Evropska komisija spodbuja mlade, da opustijo kajenje

Kampanjo je podprlo preko 500.000 Evropejcev, ki so dostopali na strani družbenih omrežij

Prlekija-on.net, petek, 16. september 2011 ob 15:044
Cigaret

Cigaret

John Dalli, evropski komisar za zdravje, je danes sprožil drugo fazo protikadilske kampanje Evropske komisije. Sporočil je, da je do tega trenutka kampanjo "Ex-kadilci so zmagovalci" podprlo preko 500.000 Evropejcev, ki so dostopali na strani družbenih omrežij.

Namen kampanje "Ex-kadilci so zmagovalci", ki je bila predstavljena junija letos, je 25- do 34-letnikom pomagati, da opustijo kajenje oziroma se še naprej izogibajo tobaku in postanejo "zmagovalci" v svojem življenju brez kajenja. "Zmagovalec" promovira pozitivne strani življenja brez tobaka, ki vključujejo boljše zdravje, boljšo socialno interakcijo, več denarja in seveda boljšo kakovost življenja.

"Navdušen sem nad dosedanjim odzivom," je dejal komisar Dalli. "Še posebej me veseli, da je strani družbenih medijev posvečene kampanji obiskalo preko 500.000 kadilcev iz celotne Evrope in da po treh mesecih že več kot 20.000 kadilcev aktivno uporablja iCoach, naše interaktivno orodje za opustitev kajenja. iCoach ponuja podporo s praktičnimi nasveti in namigi, ko greste skozi stopnje opuščanja kajenja. To je prva kampanja EU, ki nudi praktično pomoč."

"EU je temeljito preučila zadnjo kampanjo," je nadaljeval komisar Dalli. "Izjemnih 77% anketiranih se strinja, da je naše sporočilo učinkovito. Še naprej bomo pripravljali sporočila, da bodo odločna in se bodo odzivala na potrebe mladih ter imela učinek."

Drugo fazo kampanje sestavlja obsežna oglaševalska kampanja v vseh državah članicah EU o koristih opustitve kajenja, pa tudi sodelovanje v športnih, potrošniških in zdravstvenih dogodkih ter vzpostavljanje partnerstev s ključnimi delodajalci, da se bo spodbujalo opuščanje kajenja tudi na delovnih mestih. Ti dogodki bodo mladim Evropejcem omogočili, da se bodo sami seznanili z orodji, nasveti in informacijami.

"Sam sem kajenje opustil pred nekaj leti," je povedal komisar Dalli, "in vem, kako je to težko. Verjamem, da bomo s to novo kampanjo in orodjem za pomoč resnično lahko spremenili življenja ljudi in jim pomagali, da postanejo 'zmagovalci'."

Za več informacij so na voljo spletne strani:
www.exsmokers.eu

Javnozdravstveni portal Evropske unije
health.europa.eu
 
Spletna stran Evropske komisije o javnem zdravju
ec.europa.eu/health/tobacco/policy/index_sl.htm

pravični sobota, 17. september 2011 ob 13:21

Če bi država želela bi takoj omejila kajenje.

Davek 20 ali 30 EUR na škatlico.

Seveda to ni v interesu države in zato drži takšne cene, da še kadilci zdržijo in država dobro zasluži.

Sicer pa ne vem, kaj imajo eni od tega, da se jim pod nosom kadi.

Pa še smrdi.

TUNČEK torek, 20. september 2011 ob 10:57

Držova je v precepi : če vzdigne cene cigaretlnof, zaslüži meje kak če pisti "status quo" ! Pomežik

zobl petek, 7. oktober 2011 ob 10:54

Spet ovce se strižejo To ja


Po eni strani komisija poziva da narod naj preneha kaditi, po drugi strani pa se večina držav financira od trošarin na cigarete,alkohol... Mislim, to kot da sam sebi v pisker serješ, iz katerega kasneje ješ.

Janica torek, 15. november 2011 ob 14:08

Kljub temu bo maldina kadila,če si ne bo mogla kupiti cegarete v trogini pa na črno...

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.