Elvir sreda, 16. december 2009 ob 16:17

pozdravljeni

mene zanima, če vas tudi tak moti, da tak hudo posipavajo ceste. če samo malo pade sneg, je na cesti od Ljutomera pa do Razkrižja verjetno okoli pet ton soli (če ne več).
zanima me, kdo sploh upravlja s tem kak se to posipava, al to kar na pamet mečejo na cesto?
vsak dan se namreč vozim s ptuja do črenšovcev in je pri vas nenormalno, kar se zadnji dve leti dogaja s tem peskom.

LP

prlek1825 sreda, 16. december 2009 ob 18:50

jaz bom reko tak....tote dneve kakše so razmere opravičeno ke tak trosijo....jaz se vsaki den vozim ormož maribor, pa nazej pa me je v treh dneh dvakrat zavrtelo...na srečo se mi je nič ne zgodlo....polek tega slabih gum tudi neman gor, pa leto sem tudi ne...pa z kerim godik se spomijaš vsi gočijo ke tak kak je tote dneve sklizka cesta je nenormalno...poznam človeka ki ma terenca pa ga je tudi skoron zavrtelo pa je pogon 4x4....bojše ke več potepejo ke pret dela kak premalo...ke itak ne folgajo vsepovsodik naenkrat......jaz ne vem ke bi lidje radi......nikdor je ne nikomor po voli...če nebi bilo posipano bi blo vse narobe pa zej je.....se pa te skulirejmo se malo pa bodmo srečni ke gre bižič kcoj pa ke je sneg pa se te malo tudi temon prilagodno...kej vemo kak dugo mo še meli sneg glede na podnebne razmere.

Elvir sreda, 16. december 2009 ob 19:13

ja, saj ni panike. ne rečem, da ne smejo. samo je pa zanimivo, da cesta ptuj ormož in ormož ljutomer nista tak posipani, ko se pa začne ljutomerska občina, pa cele gore peska na cesti.
jaz se osebno tudi vsak dan vozim na tej relaciji (ptuj - črenšovci), pa še me ni zavrtelo al kaj podobnega.
kot pravim, moti me predvsem to, da je na cesti ogromno peska...zakaj pa je tak, pa verjetno znajo povedat samo tisti, ki posipavlejo.

Dejan sreda, 16. december 2009 ob 20:12

Pri nas je venda puno materiala ostalo od prenove ormoške ceste pa morejo to negi potoriti Hihihi

Jas pa sen ne nekše razlike preštima, ka bi bilo kej preveč posipano.

Legionar sreda, 16. december 2009 ob 20:25

Meni se tüdi ne zdi, ka bi blo ke preveč posipano. Še skoz je bojše ka preveč kak pa premalo. Jaaa sicer pa bi reka ka je težko točno trufiti, ka bi fsi bli zadovolni.

MHA sreda, 16. december 2009 ob 21:39

V toti mešanci je še polek soli še drügo scoj zmešano. Jas sen v totih dnevih tüde ne preštima, ka bi ke pretirovali z posipovajon, še čüdilo me je ka so porkrot sam posipali. Ko je v pondelek ša sneg, sen bija dosta na cesti, pa sen dobenega ne vida ka bi tora.

prlek1825 sreda, 16. december 2009 ob 22:00

jaz sem se v pondelek pelo čez veržej pa tam negi desno zasukno....pa dopelo se negi 40,pa kak sem začejo bremzati me je naenkrat za 90stopin zasuknolo,,,,začejo sem se smejati...ke mi je užitek to po snegi dokič nega avta ke bi naredjo škodo...hehe...recimo da sem mejo srečo...gnes vutro pa se pelam v pavlovcih iz stranske na glovno cesto, pa graba je redna bila sneg pa led pa tudi na cesti...pa sem se tudi dopelo morti eno 30 pa negi 50metrov pred križiščem začnem bremzati pa v prvo dom te pa sem samo začejo leteti, tesem nekak ročno zategno pa neke zklamoterjo ke me je po prečki obrnolo ke sem se pred glovno cesto stavjo...tu pa mi je malo toplo grotalo...klejo pa sem tudi že solače...tak ke ki je preveč posoleno nej le bo bojše več kak meje...hehe

MHA sreda, 16. december 2009 ob 22:07

Moreš bol nežen biti z bremzo, takak z žensko. Pomežik

Dejan sreda, 16. december 2009 ob 22:12

Ti maš še očitno letne gume gor, ka te tak süče Hehe

MHA sreda, 16. december 2009 ob 22:27

San ko je snek ša, se mi je tak zdelo, kak da bi čisto sol torili brez šodra, mi je po blatnikih nič ne ružilo.

Jernej sreda, 16. december 2009 ob 23:08

Ges man sol naj rajši žüpi! Lačen
Samo proti lejdi, sol pomaga na cesti.

Ivek četrtek, 17. december 2009 ob 12:49

Negda smo meli dosti slapše aute, nesmo mejali zimsko-letnih šlahof, plüžili so s kuji, či je bija snek več kak pol metra, sol pa se ne torila. Pa smo se fseeno pelali. Zaj pa so premočni motori za skliske ceste, zato mora biti več pameti. Či je sklisko se pelaj pomalen, na premzo pa pozobi. Jas se vozin fsaki den, tan gi je dosti snega, fejst mrzlo no sklisko. Še niti enkrat se nesen zasukna al kaj hüšega.
Pamet f glavo, ne pa gas. Jas vozin ot 1963, afto pa mon 1966. Lepo se voste.

MILAN četrtek, 17. december 2009 ob 13:11

Mislec Ivek je živi dokaz kak se vozi

kobreti četrtek, 17. december 2009 ob 17:26

...keko do zaj več natorili, teko do naspomlad več meli za pucati-zmetati, no obor po vulicah Haha

MHA četrtek, 17. december 2009 ob 20:44

V snegi pa na ledi, je tak nejbojše premzati z motoron, takak je Ivek prava.

prlek1825 četrtek, 17. december 2009 ob 22:13

Dejan je napisal/a:
Ti maš še očitno letne gume gor, ka te tak süče Hehe

neman letnih gum gor....mon sava eskimo s3...hehe...bremzo pa tudi neke nesem da znom ke treba z mašino.....z mašino sem bremzo kda sem se pelo nad grabo pa me je zavrtelo...hehe,,,,,,kda pa me je prvič zavrtelo pa priznam ke sem se por metrov pret malo z ročno poigro potli pa tudi morti malo avtomatsko stisno z bremzo...hehe

drgačik pa nebi do na to teko povdarka,,,,amapak sem to zato piso ke poznam človeka ki ma terenca pa je tudi samo kopo....polek tega se je v ormoži eden v mene skoron počjo ke ga je odnslo pa še por primerov sem vidjo od pondelka do srede kak je ludi obračalo....tak ke je po mojem neke drugo blo krivo...hehe

MHA četrtek, 17. december 2009 ob 22:20

San savine so baje ne glih ke preveč dobre, z ročno se moreš na kakšen vekšen parkplaci obročati, ka si te ziher, ka te nema kon vršti.

prlek1825 petek, 18. december 2009 ob 12:11

jaz save nem šinfo...ke v proven snegi prideš skoron vsepovsodik z savo....vsaka ji čast...edino ke je ke je mehka pa kda je toplo se hitreje nuca...to vse ke ma pomankljivost ke jo lidje šinflejo

Tunč petek, 18. december 2009 ob 15:43

sava je čist ok. Samo paziti je treba kda je takšno vreme pa po pameti. Ceste pa so tudi vredi spucari. Sen bija glih te na cesti.

Ducky petek, 18. december 2009 ob 17:46

ja savine glih v snegi razturajo, drugače pa glede na teste v ostalih razmerah glih baje neso bogvekej in zato po teh testih "niso priporočljive".
http://www.motorevija.si/l2.asp?L1_ID=34
http://www.motorevija.si/datoteke/tabela%20zim%2009%201.gif



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.