Sv. Martin na Muri petnajstič v znamenju ameriških avtomobilov, motociklov in pin-up deklet

Festival Trash & Burn, srečanje lastnikov ameriških avtomobilov in rock and roll festival, je letos slavil 15 let.

Prlekija-on.net, nedelja, 18. junij 2023 ob 19:55
Trash & Burn 2023

Trash & Burn 2023

V Sv. Martinu na Muri pri Izletištu Goričanec se je minuli konec tedna odvijal Festival Trash & Burn, ki letos slavi 15 let. Celoten festival se je tudi letos odvijal v retro slogu, ob ameriških avtomobilih in motorjih iz vse Evrope, pin-up dekletih, burlesknih nastopov, tradicionalnih tatujev, stojnic z vintage oblačili, burn-out boxa, kjer so svoje spretnosti pokazali lastniki ameriških avtomobilov s "kurjenjem" gum, obiskovalci pa so lahko uporabljali tudi Trash&Burn "Taxi" Ford Thunderbird iz leta 1959, ki je vozil med festivalom in termami Sv. Martin.

Festival je tudi letos gostil okoli 200 starih ameriških avtomobilov in prav toliko motociklov.

Poskrbljeno je bilo tudi za glasbeni del festivala, kjer so se predstavile vrhunske svetovne skupine in DJ-ji, kot so Messer Chups, The Monsters, Lola Lola, Ati Edge & The Shadowbirds, The Selenites, Urban Zotel & The Thundertones...

Ob skupinah so nastopili znani DJ-ji, ki so vrteli glasbo z vinilnih plošč, od rock and rolla 50-ih, rhythm & bluesa, rockabillyja, soula, garažnega rocka pa vse do psychobillyja.

Glavna atrakcija pa so seveda bili avtomobili, motocikli in pin-up dekleta. Nekaj teh utrinkov je v foto in video objektiv ujel tudi Dejan Germin, kar si lahko ogledate spodaj.