Pomladna tombola s številnimi dobitki

V veliki jedilnici DOSOR-ja,Doma starejših občanov Radenci, je v četrtek, 14. aprila dopoldne, bilaorganizirana tombola, igra za vse zainteresirane stanovalke in stanovalce sštevilnimi dobitki. Pripravile in vodila sta jo delovni terapevtki Petra Gašpar in Andreja Čuk Singhateh.

sobota, 16. april 2016 ob 20:39

Veter podiral drevesa, reklamne panoje, električne drogove, ...

V teh dneh v naših krajih piha okrepljen jugozahodni veter, ki je že povzročil nekaj nevšečnosti. Veter bo po napovedih pihal tudi še naslednje dni, najvišje dnevne temperature pa bodo od 20 do 24 stopinj C.

sobota, 16. april 2016 ob 20:32

Drava premočna za Veržej

V soboto, 16. aprila, se je Farmtech Veržej v 22. krogu 2. SNL 2015/2016, doma pomeril z ekipo Drava Ptuj in tudi tokrat zelenico zapustil sklonjenih glav. Kriza Veržeja se tako nadaljuje, saj so v zadnjih petih tekmah osvojili le točko.

sobota, 16. april 2016 ob 19:15

V Bučečovcih zagorelo ob krušni peči

V petek, 15. aprila, okoli 23. ure, je v Bučečovcih prišlo do manjšega požara v prostoru ob krušni peči, kjer je zagorelo pri garažnem delu stanovanjske hiše. V požaru je bilo uničeno stopnišče, nastalo je za okrog 200 evrov škode.

sobota, 16. april 2016 ob 09:52

Proslava ob Dnevu upora proti okupatorju na Cvenu

Občina Ljutomer in Združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer sta v petek, 15. aprila na Cvenu, pripravila osrednjo proslavo v počastitev 27. aprila – Dneva  upora proti okupatorju in obletnici ustrelitve dvajsetih talcev na Moti 2. aprila 1945.

sobota, 16. april 2016 ob 09:44

Sejem Medical je odprla državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje Nina Pirnat, dr. medicine

V četrtek, 14. aprila, je v Gornji Radgoni potekalo odprtje 1. Mednarodnega sejma sodobne medicine MEDICAL. Po uvodnem nastopu komorne zasedbe Pro medico, ki deluje v okviru Kulturno-umetniškega društva Kliničnega centra in Medicinske fakultete dr. Lojz Kraigher, Ljubljana, in ki jo sestavljajo ne le odlični glasbeniki, temveč v prvi vrsti odlični zdravniki, je prisotne najprej nagovoril predsednik uprave Pomurskega sejma, Janez Erjavec. Poudaril je, da se sejem MEDICAL ne bi mogel zgoditi ...

petek, 15. april 2016 ob 17:40

Prijateljska skupina Fortuna v Gornji Radgoni

Prijateljska skupina Fortuna,ki deluje v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je organizirala obiskprvega mednarodnega sejma sodobne medicine v Gornji Radgoni. Sejem so obiskali žekar prvi dan odprtja, 14. aprila dopoldne.

petek, 15. april 2016 ob 12:47

Projekt za ustvarjanje strpnejšega odnosa voznikov dvoslednih motornih vozil do motoristov

V mesecu aprilu 2016 so na PU Murska Sobota začeli izvajati preventivni projekt »Spoštujmo drug drugega«. Ideja za projekt je bila podana na tradicionalnem uvodnem sestanku s predstavniki moto klubov z območja Pomurja. Namen projekta je ustvarjanje strpnejšega odnosa voznikov dvoslednih motornih vozil do motoristov. Ugotavljajo namreč, da je ta odnos v nekaterih sosednjih državah precej strpnejši  in prijaznejši.

petek, 15. april 2016 ob 12:25

Samostojna razstava Ormožanke Tadeje Ozmec v avli Državnega sveta

Ormožanka Tadeja Ozmec slika že od malih nog, zato se je odločila za študij Likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti Maribor. Tam si je pridobila osnovna likovna znanja, ki jih sedaj uspešno uporablja pri svojem ustvarjanju. Svoja dela je začela razstavljati v sklopu Likovno kulturnega društva Ormož-LIKUDO, nato je imela svojo prvo samostojno razstavo v Centru Holermuos Ormož, 12. 4. 2016 pa je svojo 2. samostojno razstavo odprla v avli Državnega sveta v Ljubljani.

petek, 15. april 2016 ob 12:11

Lendavski čebelarji so zavihali rokave in postavili prvi učni čebelnjak

Čebelarsko društvo Lendava deluje že vrsto desetletij in ima v svojih vrstah veliko število čebelarjev. V zadnjem času pa so se jim pridružili še mladi čebelarji, ki v čebelarstvu vidijo prihodnost. Sicer pa imajo lendavski čebelarji ta čas polne roke dela, kajti svoje čebele so nekateri že odpeljali na pašo oljne ogrščice, pa tudi ostale medovite rastline in drevesa so začela cveteti in čebele pridno nabirajo medovino, ki jo prinašajo v čebelnjake.

petek, 15. april 2016 ob 10:52