Razstava slikarke Albine Kragelj v Izoli

Na povabilo centra za kulturo šport in prireditve Izola, je bilo v torek. 9. aprila, v galeriji Alga odprtje razstave slikarke Albine Kragelj iz Radencev pod imenom Pridih s severa, katero je postavila galeristka Aljoša Križ.

sreda, 24. april 2013 ob 18:17

4. Eko konferenca potekala v znamenju vode

V torek, 23. aprila, se je s slavnostnim nagovorom ministra za kmetijstvo in okolje mag. Dejana Židana, nadaljeval drugi dan tradicionalne Eko konference, ki jo že četrto leto zapored organizira društvo Planet Zemlja v sodelovanju z Gospodarskim razstaviščem, predsedovala pa ji je strokovnjakinja za podnebne spremembe na Agenciji za okolje in častna članica društva, mag. Tanja Cegnar. Pozornost je bila tokrat namenjena energentom prihodnjih generacij, razprave pa so z velikim poudarkom ...

sreda, 24. april 2013 ob 13:57

Odlični rezultati tekmovalk Twirling kluba Ljutomer

17. državno prvenstvo v twirlingu je to leto potekalo v športni dvorani OŠ Šempetru v Šempeter v Savinjski dolini, in sicer 20. in 21. aprila.

sreda, 24. april 2013 ob 13:46

Blagoslov konj ob godu sv. Jurija

Redkokaterega svetnika opisuje toliko legend kot svetega Jurija. Krščanska legenda o njem temelji na poganskem izročilu o prihodu pomladi, kot svetnik in mučenec je postal zavetnik orožarjev in vojščakov, bil je zavetnik mnogih naselij, tudi Pirana. Najpogosteje je upodobljen kot močan mlad mož v viteški opravi, na belem konju, ki s sulico prebada zmaja.

torek, 23. april 2013 ob 23:37

Poklon Lojzetu Slaku in njegovi glasbi

Lojze Slak, legendarni slovenski harmonikar, avtor večine skladb Ansambla Lojzeta Slaka in vodja zasedbe, si je svoj 80. rojstni dan želel proslaviti s koncertnim dogodkom, a ga žal ni dočakal. Vendar pa je bila prireditev, ki se je v sodelovanju družine Lojzeta Slaka in Agencije Salamander d.o.o zgodila v soboto 20. aprila v ljubljanskih Stožicah, z naslovom "Tvoje pesmi živijo naprej" skoraj takšna, kot da bi bil zraven tudi on.

torek, 23. april 2013 ob 10:20

Zbor veteranov OZVVS Ljutomer

V soboto, 20. aprila, so se v gostilni Zorko v Borecih zbrali veterani - člani OZVVS Ljutomer, na rednem letnem zboru.

torek, 23. april 2013 ob 10:024

»Zemlja skupen dom vsega živega«

Tudi letos so v vrtcu Ljutomer želeli obeležiti 22. april, Dan Zemlje, oziroma tudi Eko dan njihovega vrtca. Letos poteka pod geslom »Zemlja skupen dom vsega živega«.

torek, 23. april 2013 ob 00:13

Uspešen zaključek strelske sezone pionirk SD Mesto Ljutomer

V soboto, 20. aprila, je v Cerknici potekalo 22. državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za mlajše kategorije. Ekipa pionirk SD Mesto Ljutomer je v sestavi Nuša Špindler, Tina Ozmec in Sandra Kaučič osvojila odlično 2. mesto v ekipni konkurenci. Posamezno so zasedle Nuša 5., Tina 11. in Sandra 21.mesto.

ponedeljek, 22. april 2013 ob 23:59

Blagoslov motorjev in motoristov na Ptujski Gori

V soboto, 20. aprila, je lepo vreme privabilo številne motoriste na trg Ptujske Gore, kjer je potekal blagoslov motorjev in motoristov. Številčni gostje so se udeležili motorističnega srečanja v Cirkovcah, kjer je MK Tulipan pripravil dvodnevno srečanje.

ponedeljek, 22. april 2013 ob 23:53

Meddržavno športno tekmovanje DU v Ljutomeru

V petek, 19. aprila, je potekalo meddržavno športno tekmovanje DU v Ljutomeru. V tem mednarodnem športnem tekmovanju so se pomerile tako ženske, kakor tudi moški in sicer v treh športnih disciplinah.

ponedeljek, 22. april 2013 ob 23:28