Superhiks razgibali publiko

V soboto, 8. septembra so nas v DLUK-u, v Pubu Akcija v Središču ob Dravi razgibavali Superhiksi. Makedonski ska-punk in reggae band je bil do sedaj trikrat proglašen za najboljšo makedonsko glasbeno skupino in prvi makedonski bend, ki je na MTV Adria zasedel prvo mesto na lestvicah.

petek, 14. september 2012 ob 16:28

Predsednik Türk obiskal podjetje Carthago

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk se je danes v Odrancih sestal s slovenskim vodstvom podjetja Carthago d.o.o., ki že od leta 2008 v Sloveniji proizvaja dva modela svojih avtodomov. Na srečanju je vodstvo podjetja predsedniku RS predstavilo podjetje in vizijo nadaljnjega razvoja proizvodnje v Odrancih ter popeljalo predsednika RS in delegacijo na ogled proizvodnje.

petek, 14. september 2012 ob 15:401

Dan odprtih vrat Oljarne Središče ob Dravi

V soboto, 8. septembra, je Oljarna Središče ob Dravi odprla že deseto leto zapored, na stežaj svoja vrata ter povabila obiskovalce, da se seznanijo s proizvodnjo olja. Pripravili so razstavo buč in kulinarično razstavo. Ponudili so nam bogato degustacijo raznovrstnih jedi iz buč, bučnic in bučnega olja.

petek, 14. september 2012 ob 00:051

Milan Osterc končal nogometno kariero

Prlek Milan Osterc končuje svojo profesionalno nogometno kariero. Nogometaš, ki se ga bo nogometna Slovenija verjetno najbolj spominjala po neverjetnem zadetku leta 2001 proti Romuniji, ko je njegov gol pripomogel k temu, da se je Slovenija uvrstila na svetovno prvenstvo. Osterc je pri zadetku hotel podati, kot je tudi sam priznal, a je žoga pristala v golu.

četrtek, 13. september 2012 ob 21:061

Pogrešan Ropoša Alojz najden

Dne 12. septembra 2012 v popoldanskem času je odšel od doma neznano kam, 77-letni ROPOŠA Alojz, ki stanuje v Dokležovju (UE Murska Sobota). Vozil se je z ženskim kolesom rdeče barve.

četrtek, 13. september 2012 ob 19:44

Otroka v Ljutomeru nista bila ugrabljena

Ker so nekateri lokalni mediji danes poročali o ugrabitvi dveh otrok v Ljutomeru, so iz policije posredovali pojasnilo.

četrtek, 13. september 2012 ob 18:1610

Ljutomer premagal Cven

Članska ekipa Avto Rajh Ljutomer je gostovala na Cvenu pri ekipi, ki nastopa v medobčinski nogometni ligi Murska Sobota. Ljutomer je nastopil brez Veldina Karića, Primoža Smolkoviča, Tadeja Bogdana in Uroša Mlinariča ter slavil s 3:1 (1:0.).

četrtek, 13. september 2012 ob 15:49

Paul vabi: »Kolesari z nami!«

Podjetje Simply Cycling Slovenia (SCS) vodi angleški par Paul in Heidi Wadkin, ki sta si pred petimi leti na Krapju uredila nov dom. Kolesarjenje je njuna strast in njun projekt ima podporo Agencije za razvoj Prlekije, podprto z vodilnim projektom Evropske unije.

četrtek, 13. september 2012 ob 14:31

Otroci so si ogledali starodobno zbirko

Otroci iz vrtca Cezanjevci, skupina "škrati" smo se v sredo odpravili v Mekotnjak k družini Viher. Na ogled muzeja nas je povabil Nejin dedek, kamor smo se odpravili peš. Ogledali smo si stare motorje, vozila ter razne predmete.

četrtek, 13. september 2012 ob 14:272

»Tema v očeh«

Anja Pustak-Lajovic, deklica, ki je slepa že od rojstva, je v duetu s Štajerskim Brendijem posnela pesem Tema v očeh. Avtor glasbe, besedila in aranžmaja je Štefan Šarkezi.

četrtek, 13. september 2012 ob 12:35