MHA torek, 21. november 2006 ob 14:11

Trenutno je v slovenskem političnem prostoru zelo aktualna tema, ki se nanaša na ustanavljanje pokrajin. Ali podpirate uvrstitev Občine Ljutomer v tako imenovano pomursko pokrajino s središčem v Murski Soboti?

Dejan torek, 21. november 2006 ob 15:11

Jas podpiran uvrstitev Opčine Lotmerk v prleško pokrajino s središčon na Kamenščaki! Zloba (v Lotmerki) Nasmeh

Jernej torek, 21. november 2006 ob 20:54

Nemciji so 16 pokrajine pa Avstriji 9...naja ka se Slovenije tice je una sama mela status "pokrajine" v Jugoslaviji eni pac recejo pokrajina eni pa Bundesland eni pa zvezna Republika. Po mojem je to smisli vse eno!

Jernej torek, 21. november 2006 ob 21:00

Evropsko skupnost moti malo pokrajinski sistem ker vsaka pokrajina ma tüdi interne zakone.

Naja nas kraj bi te valda pokrajina POMURJE bila ker Prekmurje kak tüdi Prlekija bi mogoce pre mala bila.

Naja te bi pac eni politiki tüdi Pomurske interese obdelali..samo kak slabo ali dobro nevemo!

Pepek z brega torek, 21. november 2006 ob 21:27

Žmetno pitaje!

Po eni stroni bi bilo zlo fejn, či bi Prleki meli svojo pokrajino s središčon v Lotmerki (žmetno bi se dogučali za prestolnico).
Po drügi stroni pa je drobleje na mali regiment pokrajin ope tvoda na mlin Loblani, da male pokrajine itaki nedo mele nikše moči, ka bi kej dosegnole.Mislec

MHA torek, 21. november 2006 ob 22:34

Jaz bi tüdi nejrejši meja "svojo" pokrejno PRLEKIJO. Pepek, bomo mi Prlekija razširili, prta zahodi

To je Jürša poveda za sobotoinfo:
Po mojih informacijah je najbolj verjetno, da bomo imeli v Sloveniji 14 pokrajin. Kot Prlek razmišljam, da bi imeli svojo pokrajino. Tu predvsem vidim povezavo z Občino Ormož. Seveda pa se postavlja vprašanje, kako realno je takšno razmišljanje in ali za omenjeno idejo obstaja politična volja. Pričakujem, da se bomo o omenjeni problematiki še veliko pogovarjali in na podlagi tehtnih razlogov presodili, kakšna rešitev je za Občino Ljutomer najbolj ugodna. Šele tedaj bom zavzel bolj konkretno stališče.

Jernej sreda, 22. november 2006 ob 13:08

Ges se te pitam kak bojo te Upravne enote pa Obcine razdeljene? Ges mislim ka de POMURJE skupaj ostalo! Z Prekmurcami, Prleki, Magarami (Lendava) in z Romami (Püsca,itd.)

vrak zna kak bode Jezik

fargo četrtek, 23. november 2006 ob 17:03

Podpiram opcijo Prleška pokrajina.Aplavz

V primeru povezave v Pomursko pokrajino bo Prlekija z leti izgubila indetitetoŽalosten .
Pojem Pomurje je bil v preteklosti velikokrat izrabljen za SELITEV DOLOČENIH SLUŽB v Mursko Soboto,pot pretvezo da selijo tudi lotmerški kader, selijo že, ko pa se ta kader upokoji, ali menja službo ga praviloma nadomesti soboški kader.

Že zdaj velikokrat izobražena gospoda v Ljubljani Ljutomer pripisuje Prekmurju
Klicaj Klicaj

V Prleški pokrajini vidim vse občine na področju Upravnih enot Ljutomer,Ormož,celote ali dela področja UE Gornja Radgona, in del UE Ptuj.
Vodenje (protokolarno) Prleške pokrajine bi se lahko prenašalo iz občine v občino časovno po vnaprej dogovorjenem vzorcu.


Prleki smo in bomo ostali z Prekmurci veliki prijatelji tudi v bodoče,priznati si moramo,da je levi in desni breg reke Mure enako sončen in lep,torej si vsak breg reke Mure zasluži da ohranja svojo indetiteto v svoji pokrajini.

Pozdravljam izjavo novega Župana,da kot Prlek razmišlja, da bi imeli svojo pokrajino.

Aplavz

MHA četrtek, 23. november 2006 ob 17:29

Aplavz fargo Priklon




Gor

Nela četrtek, 23. november 2006 ob 18:19

Gor Gor Gor

Dejan četrtek, 23. november 2006 ob 20:09

Ja o ten je že blo dosti povedanega tü, kak Lotmerk pripišovlejo Prekmurji. Pa ne samo v Lublani. Tüdi v Maribori pa še bliže proti nan, ne vejo glih praf kon bi nas djali.
Pa ne ven zake ne bi mogli mi meti Prleške pokrajine. Pomurska pokrajina itak ne vključi celotne Prlekije, tak ka smo opet razdeljeni.
Tak ka zahtevlemo Prleško pokrajino!!! Haha Aplavz Gor

Jernej četrtek, 23. november 2006 ob 20:31

Ja mas prav ...samo bojo se vsi obcine strinjali stem za pokrajino Prlekijo? Okay Ljutomer pa okolica samo ka pa ostali?
Eni nevejo sploh ka so to je primer eden problem ka se more pred rejsiti!

Pa spotite se, se na Forumi so se eni nej strinjali ot "predstavitev Prlekije" .. bli so razlicna mlenja!

MHA petek, 24. november 2006 ob 11:50

Drügi nas fsi mojo za prekmarce, prekmarci pa nas mojo za štajerce Jok

Dejan petek, 24. november 2006 ob 13:01

Ja mislin ka bi se opčine strinjale ka bi bili v Prleški pokrajini. Zake se ne bi s ten strinja, či si Prlek? Fsej tote opčine, keri se mojo za Prleke (Lotmerk, Ormož, Veržej, Križovci, Sv. Jurij, ...). Ovi kej pa sami ne vejo kej so (Radenci, Razkrižje, ...) pa jih pač ne bi poleg blo! Nasmeh No, tak malo za hec...
Tü za ten je še puno fsega, kej bi se te moglo rešiti. Samo bi blo lepo, či bi meli Prleško pokrajino Ljubezen

MHA petek, 24. november 2006 ob 13:20

Jaz tüdi mislin, ka bi se drüge prleške opčine strinjale za ustanovitef Prlekije Gor

MILAN petek, 24. november 2006 ob 15:21

Vuuhuu Malo sen poleg ustanavlaja"LAS PRLEKIJA" v toten projekti se združujejo fse občine ki so na desni strani:Radgona,Radenci SV.Jurij.Križevci.Veržej,Raskrižje, Ljutomer, Središče ob Dravi,Ormož in Tomaž pri Ormožu. Dejansko je to celota ki gravitira skupaj ima zelo veliko skupnih interesov še več pa že obstoječih povezav katere pa so razdelili prejšnji oblastniki. LAS- je namenjen temu da bi skupno nastopali pri pridobivanju evropskih sredstev ob tem pa je razmišljanje da postane PRLEKIJA pokrajina.

Zelo dopadljiv je napis ki ga je posredoval -fargo-.
Vsi moramo dvigniti glas in poskušati doseči to kar nam pripada in po čem smo poznani.Težko je Prleka umestiti v neko umetno tvorbo saj tudi do sedaj nikomu ni uspeko da bi to uresničil. Mislec Mislec Mislec Mislec Mislec Mislec

MHA petek, 24. november 2006 ob 19:55

http://www.sobotainfo.com/index.php?mode=article&aid=1182


Prekmarci so se nan odrekli, v naslovi...

Jernej nedelja, 26. november 2006 ob 20:58

Da pa bode ustanovitev pokrajine v Sloveniji? Je to zdaj samo tema ali pa res bode se kaj zrihtalo glede ustanovitev pokrajin v Sloveniji?

Dejan sreda, 29. november 2006 ob 00:22

To se bole venda samo guči kak kej drügo.

MHA sreda, 29. november 2006 ob 12:23

Peticijo Mislec Jaz prvi podpišen



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.