Nema veze sreda, 23. avgust 2006 ob 12:54

Nesmimo pozobiti, ka je tu še g. Gošnjak, ki je v preteklih 2 volitvah zgubija za malenkost(verjetno so meli polek prste LDS-ovci, ki so znoni pri ten ka vejo kakšen glos od koga drugega obrnitiv sebi v prid-mafija!) No jaz mislin ka ma šanso tudi Gošnjak, kak pa bo pa mo vidli po volitvah!

Lp

Pepek z brega sreda, 23. avgust 2006 ob 12:54

Dejan! Si lehko predstovlaš kak bi bilo lepo na zemli, či bi fse kanune, puške, tanke, pa tak dale zamejali z butelkami?

Na volitvah pa de tak, kak bodo volilci glasovali. Kej čamo, neše pač more biti župan.

Nema veze sreda, 23. avgust 2006 ob 12:57

Samo ne več LDS, lepo prosin! Totih lopovov nečen več viditi nigdor na oblasti v Lotmerki-preveč škode so naredli!!!

Dejan sreda, 23. avgust 2006 ob 13:01

Ja predstovlan si lehko, samo se ke takšega nikoli nede zgodilo, da majo vseposod po sveti "alkohol" za večjega sovražnika kak tanke, puške pa toto artilerijo...

Kdo pa je to Nemec? Še momo kakšega Poloka al pa Čeha? Mo vidli kak bo, mon pa občutek ka do fsi Špindlera z "navode" volili...

Nema veze sreda, 23. avgust 2006 ob 13:12

Tega se samo lehko bojimo. Pa nej gre že enkrat v penzijo, al je ke komu kej düžen osta, pa bi rad v naslednjih 4 letih gvera! Te lehko pričakuvlemo totalen propad Lotmerka!

Dejan sreda, 23. avgust 2006 ob 16:01

Ke de te v penziji. Zej kak župan ma večjo pločo, dela pa isto kak da bi v penziji bija Haha

Lilly sreda, 23. avgust 2006 ob 17:21

G. Nemec je trenutni načelnik Upravne enote Ljutomer.

Aja, pa še to, moja pripomba glede g. Gošnjaka. MIslim, da človek izgubi kredibilnost, če tolikokrat zamenja svojo strankarsko pozicijo, in menjuje stranke. To je pri njem stalnica. Pravzaprav je njegov način ta, da premisli, katera stranka bi lahko bila dobra na volitvah, in potem se prilagodi temu. Predlagam premislek o tem.
Ker če se že tu nagiba "po vetru", po moje ni sposoben voditi takšnega položaja.Khmm

John Locke sreda, 23. avgust 2006 ob 18:20

Pozdravljeni...

Glede na to, da se je odprla tema na lokalne volitve bi jaz marsikaj imel za povedati glede našega župana in celotno lokalno politiko, saj ni župan tisti, ki o vsem odloča. Sem mladi politolog, ki še študiram in me zelo skrbi stanje v našem mestu.

1. Ne bom kritiziral g. Špindlera kot človeka, ker ga ne poznam, bom pa ga skritiziral kot politično osebnost in bi rad dodal, da so ljudje kot on sramota lokalni in državni politiki. Poleg tega blatijo ime še relativno sprejemljivi stranki Liberalne demokracije, ki je na žalost zaradi demagogije vlade in spornih oseb znotraj stranke, na slabem glasu.

2. Premalo se zavedamo našega kraja in njegove pomembne zgodovine. 1. Slovenski tabor pomeni začetek Slovenskega nacionalnega programa oz. programa "Zedinjene Slovenije", torej od leta 1868, ko so se zavedni Slovenci iz Ljutomera in okolice zbrali, pozivali in opozarjali na pravice, ki bi jih morali biti deležni. Ta dan bi lahko praznično zaznamovali, kot so pred kratkim zaznamovali praznik priključitve Prekmurja k Sloveniji. Takšen novi praznik, bi lahko prinesel Ljutomeru dodatno prepoznavnost. V Ljutomeru je premalo zgodovisnkih plošč, oznak, da bi turisti katerih si tako želimo, lahko vedeli kaj se je sploh dogajalo v mestu. Priznajmo si Ljutomerčani, al se morda v praku vidi, da so se tam začela prizadevanja za Slovenijo?

3. Gospod Župan, le kako si upate vključevati ureditev bazena v vašo volilno kampanjo, ko pa bi to morali urediti že v prejšnjem mandatu? Celotno drugo polovico vašega zadnjega mandata so občani brez javnega kopšališča. Namen javnega kopališča ni, da bi služili na njem, saj niste podjetnik. Namen javnih kopališč je ustreči občanom, saj si to tudi zaslužijo! To se naj zavedajo vsi župani, kateri urejajo kopališča v svojem kraju. Jaz sicer nevem kdo vam vodi kampanjo, a stiskanje roke in lobiranje v zadnjem mesecu je preveč očitno, kaj so vaše namere.

4. V Ljutomeru je premalo gospodarske inovativnosti. Sicer nisem ekonomist, a glede na to, da hočete obdržati izobraženo mladino v mestu, vam svetujem da začnete bolj delati na projektih, ki jih ponuja EU. Ne pozabimo, Slovenija je država ki je do zdaj najmanj izvlekla iz evropskih sredstev in to samo zarad tega, ker ljudje nočejo al pa morda ne znajo organizirati projekta. Narediti moramo Ljutomer bolj gospodarsko zanimivi in to ne samo z potrošniškimi dejavnostmi, ampak tudi drugače. Tako bodo se tudi mladi, ki študirajo naokoli, vrnili domov.

5. Ljutomer je malo mesto, skoraj vsi se poznajo. Zaradi tega pa nastaja problem tesne povezanosti med lokalnimi politiki, gospodarstveniki in ne boste verjeli, tudi med sodniki in pravosodjem nasploh. Zaradi te povezanosti so tudi marsikateri projekti zavrženi in za marsikateri razpis je že vnaprej znano, kdo bo izvajalec. Zato pa se normalni občani ne morejo pritoževati nad gospodarstveniki, saj so tudi ti povezani z sodnimi oblastmi, ki zavrnejo sodbe, četudi je razvidno, da kršijo zakon. To je nesprejemljivo (sporna zadeva je predvsem g. Klement in Komunalno podjetje Ljutomer). Zato pa tudi mladi ne bodo mogli priti na visoke položaje v lokalni skupnosti, saj ne bodo imeli podpore od gospodarstvenikov in uprave, kajti ti že vedo, od koga imajo največ koristi. V politiki so visoke plače, ko pa človek pride na takšen položaj, je razlika v plači tako visoka, da postane še bolj lačen in skorumpiran.

Ne poznam položaja brezposelnih v Ljutomeru, tudi neven kako rešujejo in koliko rešujejo z javnimi deli (razen redastva v šoli in občinskih redarov), ampak vem, da rešujejo slabo in pomankljivo. Vem tudi, koliko dobro namernih projektov je blo v občinskem svetu zavrnjenih, nevem zakaj. Ampak moremo vedeti, da občani tega ne zvemo, zato se niti ne moremo zavedati kaj delajo lokalni politki.
Kje je Ljutomerska civilna družba, a je tudi ta tesno povezna z lokalnimi oblastmi?
Na žalost morem povedati, da ne vidim nobenega sposobnega župana, že par let, tako tudi ne nobenega sposobnega poslanca za naš kraj.

Kaj nas čaka? Rad bi videl mladega politika, ki bi mu blo mar za dobrobit ljudi in mesta (verjemite, tudi takšni obstajajo).

Machiavelli je napisal: "Kdor zida na ljudstvu, zida na blatu, mora pa si zagotoviti njegovo naklonjenost" ... Danes ljudstvo ni več blato, saj se marsikdo zaveda političnih in drugih pravic. Naklonjenost pa je tista, katero potrebujejo kandidati. Zato občani mesta Ljutomer, informirajte se čimveč glede položaja našega mesta, potrebno je več politične participacije (prebrati kaj o politiki, podpisati peticije, protesti, stavke...)

Vse kaj si želimo je le uspešno lokalno skupnost, ni vedno kriva Ljubljana, kot je slišati od večine ljudi, krivi so naši politični predstavniki!

Izberite na volitvah najbolj spremenljivega, čeprav vem da je to težko. Ampak zavedajte se, pomembna je udeležba na volitvah, zato se jih nujno udeležite in politično participirajte! Lep pozdrav...

Zvončica sreda, 23. avgust 2006 ob 21:41

Aplavz Aplavz to pa si dobro napisa,,,tak ka sen cilo vse preštela.Ka se političnih strank tiče mi je fčist vseeno od kere bi bija bodoči župan(ka so tak vse za eno....)Glovno bi moglo biti vse kej drügega....

Pepek z brega sreda, 23. avgust 2006 ob 23:31

Dokič bote Lotmeržonci glejali iz kere politične stranke je županski kandidat, tečas nete meli župana kak se dohoja.
V lokalni politiki nebi smelo biti strankarske razdroblenosti, pa rasprtij, či če opčina kej dosegnoti.

Dejan sreda, 23. avgust 2006 ob 23:33

Ja dobro povedano pa da bi le kej hasnilo!

Pepek z brega sreda, 23. avgust 2006 ob 23:52

Se bojin, ka nede, čiglih bi bilo dobro!

Poglente malo okoli sebe, pa bote vidli, kak napredüvlejo tiste opčine, ki so premogale strankarsko politiko.

Nema veze četrtek, 24. avgust 2006 ob 00:59

Pepek to si čist praf poveda, levi pa desni naj se pohodijo, mi se moremo izogniti strankarskin komorov!!!
Revolucija!!!Gor

Nema veze četrtek, 24. avgust 2006 ob 15:48

Najbojše bi blo ka bi v Lotmerki fsakšo leto volili županaHaha , te bi se mogoče kej naredlo. Drugače pa moren povedati ,ka bomo meli čudne kandidate za župana-tak ka najrejši človek nebi nikoga volija!Dol

Lilly četrtek, 24. avgust 2006 ob 16:41

Saj sem rekla...ker ni dobrih kandidatov na izbiro, bomo volili po principu "naj zmaga najmanj slab" kandidat. Gor

Nema veze četrtek, 24. avgust 2006 ob 16:47

Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid
Dol Dol Dol Dol Dol Dol Dol Dol Dol Dol Haa Haa Haa Haa Haa Haa Haa Haa Haa Haa Jezik Jezik Jezik Jezik Jezik Jezik Jezik Jezik !!!

John Locke petek, 25. avgust 2006 ob 17:57

Strankarstva se rešiti ne moremo, to je dejstvo... in ni res, da stranke niso pomembne na lokalni ravni. Če bo izvoljen kandidat vladajoče SDS, bo 100% imel več možnosti "zlobirati" kakšen dodaten projekt. Vzemimo primer ormoškega župana, ki je izcimil marsikaj za Ormož (gimnazija, ki je po urejenosti daleč pred našo, ima celo bazen...). In naj mi nobeden ne trdi, da je g. Trofenik to uredil po svojih močen, stranka mu je bila v pomoč(takrat je še bila LDS na čelu).

Pepek z brega petek, 25. avgust 2006 ob 18:34

Kej pa je te Lotmerk doba na račün strankarske pripadnosti župana? Ven pa je Špindler tüdi bija osen let LDS-of poslanec, pa je en drek zlobera za Lotmerk.

Po drügi stroni pa si poglente radgonskega Kampuša. On je zapriseženi DS-ovec, pa se zapelejte malo po okolici Radgone, ka te vidli kej fse se povle, pa rikta, čiglih ježupan ne član vladajoče koalicije.

Politika na lokalni ravni samo lidi ločüvle med soboj!

POSVADI, TE PA VLODEJ!!!

John Locke petek, 25. avgust 2006 ob 19:27

Pepek z brega je napisal/a:
Kej pa je te Lotmerk doba na račün strankarske pripadnosti župana? Ven pa je Špindler tüdi bija osen let LDS-of poslanec, pa je en drek zlobera za Lotmerk.

Po drügi stroni pa si poglente radgonskega Kampuša. On je zapriseženi DS-ovec, pa se zapelejte malo po okolici Radgone, ka te vidli kej fse se povle, pa rikta, čiglih ježupan ne član vladajoče koalicije.

Politika na lokalni ravni samo lidi ločüvle med soboj!

POSVADI, TE PA VLODEJ!!!


To, da naš župan ni znal izkoristiti prednosti stranke je kriva njegova nesposobnost. Naj še vam nekaj povem o njegovih sposobnosti... V Mladini je bil enkrat omenjen, kot poslanec ki se je najmanj oglasil v parlamentu. Spomnim pa se dogodka, ko je bil "Miklošičev pohod", je bil v Ljutomeru Zmago Jelinčič. Po županovem govoru, je on govoril in pred celim Miklošičevim trgom izjavil: "Toliko kot je danes povedal vaš župan, še ga jaz nisem slišal vsa štiri leta v DZ."

Zaradi tega pa pravim, to da naš župan ni izkoristil prednosti dvojne funkcije župana in poslanca je absurd. Ni izkoristil poslanske funkcije, saj bi se kot župan prav on lahko zavzemal v DZ za Ljutomer, saj je imel to možnost, kot poslanec!

Zvončica petek, 25. avgust 2006 ob 21:40

Ja, ka pa če je delüva podtalno?Jezik



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.