Občino Beltinci so obiskali kurenti Etnografskega društva Ježevka iz Ptuja

Na pustni torek, 17. februarja, so občino Beltinci obiskali kurenti Etnografskega društva Ježevka iz Ptuja. Najprej jih je pred občinsko stavbo v Beltincih sprejel župan občine Beltinci Milan Kerman, kjer je od kurentov prejel dobrodošlo poslanico župana mestne občine Ptuj Mirana Senčarja. Kurenti so se ob tej priložnosti predstavili s svojim nastopom, »Ciganice« pa so obiskovalcem prerokovale s kartami. Kurenti so sprejemali tudi robčke.

sreda, 18. februar 2015 ob 17:16

Pričela se je Prleška judo liga za najmlajše 2015

V nedeljo, 8. februarja, se je pričela Prleška judo liga za najmlajše 2015, ki jo že vrsto let zapored organizirajo trenerji pod vodstvom Aleša Vrbančiča. Judo liga za najmlajše je namenjena pridobivanju prvih tekmovalnih izkušenj in krepitvi otrokove samozavesti. Prilagojena je otrokovim sposobnostim in znanju, ki so ga otroci do sedaj pridobili na treningih.

sreda, 18. februar 2015 ob 14:48

Lepi dosežki mladih karateistov iz Radencev in Gornje Radgone

Na tradicionalnem, 10. Mednarodnem karate turnirju za pokal »Nestla Žganka 2015«, katerega je gostila prestolnica šaleške doline Velenje, so med 351 tekmovalci iz 46 klubov, sodelovali tudi karateisti in karateistke iz KK Radenci in KK Radgona. In to ne samo sodelovali, temveč so dosegli odlične rezultate, saj se je kar nekaj tekmovalk in tekmovalcev iz teh dveh klubov uvrstilo na zmagovalne stopničke in s tem potrdilo odlično delo z mladimi športniki v teh klubih.

sreda, 18. februar 2015 ob 14:33

»Požar« v Termah Banovci

V času zimskih počitnic v Termah Banovci že deset let za otroke, ki so na počitnicah, pripravljajo niz aktivnosti s projektom Policijska akademija detektiva Frančeka. Vse aktivnosti v Termah Banovci peljejo skupaj s policijsko postajo Ljutomer.

sreda, 18. februar 2015 ob 14:16

Pust, pust veselih ust v vrtcu Križevci

Tako kot vsako leto, je bilo v našem vrtcu za pusta spet veselo. To je čas norčij, zabave, plesa in različnih mask. Oživele so princeske, vile, klovni, čarovnice, Pike Nogavičke, batmani, supermani, spidermani, zajčki, Rdeče kapice...

sreda, 18. februar 2015 ob 12:35

Pustovanje na prostem v Moravskih Toplicah

V središču Moravskih Toplic je TIC Moravske Toplice priredil radoživo pustno zabavo. Za zabavno plesno animacijo je poskrbela Plesna šola Urška, ki je številne maske naučila novih plesnih korakov. Med plesom mask je komisija ocenjevala in nagradila najizvirnejše in najzabavnejše pustne maske. Za kulinarično popestritev so poskrbeli člani različnih društev iz občine, ki so na stojnicah ponujali različne domače dobrote (pecivo in pogače, pajani krüj, kruh z zaseko in ocvirki ter ...

torek, 17. februar 2015 ob 23:57

Prleki navijali za smučarke skakalke v Ljubnem

Minuli konec tedna sta v Ljubnem ob Savinji potekali dve tekmi smučark skakalk. Na prvi tekmi v soboto, so se med najboljših deset uvrstile tri Slovenke, Maja Vtič (84,5/83,0) je bila šesta, Špela Rogelj sedma (84,0/85,0 m), Katja Požun pa deveta (81,5/84,0). Zmagala je Japonka Sara Takanaši.

torek, 17. februar 2015 ob 23:23

Na Ptuju se je s pokopom pusta zaključilo jubilejno 55. Kurentovanje

Ob 17. uri je oblast v mestu iz rok princa karnevala zopet prevzel župan Miran Senčar, ki je nov koncept Kurentovanja ocenil takole: »Čeprav so bili nekateri skeptični, nam je uspelo po povorki ljudi obdržati v mestu tudi dve uri in še dlje. To je koncept, ki ga nameravamo v prihodnjih letih nadaljevati dalje razvijati.«

torek, 17. februar 2015 ob 20:04

»Čudna prikazen« sredi razklanega debla

Kar veliko zanimivih odkritij in izumov, ki so spremenili človeško življenje, je človek iznašel po naključju. In tudi v Dolgih njivah, vasici pri Voličini v občini Lenart v Slovenskih goricah, se je pred dnevi odkrila zanimivost, ki bi nikoli ne bi zagledala luč svetla, če temu ne bi botrovalo naključje. Ko sta domačina Pulkova, na posesti gospodarita Štefka in Marjan, v gozdu podirala drva za kurjavo, se je drevo bukve ob padcu, zaradi rasti v rogovilo, razklalo na dvoje. Nemalo sta ...

torek, 17. februar 2015 ob 17:29

Veselo seniorsko pustovanje v DOSOR-ju

Na pustni torek, 17. februarja, so DOSOR-jevi prostovoljci pripravili veselo seniorsko pustovanje. V lepo okrašenih restavracijskih prostorih se je ples pričel ob 9.30, zaigrala pa sta brata Nik in Sergej Vršič, prvi na frajtonerico, a drugi na bas kitaro ali bariton. Z odlično glasbo sta skrbela kar poldrugo uro. Premor sta naredila le tedaj, ko je potekala razglasitev nagrajenih mask.

torek, 17. februar 2015 ob 17:08