V Ljutomeru prižgali lučke in odprli drsališče

V ponedeljek, 8. decembra, so v Ljutomeru slovesno prižgali praznične lučke ter odprli tudi drsališče, ki bo skrbelo za dodatno praznično ponudbo sredi Glavnega trga v Ljutomeru. Prižig lučk in odprtje drsališča je sicer bilo mišljeno že za soboto, a je takrat zaradi slabega vremena bilo prestavljeno na ponedeljek.

ponedeljek, 8. december 2014 ob 20:192

Zaradi počene cevi, kurilno olje onesnažilo okoli 1000 kvadratnih metrov površin

V ponedeljek, 8. decembra, okoli 9. ure, je v središču Ljutomera na cisterni za prevoz kurilnega olja počila cev. Izteklo olje je onesnažilo okoli 1000 kvadratnih metrov cestišča in parkirišča, pri Miklošičevem in na delu Glavnega trga.

ponedeljek, 8. december 2014 ob 14:343

V Križevcih pri Ljutomeru je potekal Miklavžev bazar

Na drugo adventno nedeljo, 7. decembra, so Kulturno umetniško društvo Križevci, Občina Križevci in župnija Križevci pri Ljutomeru na prostoru pred župnijsko cerkvijo v Križevcih pri Ljutomeru pripravili Miklavžev bazar, ki je bil namenjen vsem ljudem dobre volje križevske župnije, kajti s svojim nakupom na Miklavževem bazarju so prispevali denar za vse, ki so pomoči potrebni.

ponedeljek, 8. december 2014 ob 14:11

Miklavževi obiski v radenskem DOSOR-ju

Po ljudskem izročilu nekateri ljudje in otroci verjamejo, da večerna rdeča zarja na Miklavžev večer pomeni, da Miklavž peče piškote. Stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so ob pomoči domskih gospodinj kar dva dni v začetku decembra pekli pecivo ter ga 5. decembra vzorčno predstavili na tradicionalni Keksijadi, o čemer smo na »Prlekiji« že poročali.

ponedeljek, 8. december 2014 ob 13:58

Prleški judoisti uspešni na DP U-12 v Mariboru

V Mariboru, je v soboto, 6. decembra, potekalo državno prvenstvo v judu 2014. Na tekmovanju je v starostni skupini U-12 tekmovalo 174 judoistov iz 31 klubov.

ponedeljek, 8. december 2014 ob 11:16

Pijan želel nadaljevati vožnjo, zato so ga pridržali do streznitve

V ponedeljek, 8. decembra, ob 1.15, so policisti PP Gorišnica v Moškanjcih ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Ormoža. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel v organizmu 0,94 mg/l alkohola. Policisti so mu zato nadaljnjo vožnjo prepovedali.

ponedeljek, 8. december 2014 ob 10:50

Zbrani denar bodo namenili za botrstvo posvojenega otroka v Afriki

V župniji Veržej deluje skupina Frančiškovih otrok, ki jo vodi sestra Zalika Svenšek. Frančiškovi otroci so se skupaj s sestro Zaliko na adventni čas pripravljali na poseben način z željo, da bi po svojih močeh pomagali z botrstvom enemu otroku v Afriki, kateremu vedno pomagajo čez celo leto z denarnimi sredstvi in tudi sedaj v adventnem času zbirajo denar zanj.

ponedeljek, 8. december 2014 ob 08:552

Miklavževanje v župniji Veržej

Tudi v župniji Veržej so ob godu svetega Miklavža v soboto, 6. decembra, v domači župnijski cerkvi svetega Mihaela pripravili miklavževanje za najmlajše. Vse niti pri organizaciji je imela družina Ivančič iz Veržeja.

ponedeljek, 8. december 2014 ob 08:47

SM Team zmagovalci XV. Memoriala Janka Makoterja

V soboto, 6. decembra, je v Ljutomeru, v dvorani ŠIC, potekal XV. Memorial Janka Makoterja. O končnem zmagovalcu so odločali kazenski streli, zmagala pa je ekipa SM Team, ki je slavila četrtič v zadnjih petih letih, lani so njihovo prevlado prekinili KMN Poetovio.

ponedeljek, 8. december 2014 ob 08:372

Umetnosti vdan ustvarjalec pravi, da ga likovno delo osrečuje in plemeniti

Galerija KUS-a pri Sv. Juriju ob Ščavnici od sobote, 6. decembra, pa vse do konca leta, ponuja na ogled pregledno razstavo del iz likovnega opusa oseminsedemdesetletnega slikarja in kiparja Lojzeta Veberiča iz Murske Sobote.

nedelja, 7. december 2014 ob 20:10