Nema veze ponedeljek, 14. avgust 2006 ob 16:25

Volitve 2006-Ljutomer!!!
Čas za spremembe!!!

Nema veze ponedeljek, 14. avgust 2006 ob 16:49

V Lotmerki že 8 let vladajo isti ljudje, keri v toten cejti neso naredli nič. Mogoče so spelali Bratušove projekte s kerimi se zej hvolijo-kak dosti so naredli!!!??? Sej ne nič čudno, če poglednete kakšni lidje so svetniki-sami neizobraženi ljudje, lehko bi reka sami trgovci! Najhuje je to, ka so skoro vsi pod Špindleron, mogoče se najdejo 3 izjeme, vendar so oni brez moči. Ponavadi je tak, ko zdigne Špindler roko, zdignejo vsi ostali-eni so tan pač samo zato, ka vlečejo tistih 80 jurjov na mesec(to je plača svetnika za par ur na mesec), pa ka sebi delajo dobro, prebivalstvi pa samo škodo. Najhuje je to ka če prideš v Lotmerk nimaš kon iti, nimamo kaj ponuditi-razen to ka te po 11 vuri večer sterorizera kakšni lokalni policaj, al pa ka se nekši penzionist dere na tebe ka nemre spati!
Kej vse so LDS-sovci oblublali(center za mladino, bazen, ceste, turizem...-vse samo tralala lari fari. Župan je dugo cejta bija poslanec v državnem zbori, in se je očitno več zavzema za parlament kak za razvoj samega Lotmerka. Takšni ljudje nimajo kej iskati na občini, zato mislin ka je cejt za spremembe, cejt za nove ludi-novo generacijo. Mlodi lidje nemo več nasedali totin proznin obluban, pa vupan ka tudi starejša populacija mesta, zato se malo razpište ka pokožemo zobe totin občinoron ki vejo samo gučati pa roke stiskovati-nareti pa ne vejo nič!!!
Vupan ka de se toto jihovo brezdelje, pa vun vločeje letos končalo, zato se sprafte na volitve pa volite nove lidi, ka nede še 4 leta isto!!!

Lep pozdrav

Zvončica ponedeljek, 14. avgust 2006 ob 21:34

Pa si Nema veze pozobja(ali pozobila) ka de lehko resen novi župan na sceni-samo de ob sebi meja storo ekipo na občini....Bebast

MHA ponedeljek, 14. avgust 2006 ob 21:37

To je guč! Kerega pa te nej volimo či so fsi istti?

Nema veze ponedeljek, 14. avgust 2006 ob 23:24

To pa neje res, to je podobno kak v parlamente, glede na število glasov se potli porazdelijo mesta v občinsken sveti. Torej v mestnem svetu obstaja tako koalicija in opozicija-tak ka treba zej voliti bolj v opozicijo, pa do se lidje zamejali!!! Čist preprosto-evo lehko van zej pokožen keri lidje sploh so svetniki, no pa pogledmo:

Koalicija:

LDS :

- Jožef Špindler ( župan ) - Ljutomer

- Darja Odar (podžupanja) - Ljutomer

- Jožef Pečnik - Ljutomer

- Jože Grantaša - Grlava

- Anton Marinič - Cven

- Jože Vaupotič - Cezanjevci

- Nada Tomanič - Radoslavci

DESUS:

- Srečko Pavličič - Pristava

- Mirko Lebarič - Precetinci

- Ciril Tarča - Sp. Kamenščak

(nadomestil je Marijo Gjerkeš Dugonik, ki je izstopila 2005)

SLS:

- Alojz Štih - Noršinci

- Stanislav Rakuša - Podgradje

ZS (zeleni ):

- Bojan Pintarič – Ljutomer

Prlekija 2000:

- Franc Štrakl – Ljutomer

_______________________________________________________

SD:

- Harry Steržaj

- SD je izstopila iz koalicije (proti koncu leta 2005), še vedno pa vodi odbor za finance, ki mu predseduje Harry Steržaj.

___________________________________________________________
Opozicija:

LRMV:

- Maksimiljan Gošnjak - Ljutomer

- Franc Makoter - Ljutomer

- Andrej Rus - Cven

- Viljem Vajda - Kuršinci

NSi :

- Daniel Smodiš

SDS:

- Ludvik Filipič - Bodislavci

Neodvisni :

- Janez Žabota - Pristava

Mo vezo torek, 15. avgust 2006 ob 00:55

Točno tako - enako kot v parlamentu!


Na oblast so prišli desničarji in takoj obrnili ploščo.

Katoliški cerkvi so vrnili gozdove in ostalo premoženje, ki ga je v preteklosti naropala od siromakov in nevednežev.

Zamenjali so večino direktorjev (med njimi veliko zelo uspešnih), ker so bili roza obarvani.

Pošilja naše vojake v tujino, kjer je vse prej kot varno.

Nespametno oborožuje našo vojsko in tako troši ogromen denar za nekaj, česar sploh ne potrebujemo.

V zakulisnih igricah trguje na račun naše manjšine v Avstriji.

Zunanji minister se šopiri po svetu na davkoplačevalski račun.

Vlada se gre nekakšnih reform, ki temeljijo predvsem na malem človeku.

Delavci imamo iz dneva v dan manj pravic in socijalne varnosti.

Namesto, da bi poskrbeli za dostojno življenje in bodočnost mladih družin, ter tako povečali nataliteto, bi radi prepovedali splav in najraje tudi kontracepcijo.

Na PONOSU IN SIMBOLU SLOVENSTVA - Triglavu, dovolijo postaviti spominsko ploščo človeku, ki je blagoslavljal ustaške bajonete pred klanjem z izgovorom, da je ta isti človek pomagal našim izgnanim duhovnikom (Kaj pa tisti Slovenci, ki so jih ustaši pobili? Zakaj se ni zavzel tudi zanje? A so bili samo duhovniki ljudje?).

V osnovne šole hočejo uvesti verouk in tako tudi otrokom drugih veroizpovedi in ateistom vsiljevati katoliško vero.

Še bi lahko našteval, a se mi ne zdi vredno.
Torej Ljutomerčani. Dobro razmislimo koga bomo volili, da nam ne bodo tudi v občini vladali takšni ljudje, kot vladajo v državi.
Strinjam se, da je treba župana zamenjati. Vendar ne z nekim trdim desničarjem, ki ne bo delal drugega, kot izvrševal ukaze z vrha. Ljutomer potrebuje takšnega župana, ki bo sposoben vse svetnike, ne glede na njihovo politično prepričanje pripraviti do tega, da bodo delali v dobrobit Ljutomerski občini.
Potrebuje pa tudi modre občinske svetnike, ki bodo strankarske interese postavili na stranpot in delali tako, kot od njih pričakujemo volilci.

Pepek z brega torek, 15. avgust 2006 ob 00:59

Pej, zej pa se je začelo za resen! Začeli so strelati z leve pa z desne strani.

Či de šlo tak dale, te še bomo si mogli pred volitvami bunkere kopati.

Nema veze torek, 15. avgust 2006 ob 01:30

Za Mo vezo!!!

Z vsemi trditvami se strinjam in podpiram tako mišljenje, Lotmerk že dugo čoka na takšega človeka ki nede npr. tak strankarsko vezan-mogoče je res bojše voliti neodvisne kandidate, po študijah v slovenskih občinah ravno neodvisni kandidati, ki zmagujejo naredijo največ-najlepši zgled je lahko občina Celje in g. Šrot (8 let na oblasti kot neodvisen kandidat, pa poglejte kakšno je Celje danes!!!).
Torej j.... strankarsko politiko, bomo vidli keko de neodvisnih kandidatov, pa kaj do obečali-mogoče pa de se za koga izšlo!
Lp

Dejan torek, 15. avgust 2006 ob 02:37

Ja tak je. Zej de se začelo za resen. Vidin ka so eni dobro obveščeni Nasmeh De trebalo zej malo situacijo pretuhtati pa te nekej narediti ka nede Lotmerk do kunca doj zgnilja Slabo

Nema veze torek, 15. avgust 2006 ob 02:45

Pomembno je samo to ka se Lotmeržonaron malo pove pa pokože kej se v njihoven kraji dogaja-narod mora spoznati resnico-zadosti je blo narete krivice, enkrat more biti konec temu, zakaj ne zej? Nemremo samo nemo glejati kak gre vse v propad, kej do potli meli naši nasledniki od tega-nič!-zato pa je treba stvari razsvetliti pa totemu kaosu enkrat nareti konec!
Je tak?

Nema veze torek, 15. avgust 2006 ob 13:59

http://www.profit-on.net/index.php?id=8&lang=sl&article_id=375


Te pa poglednite kakše kozlarije pa laži razloga naš lubi župan!!!
Profit-prova beseda zajega!

Nema veze torek, 15. avgust 2006 ob 14:06

Tota pa je tak nejbojša:


Pismo, ki so ga ogorčeni najemniki poslali županu Špindlerju in v katerem ga obtožujejo, da ne pozna zakonov.
Špindler se špila z občani
Ljutomer, 12.08.2006
Mitja Vrdelja

Ljutomerski župan Jožef Špindler naj bi Juraju Perčiæu oddajal v najem občinsko zemljišče, čeprav imajo sedanji najemniki zanj pogodbo do konca leta 2008 .


Občina Ljutomer namerava oddati v najem občinsko zemljišče, čeprav imajo sedanji najemniki veljavne pogodbe do konca leta 2008, trdijo zakonci Dragica in Stanislav Kralj, Mira in Anton Horvat ter Anton Jurša iz Ljutomera. Omenjeni občani so ogorčeni nad županom Jožefom Špindlerjem (LDS), ker jih je pred kratkim obvestil, da namerava na podlagi odločitve občinske komisije o pridobivanju, razpolaganju in opravljanju s stvarnim premoženjem omejiti pravice uporabe zemljišč, in to kljub veljavnim aneksom pogodb. "Gre za večletno nagajanje župana Jožefa Špindlerja," so prepričani razburjeni najemniki. Pri tem opozarjajo, da bi se lahko zaradi spora med sedanjim najemnikom Stanislavom Kraljem in bodočim najemnikom Jurajem Perčiæem, ki mu je župan Špindler očitno naklonjen, zgodilo celo kaj tragičnega.

Zato so na župana naslovili ogorčeno pismo, v katerem ga sprašujejo, na podlagi katerih zakonov spreminja voljo pogodbenih strank. "Žalostno je, če vi kot župan in inženir agronomije pač ne poznate zakonov oziroma verjetno tudi ne pogodb, ki ste jih sami podpisali," so ostri. Zgroženi pa so tudi nad tem, da se je pravnica Olga Karba, sicer direktorica občinske uprave, komunalna inšpektorica na občini in predsednica občinske komisije, sploh strinjala s spreminjanjem avtonomne volje pogodbenih strank in ugodila Perčiæu.

Zaradi precej hudih obtožb občanov smo se obrnili na ljutomerskega župana Špindlerja, da pove svoje stališče v zvezi z očitki. Svoje odgovore nam je posredoval prek Damijane Belcl, ki jo omenjeni občani imenujejo občinska povzpetnica, sicer pa je na občini zaposlena kot višja svetovalka za vodenje projektov in sklade. Kot navaja Špindler, je Juraj Perčiæ na občino podal prošnjo za izdajo soglasja za koriščenje enega roba parcele, ki bi ga uporabljal kot dostop oziroma pešpot do svoje parcele. "Glede na navedeno je bilo zavzeto stališče, da se g. Perčiæu v tem trenutku dovoli koriščenje zemljišča, parc. št. 2751/1 k. o. Ljutomer, kot pešpoti do svojega vrta, vendar si mora predhodno soglasje pridobiti tudi od najemnikov tega zemljišča," je razložil ljutomerski župan. Pri tem je odločno zavrnil namigovanja, da naj bi na občini govorili o razveljavitvi pogodbe s sedanjimi najemniki in podpisu pogodbe s Perčiæem. Kot pravi, so tega pisno obvestili, da bodo nadaljnji pogovori o tem možni šele po preteku veljavnosti najemnih pogodb, torej v začetku leta 2009.

Prav tako je župan Špindler, ki, mimogrede, v zvezi z jesenskimi lokalnimi volitvami ni želel dajati izjav, zavrnil namigovanja, da naj bi bil kakorkoli povezan z Jurajem Perčiæem. Zato je tudi prepričan, da so se postopki izvedli brez kakšne pristranskosti in v skladu z zakonodajo, ob tem pa po njegovem mnenju ni bila kršena nobena od že obstoječih pravic. Špindler je tudi dodal, da imajo na občini vso pisno dokumentacijo, ki potrjuje ta dejstva.

Tudi sicer zakonska para Kralj in Horvat ter Anton Jurša Špindlerju očitajo še marsikaj drugega. "Župan, ki v službo prihaja ob devetih, je popolnoma nekoristna oseba," so kritični občani in dodajajo, da je Špindler vse odločanje na občini prepustil podžupanji Darji Odar, ki prav tako kot on prihaja iz LDS. Ta je bila do nedavnega tudi predsednica občinskega odbora LDS, nasledil pa jo je Aleksander Kavčič. Špindler očitke občanov, da delo župana ne opravlja odgovorno, zavrača in poudarja, da je njegova funkcija neprofesionalna, kljub temu pa zanj osemurni delavnik ali prosti vikend ne obstajata. Pri tem se sklicuje na svoje sodelavce, ki naj bi njegove trditve lahko potrdili.

Nema veze torek, 15. avgust 2006 ob 23:09

Gnes pa je nekan tiho!?Slabo Mislec

Zvončica torek, 15. avgust 2006 ob 23:21

Nema veze pa Mo vezo....hecnoBebast Ve pa se ve ka Špindlar nede več doba stola nazaj(tak si bor mislin), se provi ka bi mogli voliti enega dobrega palamuðijo ka de vse ostale prisklednike zna obrniti na svojo vizijo(s ten ka de jo moga tüdi meti, pa znati realizirati),,,Najleži je štrikati ka momo to pa ono,to že deca v vrteci vejo kaj morejo gučati ka se malo vün vržejo.Ka pa se naše občine tiče je ne začela propadati z novo držovo pač pa že tan v sedemdesetih....gda so se gor zrivovali po familijarnih (pa ðe kakših) zvezah.Občino bi dobro vodja takši ki ma materialno vsega prek zadosti, pa preskrbleni celi rod tak ka bi se resen posvetja zdigovaji občine, pa bi to meja kak en izziv....Mene najbole moti to ka do se vsen kandidaton cedila med pa mleko iz vüst, če pa bi malo bole konkretno kerega zategna pa bi venda samo na mesti vergla...V Celji mojo šefa mlodega, zainteresiranega pravnika- ki je meja cilj mesto zdigniti iz propada.Ker pozna zakone, pa ke je v obečovaji bija s poštenimi nameni mo to gračüvle....V Lotmerki pa je že tradicija ka se lidi nategovle pred pa po volitvah..Kaj te ka momo dosti obrtnikov....ve pa so lidje prisiljeni nekšo delo najti, pa magari sami sebi...občina je lehko zadovolna pa držova glih tak ka toti mali obrtniki lepe peneze obema püščajo(še najč za hvala lepa ne)Toga pa nihče ne napiše keko te toti mali pa pošteni pa nezapufani obrtniki mesečno zaslüžijo??????Vuuhuu Zloba Zid

Pepek z brega torek, 15. avgust 2006 ob 23:30

Okoli tote pogodbe resen ne znon, kej bi reka, da je poznan situacije. gledne, ka neše nekomi klübüje (prafzapraf eden ovemi). Drgačik si stvari ne znon razlagati.
1. Či je pogodba podpisana do konca leta 2008, te pač do tečas valo, pa či to kumi paše, ali pa ne.
2. Či se gre za pešpot kre roba parcele, te resen ne vidin razloga, ka bi neše nekomi bronja tan hoditi (edino, či sta posvajena med soboj).
3. Kej se tiče delovnega cejta župana pa bi mogli poglednoti kej piše v opčinskih paperih okoli toga, kakše so jegove obveznosti.
4. To, keri pa keremi bole naklonjeni, pa je že zgodba za sebe.Vprašaj

Nema veze torek, 15. avgust 2006 ob 23:31

Po mojih izkušnjah, pa izkušnjah drugih bi zna za por podjetnikov v Lotmerki povedati kakšni lopovi so-sebi v žep rivle miljone, delavcon pa glih teko ka lehko revež živi!!! To je diskriminacija, skoro vsi Prleški podjetniki so požrešni!!!
V Lotmerki je pač problem, ka industrija ne zaživi, potreben je en dober meneðer, keri de pripela kakšnega tujega investitora, ki de odprja kakšno novo firmo-ne pa samo trgovine! Pozidljivega zemljišča je v Lotmerki keko češ, samo investitorov nega-sej jih nemre biti, če pa se občinori ne znajdejo!Zid

Nema veze torek, 15. avgust 2006 ob 23:35

Zej se celo na vego guči, ka bi mura nej zaprla svoj obrat v Lotmerki, pa ka do pomurske mlekarne začele na veko delavce odpuščati na mlekoprometi-ne ven kon gre toti Lotmerk-bogi narod!!!Jok

Pepek z brega torek, 15. avgust 2006 ob 23:36

Vervli mi, ka so toti tukji investitori še vekši lopovi kak domoči. Samo se malo spoti na tistega Taljona, keri je v Lotmerki šolje dela. Pa v Hoferi malo trgofke pitej kakše ploče mojo.

Nema veze torek, 15. avgust 2006 ob 23:52

To moš tudi praf, samo nekak je treba na industriji graditi, kon bomo vačik dali delavce?! Boli me, ko se spotin zlatih cejtov Lotmerka (Mizarstvo, Murales, Tehnostroj, MTT, Simentalka...)-te je bor narod meja delo! Sej bi še zej vse to lehko laufalu, a kej če se je v cejti juge vse delalo za balcan trg, nič pa izvožalo v takrat že razvito evropo!-vlak je odpela, pa zej zgleja tak, ka de še en odpela!!! Občinori pa držova pa do samo Pisk !!!

Pepek z brega sreda, 16. avgust 2006 ob 00:06

Po mojen je dosti krivo tüdi to, ka so eni mislili, ka je fse tisto, kej je stora oblost gor sprovila ZANIČ in je treba fse vničiti. Polek toga pa so novi obastniki na hitro pokrali fse kej blo rohega, držova pa jin je priten z blesavoj zakonodajoj še fest pomogala.
Ne samo ednok sen čüja praviti: "Püstmo jin, nej čimpret pokrodnejo firme, ka bodo te začeli pametno virtiti, da do za sebe virtili.Mislec



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.