PGD Branoslavci prevzeli gasilsko vozilo

V soboto, 16. junija 2012, so PGD Branoslavci prevzeli gasilsko vozilo AC 16/50 na podvozju Mercedes Benz 18-28. Društvo je sredstva zbralo s pomočjo lokalne skupnosti, donatorjev, botrov, in prispevkov vaščanov, predelavo vozila pa je izdelalo podjetje Svit Zolar d.o.o iz Ptujske Gore.

torek, 19. junij 2012 ob 21:00

Zahvaljevanje v lesu

Duet Likovnega društva Gornja Radgona, Milena Marija Reščič iz Črešnjevec pri Gornji Radgoni in Edvard Ketiš s Kobilščaka, od četrtka, 14. junija, dalje razstavljata kiparska dela in intarzije v razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. O njiju in njunem delu je na otvoritvi razstave spregovorila Tatjana Mijatović, predsednica Likovnega društva Gornja Radgona, ki ima kot prostovoljka na skrbi razstavišče v DOSOR-ju.

torek, 19. junij 2012 ob 13:09

Prleki na 2. Red Bull Flugtagu zasedli 11. mesto

V Ljubljani, je minulo soboto, potekal 2. Red BullFlugtag, na katerem je nastopila tudi prleška ekipa. Ekipa Prleškegaštudentskega kluba se je odločila sestaviti letalno mojstrovino, skatero so poskusili poleteti čim dlje ter pustiti dober umetniški vtis.

torek, 19. junij 2012 ob 10:09

Nija in M-Trsta pravita: »Nič hudega«

Nija (Nina Vozlič) in M-Trsta (Matej Trstenjak) sta v sodelovanju posnela pesem Nič hudega. "Včasih smo ujeti v lasten mali svet, ki pa ni nujno, da je slab, tudi če ni perfekten. Vsak posameznik si ustvarja svojo zgodovino in ne nazadnje je samo od nas samih odvisno ali smo s svojim življenjem zadovoljni ali ne," sta ob tem povedala izvajalca.

ponedeljek, 18. junij 2012 ob 13:231

Zaplesali ob svojih slikah

Od nekdaj sedem barv mavrice (v katerih lahko oko razloči več kot 700 odtenkov) ljudje povezujejo s sedmimi glasbenimi notami, sedmimi nebesi, sedmimi planeti, sedmimi dnevi v tednu… Barve pa lahko simbolizirajo tudi elemente, prostor, čas, bivanje, spopade različnih sil, vse do najintimnejšega sveta. Kako so se s tem »spopadli« najmlajši iz skupine vzgojiteljic Danice Štrucelj in Nataše Benko vrtca Manka Golarja v Gornji Radgoni lahko vidimo na razstavi v avli nakupovalnega ...

ponedeljek, 18. junij 2012 ob 13:17

Integrirano učenje angleščine skozi igro

V tem šolskem letu smo v vrtcu Ljutomer, v dveh skupinah otrok od 5-6 let izvajali integrirano učenje angleščine. Program je izvajala Lilijana Kerčmar, prof. pedag. in soc., ki si je pridobila tudi ustrezni certifikat. Učenje je potekalo skozi igro v dogovoru s pedagoškimi delavkami skupine in v povezavi z rednimi dejavnostmi vrtca.

ponedeljek, 18. junij 2012 ob 12:29

Antonova noč z Jasminom Stavrosom

V soboto, je v Cerkvenjaku v sklopu 14. praznika občine Cerkvenjak, potekala Antonova noč, kjer so zbrano množico zabavali Jasmin Stavros in Zlatih 6.

nedelja, 17. junij 2012 ob 16:45

V soboto zapel še Vlado Kalember

V Ljutomeru na letnem kopališču, je minuli konec tedna potekala dvodnevna prireditev Pozdrav poletju. V petek so zbrano množico zabavali Broken Hearts in Crvena jabuka, v soboto pa je na prizorišču s spremljevalno skupino nastopil še hrvaški pevec Vlado Kalember.

nedelja, 17. junij 2012 ob 07:34

Nina Stegmüller Naj slovenska mladinska voditeljica 2011

14. junija je potekala zaključna prireditev letošnjega natečaja Prostovoljec leta, katerega že deset let organizira Mladinski svet Slovenije. Prireditve, ki je potekala v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju, se je udeležil tudi pokrovitelj, predsednik države RS dr. Danilo Türk s soprogo Barbaro Miklič Türk.

sobota, 16. junij 2012 ob 16:28

V Mariboru žurali na Piše se leto

V petek, 15. junija, je v Mariboru v Ledni dvorani Tabor, potekal največji tradicionalni enodnevni štajerski rock dogodek - Piše se leto. Letos je bila 20. obletnica tega rokerskega dogodka, kjer so nastopili Prljavo kazalište, Siddharta, Hladno pivo, Partibrejkers in Sell out.

sobota, 16. junij 2012 ob 14:48