dobrodelni koncert za Kajo

Učenci in učitelji osnovne šole Stročja vas so za njihovo učenko Kajo pripravili dobrodelni koncert. Z dobrodelnim koncertom so zbirali denar za pripomočke, ki jih Kaja nujno potrebuje in kateri ji bodo olajšali življenje.

sobota, 9. april 2016 ob 20:52

Ljutomerskemu čebelarju pomrle čebele iz šestnajstih panjev

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je v soboto, 9. aprila, ob 9.23, čebelar iz Ljutomera prijavil pomor čebel v šestnajstih panjih. Kraj dogodka so si ogledali dežurni iz Nacionalnega veterinarskega inštituta, Veterinarske inšpekcije in policije. Pri pomoru sumijo na zastrupitev s pesticidi.

sobota, 9. april 2016 ob 17:201

Slovenijo stresel potres, čutili smo ga tudi pri nas

Agencija RS za okolje, Urad za seizmologijo in geologijo sporoča, da so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili močan potresni sunek, v soboto, 9. aprila, ob 15.02. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 89 km vzhodno od Ljubljane, v bližini Brežic. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 3,3.

sobota, 9. april 2016 ob 15:31

Nevladne organizacije s čolni proti hidroelektrarnam na Muri

Koalicija več kot 40 nevladnih organizacij pod vodstvom Zveze Moja Mura in WWF-a (Svetovne organizacije za varstvo narave), je v soboto, 9. aprila, v Petanjcih organizirala mednarodno regato za ohranitev prostotekoče in žive reke Mure. Več kot 40 veslačev iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške je s tem zaznamovalo tudi začetek kampanje Rešimo Muro - Naj Mura teče brez hidroelektrarn in pozvalo slovensko vlado, naj ne dovoli uničenja slovenskega in evropskega naravnega zaklada in ustavi nač ...

sobota, 9. april 2016 ob 13:551

Ogledali so si kapelico svete Ane v parku

Članicein člani prijateljske skupine Fortuna, ki deluje kot kombiniranaskupina stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanovRadenci, ter krajank in krajanov nekdanjega »bisera slovenskegaturizma«, so se odločili spoznati zgodovino kraja ter pričeli nasamem začetku.

sobota, 9. april 2016 ob 11:27