Trash & Burn se je letos ponovno vrnil na tradicionalno lokacijo

Trash & Burn festival - srečanje ameriških avtomobilov in festival rokenrola, ki gosti obiskovalce in lastnike starih ameriških avtomobilov iz vse Evrope.

Prlekija-on.net, nedelja, 19. junij 2022 ob 21:17
Trash & Burn 2022

Trash & Burn 2022

V Svetem Martinu na Muri se je ta konec tedna ponovno odvijal tradicionalni Trash & Burn festival - srečanje ameriških avtomobilov in festival rokenrola, ki gosti obiskovalce in lastnike starih ameriških avtomobilov iz vse Evrope. Letošnji festival se je ponovno preselil na staro, dobro znano lokacijo, kot je to bilo v "predkoronskem" času, na Izletišče Goričanec.

Celoten festival se je vrtel v retro slogu, od ameriških avtomobilov in motorjev iz vse Evrope, pin-up deklet, burlesknih predstav, tradicionalnih tetovaž, stojnic za vintage oblačila, tradicionalnih brivnic, obiskovalci pa so lahko uporabljali Trash & Burn "Taxi" 1959 Ford Thunderbird za vožnjo po festivalski poti in terme.

V soboto čez dan je vzporedno s festivalom na bazenih Term Sveti Martin potekala zabava na bazenu z rockabilly DJ-jem.

Glasbeni del festivala je odprla skupina LHD, ki jo sestavljajo nekdanji člani The Bambi Molesters, Lado, Hrvoje in Dinko. Skupaj z njimi so nastopili The Booze Bombs, znana nemška rockabilly skupina, Thee Melomen, odlična zagrebška garažna rock and roll skupina iz 60-ih, High Steppers, super skupina/projekt, ki ga sestavljajo znani igralci evropske rockabilly scene.

Ob bendih so nastopili tudi znani DJ-ji, ki so vrteli glasbo z vinilnih plošč, od rokenrola 50-ih, rhythm & bluesa, rockabillyja, soula, garažnega rocka, pa vse do psihobillyja in punka '77.

Poleg vsega je potekal še spremljevalni program, burn-out, pin-up photo contest, burlesk show, custom art umetniki, številne retro stojnice in številne druge dejavnosti.