Eurobasketa 2013 v Sloveniji očitno ne bo

Vlada podprla predlog o organizaciji Eurobasketa 2013, a je pripravljena plačati največ 1,16 milijona evrov

Prlekija-on.net, četrtek, 25. november 2010 ob 14:367
EP v košarki 2013

EP v košarki 2013

Vlada RS je sicer podprla predlog o organizaciji Eurobasketa 2013, a je za organizacijo evropskega prvenstva v košarki 2013 v Sloveniji pripravljena plačati največ 1,16 milijona evrov, kar je precej manj od 6,5 milijona evrov kot za kotizacijo zahteva Evropski del Mednarodne košarkarske zveze.

Odločitev vlade je pri tem ključnega pomena, saj je Košarkarska zveza Slovenije napovedala, da se bo kandidaturi nemudoma odpovedala, če vlada projekta dovolj finančno ne podpre. Slovenija je po odstopu Italije bila edina kandidatka za organizacijo Eurobasketa 2013, Fiba pa bi morala o prireditelju odločati 5. decembra. Ob umiku slovenske kandidature bo razpis ponovljen.

Vlada tako ni našla potrebnih 6,5 milijona evrov v proračunu, za primer sta nas oz. bosta referendum o RTVS in referendum o arbitražnem sporazumu, ki zagotovo v Sloveniji ne bosta pripeljala do nobenih prelomnih odločitev, stala približno toliko kot bi nas evropsko prvenstvo v košarki.

KZS kljub temu ne odstopa od kandidature
Košarkarska zveza Slovenija pa je danes po zasedanju sporočila, da od priprave evropskega prvenstva 2013 ne odstopa. Vodstvu Fiba Europe bo KZS sporočila odločitev vlade, 4. in 5. decembra pa bo jasno, kakšne nadaljnje korake bo sprejela Fiba Europe.

Eurobasket v Sloveniji bo
Po zadnjih podatkih pa sta predsednik vlade RS Borut Pahor in minister za šolstvo in šport Igor Lukšič s Fiba Europe dosegla dogovor, ki Sloveniji zagotavlja, da bo dobila organizacijo EP-ja 2013.


Več v Slovenija