nedelja, 25. januar 2026
Sledite nam:

Prlekija-on.net je največji in najbolje obiskan spletni medij v Prlekiji, ustanovljen leta 2005.

Sledite nam

Nastavitev teme

Pokrajine [24] - Forum

Tunč

qwer je napisal/a:

Narod je za pokrajino ampak proti Pomurski.

Čist vseeno je ali de se imenuvala Pomurska ali kak drigači. Glavno ka de kak finančni hasek od pokrajine v naših denarnicah. Teko se štukamo okrog imen ka pozobljamo na tisto za kaj se sploh pokrajine ustanovljajo. Da bi kapna kakšni evro več za regijonalni razvoj. Prvo se treba zmeniti keko de keremo kapnilo evrov pa te mo se menili okrog imen. Ker tak nam čejo nameniti premalo, samo mi tega niti ne preštimamo, ker se štukamo okrog manj pomembnih stvari.

Samo dokič de se ustanovljalo 14 pokrajin finančnega efekta nede, ker bo preveč stroškov. Moglo bi jih biti 6 do 8 pokrajin. Tako kak je negda bilo kllicnih številk za telefon (01,02...09).

Tunč

Napred delajo zasebe pa te za narod. Samo kdo začnejo delati za narod je ponavodi že mandata kunec. Te jim pa drugo ne ostone kak še eno leto vlečti poslansko pločo.

:solzec:

Filip

Ke smo te zej mi lotmerk pa okolica? Pomurje.. nega šans ka bi jaz bija prekmarec po noven:::vino:

Dejan

Dobro ka me neje duma blo v cejti totega referendumskega cirkusa :hihihi: Udeležba pa je te res bila opasna. Lidje vidijo, ka je to zgüba cejta pa fkrej metaje penez. Rejši greš tiste pol vüre na sunce stot, kak na referendum, pa de več haska.

Pepek z brega

Udeležba bi bila še meša, či nebi oblost svojin liden naročila, ka morejo iti na volišča.

Polek toga pa je rezultat joko kilavi.

Dosti bole bode važen rezultat na jesenskih volitvah. Te bi mogli fsi iti na volitve, či čemo toto našo politiko malo premešati.

Jernej

Filip je napisal/a:

Ke smo te zej mi lotmerk pa okolica? Pomurje.. nega šans ka bi jaz bija prekmarec po noven:::vino:

Glej ka pomeni POMURJE =Murska Regija
=Prekmurje in Prlekija skupaj
=levi in desni breg Müre

Prekmurje je pa regija preko Müre, na levem bregi Müre.

Ges pa pravim ci scejo meti Prleki svojo pokrajino naj jo majo,
zakoj pa nej? :toja:

Dejan

Pomurje ne obsega cele Prlekije, ker je Ormož že Podravje. Sicer je pa 95% Slovencon Pomurje pa Prekmurje isti šmorn. O ten smo itak že na dugo pa na šüroko, tak ka... Jas sen Prlek, ne pa Pomurec :hjooj:

MHA

Dejan je napisal/a:

Jas sen Prlek, ne pa Pomurec :hjooj:

Točno tak!
Da nas res 95% Slovencov do pod Prekmarce. Pod ke pa te dojo Ormožonce?

Dejan

MHA je napisal/a:

Pod ke pa te dojo Ormožonce?

Pod Hrvote :hihihi: :hjooj:

Vrag ve pod kej jih dojo. Venda Štajerce.

MHA

Dejan je napisal/a:

[b]Pod Hrvote :hihihi: :hjooj:

Tega ne guči na glos, vačik de te prlek 1825 vün spuca :hihihi: :klejen:

Tunč

Mislin ka majo se Ormožončani vseeno bolj za Prleke kak za Štajerve ali podravce.

Dejan

Ja Ormožonci se mojo za Prleke, dere se gi Prlekija omenja pa jih kcoj ne omenimo. Te so hüdi :hihihi: Dere pa se gre za Pokrajine, te pa jih nigi nega, so rejši pri Ptuji :jajks: Sicer je pa Ptuj tüdi Prlekija, tak kak je jihof župan reka pred mesci, ka je Ptuj center Prlekije :hahaha: :hjooj:

MHA

Tista izjava Ptujskega župana je bila izjava leta :hahaha: Mojo se že za Prleke, ko pa je trebalo podpreti za samostojno pokrejno Prlekijo, te pa so se rejši za Ptuj potegnoli, takak je Dejan napisa.

Me ali resen zanimle, pod ke jih mojo v Lublani pa tan dale, za Prleke ali za Štajerce. :mislec:

fargo

MHA

Hehehehe :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Še Sobota je dobila sfojo pokrejno :hjooj:

Jernej

MHA je napisal/a:

Tista izjava Ptujskega župana je bila izjava leta :hahaha: Mojo se že za Prleke, ko pa je trebalo podpreti za samostojno pokrejno Prlekijo, te pa so se rejši za Ptuj potegnoli, takak je Dejan napisa.

Me ali resen zanimle, pod ke jih mojo v Lublani pa tan dale, za Prleke ali za Štajerce. :mislec:

...mislim ka za Stajerce!

Jernej

..nič se več ne cüje...nič še več ne piše!

MILAN

:juhuhu: pa bo pomalen

Na zadnje urejal: MILAN, dne: nedelja, 28. december 2008 ob 09:50

prlek1825

če ne pret kda do druge volitve

Pepek z brega

Kej pa bomo s pokrajinoj, či pa momo zej REPUBLIKO PRLEKIJO
:respekt: :veselko: :veselko: :respekt:

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.