Trash & Burn slavi 15 let

Celoten festival se odvija v retro slogu, ob ameriških avtomobilih in motorjih iz vse Evrope, pin-up dekletih, burlesknih nastopov, tradicionalnih tatujev, stojnic z vintage oblačili, burn-out boxa...

Prlekija-on.net, torek, 13. junij 2023 ob 14:35
Trash & Burn, foto: Miran Mežnar

Trash & Burn, foto: Miran Mežnar

V Sv. Martinu na Muri se bo v petek in soboto, 16. in 17. junija odvijal Festival Trash & Burn, ki letos slavi 15 let. Celoten festival se odvija v retro slogu, ob ameriških avtomobilih in motorjih iz vse Evrope, pin-up dekletih, burlesknih nastopov, tradicionalnih tatujev, stojnic z vintage oblačili, burn-out boxa, kjer bodo svoje spretnosti pokazali lastniki ameriških avtomobilov, obiskovalci pa bodo lahko uporabljali Trash&Burn "Taxi" Ford Thunderbird iz leta 1959, ki bo vozil med festivalom in termami Sv. Martin.

V soboto, vzporedno s festivalom, bo na bazenih Term Sveti Martin organiziran pool party z rockabilly DJ-jem, obiskovalci Trash&Burn pa bodo ob predložitvi festivalske zapestnice deležni posebnega 20% popusta na vstopnice za Aquapark.

Lani je Trash&Burn gostil več kot 200 starih ameriških avtomobilov in prav toliko motociklov, letos pa je pričakovati nadaljevanje tradicije in nove rekorde.

Glasbeni del festivala prinaša vrhunske svetovne skupine in DJ-je, Messer Chups so verjetno najbolj znana surf rokenrol zasedba na svetu, katerih zaščitni znak je prelepa Zombirella na basu, ki bo po nastopu tudi DJ. The Monsters iz Švice obstajajo od leta 1986 in so tudi eden najbolj znanih svetovnih garažnih trash bendov. Lola Lola iz Portugalske je odlična rhythm & blues zasedba, ki jo vodi Carla Capela, bolj poznana kot DJ Just Honey, Ati Edge & The Shadowbirds se vračajo naTrash&Burn po 12. letih, ena novejših avstrijskih rockabilly zasedb The Selenites pa bo odprla letošnji festival. V soboto čez dan bodo na malem odru nastopili Urban Zotel & The Thundertones s svojim surf projektom.

Ob skupinah bodo nastopili znani DJ-ji, ki vrtijo glasbo z vinilnih plošč, od rock and rolla 50-ih, rhythm & bluesa, rockabillyja, soula, garažnega rocka pa vse do psychobillyja.

Vstopnina znaša 6 EUR na dan oziroma 9 EUR za oba dneva. S kupljeno vstopnico lahko kampirate tudi brezplačno. Lastniki ameriških avtomobilov in motorjev imajo prost vstop.

Trash & Burn