Dnevnik SP JAR 2010: Johannesburg!

Potepanje po Johannesburgu

Karmen Razlag, nedelja, 27. junij 2010 ob 11:01
Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg ali Jo'burg oz. tudi Jozi ima 5,7 mio prebivalcev in je mesto, ki je nastalo ob odkritju zlata leta 1886. Odkritje zlata je botrovalo vse večjemu prihodu novih in novih iskalcev te žlahtne kovine.
V nekaj mesecih se je tako ta prašna pokrajina spremenila v živahen delavski kamp, v dveh letih pa že v pravo mesto. Leta 1896 je mesto štelo že 102.087 prebivalcev in bilo največje mesto v južni Afriki.
Hkrati se je v tem času razvila tudi proizvodnja in prodaja piva. Leta 1887 je Charles Chandler odprl prvo pivovarno, leto kasneje je Charles Glass predstavil svoje pivo Castle.
Mi smo si tako zgodovino razvoja pivovarstva ogledali v SAB World of Beer (SAB - South African Brevery) in nazdravili nogometašem.

Na dan naše tekme proti ZDA pa smo si pred ogledom tekme ogledali še hišo/muzej, kjer je živel Nelson Mandela, najprej s svojo prvo, zatem pa še s svojo drugo ženo.

Lep pozdrav, Karmen, Damjan, Aleš, Mitja

Prejšnja zgodba: Tekma Slovenija - Anglija!
Naslednja zgodba: Lesoto!


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.