Video cunamijev, kako odnašajo vse pred seboj

Potres na Japonskem

Prlekija-on.net, nedelja, 13. marec 2011 ob 16:196
Cunami

Cunami

Petkov potres, ki je popoldne Japonsko stresel z močjo 8,9 stopnje po Richterjevi lestvici in cunami, ki mu je sledil, sta zahtevala že preko 10.000 smrtnih žrtev in povzrožila najhujšo krizo po koncu druge svetovne vojne leta 1945. Več tisoč ljudi še je pogrešanih, reševalci pa se še vedno skušajo prebiti do hiš in avtomobilov, v katerih naj bi bili morebitni preživeli. Svoje domove je zapustilo več kot 300.000 ljudi.

Petkov potres je peti najmočnejši potres v zgodovini od vpeljave znanstvenih merjenj pred 140 leti in najhujši na Japonskem v tem obdobju. Po potresu japonska tla še vedno tresejo popotresni sunki. V soboto je na skoraj istem mestu kot petkov potres tla stresel popotresni sunek z magnitudo 6,8 po Richterjevi lestvici. Japonski seizmografi so zaznali najmanj 125 popotresnih sunkov z močjo 5. stopnje po Richterjevi lestvici, po besedah znanstvenikov pa se bodo ti nadaljevali še nekaj tednov. Zaradi popotresnih sunkov so mogoči tudi novi cunamiji.

Na video portalu YouTube si je možno ogledati nekaj videov, ki prikazujejo moč narave in cunamije, ki pred seboj pometajo vse, kot za šalo. Nekaj video posnetkov je objavljenih spodaj.

prleška puca nedelja, 13. marec 2011 ob 19:50

katastrofa Solzec

TUNČEK torek, 15. marec 2011 ob 09:29

Tsunami je zlo hujda reč. jas sen bija leta 2004 na Tajsken in meja grozno srečo, da so nan zamejali program potovanja, zato sen bija op tsunamiji na severi, če ne bi pa bija na otoki Pi Pi in me gnes nebi bilo več. Jaaa

MHA torek, 15. marec 2011 ob 15:43

Tunček, pove ke več o ten...

TUNČEK torek, 15. marec 2011 ob 17:32

Se sen že praktično fse poveda. Meja sen pač srečo, da sen bija tan ge je fse vničilo deset dni pret, potli pa na severi Tajske 1800 km proč. Sen pa doživja fso tisto napetost, popuno internetno blokodo zavolo preobremenjenosti, opčütek nemoči, neinformiranost, ke je v tisten deli sveto pač normalna. Lidi v glovnen skrbi ke do meli vujtro za jesti in ne ke se je zgodlo na drügen kunci držove. Niše ot domačinof je niti ne kaj več gleja poročil kak običajno. Edino so bili žalostni, ke je bujlo kralovega vnuka - princa. Krol jin več pomeni kak fse drügo.

Dejan torek, 15. marec 2011 ob 18:40

To se spotin kak je bilo. Kak smo tote videe glejali, kak so lidje na obali snemali pa čakali. Gda pa so vidli, ka neje glih navoden val pa bežali kak 100 vragof.



TUNČEK sreda, 16. marec 2011 ob 08:23

Tote posnetke poznan, samo hujši so še is otoka Phi Phi (izgovori se Pi Pi), tan ge so snemali film Zaliv z Leonardom di Caprijem. Tan sen tüdi bija in vida potli posnetke po razdejanji - ot infrastrukture je ne ostalo nič.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.