Ormoški Festival Aktivnih Klubov

Klub ormoških študentov in Mladinski center ormož letos prvič organizirata veliki Ormoški Festival Aktivnih Klubov, po domače OFAK, ki bo potekal od 22. do 29 avgusta na grajskem dvorišču in v okolici v Ormožu.

četrtek, 20. avgust 2009 ob 17:48

Zvočno vizualni dogodek

Multimedijski umetnik Simon Svetlik za vas pripravlja in vas vabi na zvočno vizualni dogodek, ki bo potekal v živo v soboto, dne 22.8. ob 20.30h na domačiji v Bunčanih 32.Svetlik ustvarja na vseh področjih vizualne umetnosti, ki jih kombinira in tako ustvarja nove kvalitete umetniškega izraza. Tokrat vam bo predstavil doživljajski prostor na odprtem, ki ga bo ustvarjal v živo s pomočjo projektorske svetlobe ob predpripravljeni zvočni podlagi.

četrtek, 20. avgust 2009 ob 09:44

Atraktivni spektakel na sejmu Agra 2009

V organizaciji ŠTUDENTSKO-MLADINSKEGA KLUBA KLINKA (ŠMKK) in portala panonija.net bo letos v času sejma Agra 2009 potekalo zanimivo, predvsem pa atraktivno, športno druženje mladih in mladih po srcu. Portal panonija.net, ki letos praznuje prvo letnico delovanja je že lansko leto ob zaključku sejma pripravil festival panonija.net. Letos so se za organizacijo podobnega dogodka odločili skupaj s ŠMKK,ki prav letos praznuje 5. obletnico ustanovitve društva za mlade.

sreda, 19. avgust 2009 ob 16:16

Prenovljen spletni portal

Spletni portal Prlekija-on.net je v teh dneh v prenovi in še je v testni fazi, zato nekatere funkcije še ne delujejo, kot je potrebno ali so omejene, manjkajo slike, itd... To bo odpravljeno predvidoma do konca tega tedna. Vsi registrirani uporabniki morate pred prijavo v sistem zahtevati novo geslo. To lahko storite na naslovu http://www.prlekija-on.net/profil/pozabljeno-geslo.html. Morebitne napake lahko sporočite na info@prlekija-on.net, da bodo lahko čim prej odpravljene.

sreda, 19. avgust 2009 ob 02:151

Zombiji na ulicah Ljutomera

V soboto, 15. avgusta je v Ljutomeru v sklopu Grossmannovega festivala potekal Zombie walk. Za maskiranje nastopajočih sta poskrbeli dve profesionalni filmski ekipi za posebne učinke. Parada je krenila iz Glavnega trga po ulicah za tovornjakom, kjer sta za glasbo skrbela skupina Nero Burns in Klemen Klemen.

sobota, 15. avgust 2009 ob 20:23

Postavljanje klopotca v Ljutomeru

V petek, 14. avgusta so na prenovljenem Glavnem trgu v Ljutomeru postavili klopotec, ki sedaj stoji pred ljutomersko Mestno hišo. Klopotec je Ljutomeru daroval Matija Bratuša iz Središča ob Dravi.Matija je za izdelavo klopotca porabil 180 ur, vetrnice v premer merijo nekaj več kot tri metre, izdelan pa je bil iz šestih različnih vrst lesa.

sobota, 15. avgust 2009 ob 20:03

14. Taborski tek v Ljutomeru

V petek, 14. avgusta je Športna zveza Ljutomer s štartom in ciljem na Glavnem trgu pripravila že 14. Taborski tek in pohod. Skupno je na teku teklo 156 rekreativcev v vseh starostnih kategorijah, pohoda pa se je udeležilo 32 pohodnikov.Na progi 8,5 km je slavil Zdenko Klemenčič (TS Radenska), med ženskami pa Jožica Šiftar (TS Radenska). Na 3 km sta slavila Slavko Kumek (Gornja Radgona) in Špela Fujs (AK Panvita).

sobota, 15. avgust 2009 ob 19:39

Likovna razstava v Križevcih

Kulturno društvo Ivan Kaučič Ljutomer,Likovna sekcija Silvo Prelog in KuD Križevci pri Ljutomeru Vas prijazno vabijo na otvoritev Razstaveudeležencev junijske likovne delavnice ljubiteljskih likovnih ustvarjalcev, ki bo v petek, 14. avgusta 2009, ob 19. uri, v razstavnem prostoru pri Župniščuv Križevcih pri Ljutomeru. Razstava bo odprta do 15.9.2009.

torek, 11. avgust 2009 ob 15:09

Premiera prleškega filma Korpus Krispi

V ponedeljek 10. avgusta so na otvoritvi pete izvedbe Grossmannovega festivala v Domu kulture v Ljutomeru premierno predvajali celovečerni film Korpus Krispi režiserja Vitomirja Kaučiča. Pred samo premiero sta navzoče nagovorila organizator festivala Peter Beznec in režiser Vitomir Kaučič, ki sta požela bučen aplavz prleške publike. Vito je ob tem dejal, da je film bil v celoti finaciran iz lastnega žepa in da so od sebe dali 110 %. Ob tem je tudi opozoril, da je film politično nekorekten ...

torek, 11. avgust 2009 ob 12:50

Začenja se 5. Grossmannov festival

Danes se v Ljutomeru pričenja že 5. Grossmannov festival filma in vina, ki bo trajal vključno do sobote, 15. avgusta. Otvoritev bo danes v Kino dvorani Kulturni dom ob 18:30. Otvoritvena slovesnost se bo pričela z otvoritvijo razstav Slobodana Šijana in Sendyja Kumulakante v galeriji in preddverju, sledila bo otvoritev simbolične vinske ceste in predstavitev tekmujočih vinarjev ob 19:00, ob 20:00 pa sledi premiera Korpus Krispi Vitomirja Kaučiča, ki mu bo sledila Hiša na robu parka Ruggera ...

ponedeljek, 10. avgust 2009 ob 16:29