Osma letošnja smrtna žrtev prometnih nesreč v Pomurju

V nedeljo, 14. oktobra, ob 2.35 uri, se je na lokalni cesti v naselju Motovilci zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik na kraju nesreče umrl, sopotnica pa je utrpela hude telesne poškodbe.

nedelja, 14. oktober 2012 ob 10:42

Otroci praznovali z Nodijem

V soboto, 13. oktobra, so si otroci v Kulturnem domu v Ljutomeru lahko ogledali otroško lutkovno predstavo Nodi praznuje rojstni dan. Predstavo so uprizorile članice Lutkovnega gledališča KAM iz Črne na Koroškem.

nedelja, 14. oktober 2012 ob 09:21

Besede in podobe so eno

Pod izrekom Huga Balla (1915) »Besede in podobe so eno.«, je akademski slikar, grafični oblikovalec, pedagog, publicist in avtor priročnikov s področja umetnosti Janez Zalaznik kot selektor tematskih razstav »Tekst v podobi«, ki jih je za sezono 2011 / 2012 razpisal Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, med ostalim zapisal: »…Tekst in podoba se zdita na prvo pomisel dve ločeni izrazili, s katerima ljudje oblikujemo svoje misli, čutenja ...

nedelja, 14. oktober 2012 ob 08:451

Srečanje starejših krajanov in krvodajalcev v Branoslavcih

Vremensko neprijazno soboto, 13. oktobra, so v Branoslavcih popestrili s prisrčnim srečanjem treh generacij krajanov iz KS Ceznajevci. Vodstvo KS Cezanjevci in KO RK Cezanjevci sta v tamkajšnji gasilski dom na tradicionalno srečanje povabila krajane in krajanke, ki so dopolnili sedemdeset in več let in krvodajalce, kateri že vrsto let prostovoljno darujejo kri. Pridružili so se jim še nekateri delavci in učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, ki so srečanje obogatili s prisrčnim kulturnim ...

sobota, 13. oktober 2012 ob 15:22

Oglejte si oddajo »Na zdravje!«, kjer se je predstavil Ljutomer

V tokratni oddaji "Na zdravje!" se je s svojimi znamenitostmi predstavil Ljutomer. Koncept oddaj, ki so se pričele v tem letu, nosi sporočilo razglednice in pomeni, da se iz dveh krajev, katera sodelujeta v oddaji, naredi razglednica, katera preko sporočila prikaže posebnosti krajev.

sobota, 13. oktober 2012 ob 12:562

Podarjamo dve vstopnici za Štrkovo noč

Vabljeni na veliko narodno-zabavno prireditev Štrkova noč! Zgodila se bo 3. novembra 2012 ob 19.00 uri v Športni dvorani ŠIC Ljutomer.

petek, 12. oktober 2012 ob 15:453

Zaradi davčne zatajitve ovadili direktorico gospodarske družbe

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so kazensko ovadili direktorico gospodarske družbe iz območja UE Murska Sobota, ki je utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja davčne zatajitve po prvem odstavku 249. člena kazenskega zakonika (KZ-1B).

petek, 12. oktober 2012 ob 13:411

Biološka zdravila so povsem spremenila zdravljenje vnetnih revmatičnih bolezni

Ob svetovnem dnevu revmatikov, 12. oktobru, so v Društvu revmatikov Slovenije predstavili trenutno stanje na področju zdravljenja revmatičnih bolezni. Pri tem so opozorili na pomen gibanja pri lajšanju posledic bolezni, na dolge čakalne dobe in na kadrovsko pomanjkanje specialistov s področja revmatologije. Predstavili so tudi posebno informativno brošuro o bioloških zdravilih, saj zdravljenje z njimi pri bolnikih še vedno odpira zelo veliko vprašanj.

petek, 12. oktober 2012 ob 13:16

Razstavlja MISUMA

Vsak četrtek zvečer poteka v učilnici 4. nadstropja DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, likovna delavnica, ki jo vodi članica Likovnega društva Gornja Radgona Aleksandra Fekonja. Zadnjo sezono jo je obiskovala šesterica, štiri so že članice Likovnega društva Gornja Radgona, a dva nova kandidata. Ob začetku letošnje nove slikarske sezone so v razstaviščni avli DOSOR-ja pripravili razstavo svojih del.

petek, 12. oktober 2012 ob 13:06

»Negda smo jeli-gnes pa tüdi«

Otroci skupine 2-3 let in skupine 3-4 let smo se odzvali na povabilo družine Vamberger - Žnidarič in jih obiskali na domu, v bližini našega vrtca.

petek, 12. oktober 2012 ob 12:25