Salezijanci so v Veržeju odprli razstavo slovenskih jaslic

Salezijanska skupnost Zavoda Marianum in Center DUO Veržej sta letos že šestič pripravila razstavo slovenskih jaslic. Otvoritev in blagoslovitev jaslic je bila v petek, 6. decembra, na sam god svetega Miklavža, kar je bilo za župnijo Veržej in murskosoboško škofijo velik dogodek, ko je v Ver ...

sobota, 7. december 2013 ob 12:46

Priprave na 6. sejem sLOVErotika v polnem teku

V Celju so priprave na 6. sejem sLOVErotika že polnem teku. Celjski sejem, ki je letos prevzel organizacijo in izvedbo sejma, je slednjega prenovil, mu dal novo podobo in ime. Letošnji sejem se bo odvijal v drugi hali in sicer hali K, ki bo sejmu dala še bolj intimen, erotičen in vroč pridih. Celjski ...

petek, 6. december 2013 ob 23:31

Pred Ljutomersko kletjo prižgali lučke in predstavili novo penino

V petek, 6. decembra, so pri podjetju P&F pred Ljutomersko kletjo, slavnostno prižgali praznične lučke ter predstavili novo penino Ljutomerčan.

petek, 6. december 2013 ob 22:25

»Pridi k nam Miklavž, pridi k nam!«

Pravijo, da je bil Nikolaj sin premožnih staršev, vendar je vse podedovano bogastvo razdal ubogim, zato se ga od nekdaj drži sloves radodarnega svetnika. Miklavž je svetnik in je zato v nebesih, od koder prihaja k nam.

petek, 6. december 2013 ob 21:031

Mikloševo senje v Murski Soboti

V petek, 6. decembra, je v Murski Soboti potekal tradicionalni Miklošev sejem. Sejem je obiskal tudi Sv. Miklavž, ki je s svojim obiskom še posebej razveselil otroke. Za glasbeno obarvan program pa so skrbeli člani skupine Čuki.

petek, 6. december 2013 ob 20:32

Zaključek bralne značke za odrasle v knjižnici Ormož

V Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož so v sredo, 4. decembra, svečano zaključili osmo sezono Bralne značke za odrasle. Bralno značko je osvojilo kar 60 bralcev, to je tudi največje število od začetka izvajanja projekta v ormoški knjižnici.

petek, 6. december 2013 ob 19:32

Na Ptuju najden mrtev moški

Policija je bila v petek, 6. decembra, nekaj minut po sedmi uri obveščena, da so v gostinskem lokalu na Ptuju našli mrtvega 59-letnega lastnika lokala.

petek, 6. december 2013 ob 10:31

Prazniki na Mlečni cesti

Otroci vrtca in učenci nižjih razredov OŠ Mala Nedelja so v četrtek, 5. decembra dopoldne, uživali ob tretji predstavi Otroškega LGG abonmaja sezone 2013/2014, katerega za otroke na območju UE Ljutomer organizira Območna izpostava JS RS za kulturne dejavnosti Ljutomer.

petek, 6. december 2013 ob 10:28

Sv. Miklavž obdaril otroke pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Prvi od trojice dobrih in radodarnih mož, kateri bodo v decembrskih dneh potovali po naši deželi in razveseljevali predvsem otroke, je Sv. Miklavž. Od trojice ima Sv. Miklavž pravzaprav največjo smolo, saj je njegov čas najbolj omejen in sicer mu pripada le noč med petim in šestim decembrom ...

petek, 6. december 2013 ob 10:201