Facebook v Evropski uniji odpira 10.000 novih visokokvalificiranih delovnih mest

Facebook investira v evropski talent za pomoč pri ustvarjanju metaverzuma.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. oktober 2021 ob 18:24
Facebook investira v evropski talent za pomoč pri ustvarjanju metaverzuma

Facebook investira v evropski talent za pomoč pri ustvarjanju metaverzuma

Facebook je na začetku poti, da pomaga zgraditi novo računalniško platformo. V sodelovanju z drugimi razvijajo tako imenovan metaverzum - novo fazo medsebojno povezanih virtualnih izkušenj z uporabo tehnologij, kot sta navidezna in obogatena resničnost. In Evropejci ga bodo oblikovali prav od začetka. Tako danes objavljajo načrt za odpiranje 10.000 novih visokokvalificiranih delovnih mest v Evropski uniji v naslednjih petih letih. Ta naložba je glas zaupanja v moč evropske tehnološke industrije in potenciala evropskih tehnoloških talentov.

Bistvo ideje je, da se lahko z ustvarjanjem večjega občutka »virutalne prisotnosti« interakcija na spletu veliko bolj približa izkušnji osebne interakcije. Metaverzum lahko pomaga odpreti dostop do novih ustvarjalnih, družbenih in gospodarskih priložnosti.

Evropa je za Facebook zelo pomembna. Od tisočih zaposlenih v Evropski uniji, do milijonov podjetij, ki dnevno uporabljajo njihove aplikacije in orodja, je Evropa velik del njihovega uspeha, tako, kot je Facebook del uspeha evropskih podjetij in širšega gospodarstva.

Sodelovanje med podjetji, razvijalci, ustvarjalci in oblikovalci politik

Metaverzuma si ne bo lastilo in z njim upravljalo nobeno posamično podjetje. Enako kot internet, bo tudi metaverzum slovel po svoji odprtosti in interoperabilnosti. Za uresničitev tega bo potrebno sodelovanje med podjetji, razvijalci, ustvarjalci in oblikovalci politik. Stalne naložbe v produkte in tehnološke talente, tako kot tudi rast celotnega podjetja, bodo za Facebook nujno potrebne.

"To so zelo vznemirljivi časi za evropsko tehnologijo. Evropska unija ima zelo velik potrošniški trg, prvovrstne univerze, in kar je bistveno, visokokakovostne talente, zato je odlična za tehnološke investicije. Evropska podjetja so na vrhuncu na več področjih, pa naj gre za nemško biotehnologijo pri razvoju prvega mRNA cepiva, ali koalicijo evropskih modernih, t.i. neobank, ki so prihodnost financ. Španija beleži rekordne naložbe v nova, majhna podjetja, ki rešujejo vse, od dostave hrane iz spletnih trgovin do evroelektronike. Švedska pa je na poti, da do leta 2023 postane prva brezgotovinska družba na svetu," sporočajo iz Facebooka.

"Dolgo smo verjeli, da so ravno evropski talenti vodilni na svetu, zato smo v teh letih vanje tako veliko vlagali. Od financiranj z nepovratnimi sredstevi Tehniški univerzi v Münchnu, do odprtja našega prvega velikega evropskega raziskovalnega laboratorija za umetno inteligenco (AI) in mednarodnega objekta za pospeševanje delcev (FAIR) v Franciji, ter urada družbe Facebook Reality Labs v irskem Corku," sporočajo iz Facebooka.

Evropska unija ima pomembno vlogo pri oblikovanju novih internetnih pravil

Poleg novih tehnoloških talentov ima Evropska unija pomembno vlogo tudi pri oblikovanju novih internetnih pravil. Evropski oblikovalci pravil utirajo pot pri vključevanju evropskih vrednot, kot so svoboda izražanja, zasebnost, preglednost in pravice posameznikov v vsakodnevno delovanje interneta. "Facebook spoštuje te vrednote in v preteklih letih smo sprejeli precejšnje ukrepe za njihovo ohranitev le-teh. Upamo, da bomo dočakali enotni digitalni trg (Digital Single Market) in z njim podprli obstoječe prednosti Evrope, pa tudi stabilnost mednarodnega pretoka podatkov, ki so bistveni za razcvet digitalnega gospodarstva."

"Ko začenjamo pot oživljanja metaverzuma, je potreba po visoko specializiranih inženirjih ena glavnih prioritet Facebooka. Veselimo se sodelovanja z vladami po vsej Evropski uniji pri iskanju pravih ljudi in trgov, ki bodo to pospešili v okviru prihajajoče akcije zaposlovanja po vsej regiji. Ker Facebook v Evropi še naprej raste, upamo, da bomo v njegov talent vlagali vedno več in nadaljevali z inovacijami v Evropi, za Evropo in svet," še ob tem sporočajo.