Ivek petek, 12. februar 2016 ob 14:09

Vedno manj je prijateljev in znancev, ki jih lahko obiščem in se pogovorim, nazdravim, kaj izvem in dodam tudi kakšno mojo idejo. Posebej sva veliko sodelovala pri snovanju Republike Prlekije. Manjkal mi bo njegov optimizem in vera v družino, prijatelje in Künštne Prleke. Milan je bil domoljub in posebej prlekoljub, ki je venomer tuhtal in ustvarjal nove načine in metode, s katerimi bi Prlekijo čim bolj približal vsem Slovencem in jih spodbujal k obisku in razumevanju tega lepega konca Slovenije in Prlekov. Težko se bo kmalu našel narodni buditelj njegovega kova in domiselnosti, ki bo nadaljeval njegove ideje o republiki Prlekiji kot turistični destinaciji in ohranjevalki prleškega narodnega izročila. Ali pač? Morda, bo nekdo od Kunštnih nadaljeval delo? V zadnjem času je malo ljudi, ki življenje in svoje preživetje utemeljujejo na splošnem dobru, zlasti je vse manj tistih, ki svoje življenje nadgrajujejo z domoljubjem.

Predlagam Upravnemu odboru Künštnih Prlekov, Janeza Puha in Občini Ljutomer, da najdejo način za ohranjanje javnega spomina na Milana.

Milan tvoje delo bo ostalo med nami. Ivek

TUNČEK sobota, 13. februar 2016 ob 13:42

Tako je, spomin na Milana in njegovo delo se morata ohraniti. Nujno je da mora nekdo delo nadaljevati.
Seveda je Milan bil samo eden in težko ga bo nadomestiti.

Naj mu bo prleška zemlja lahka ! Jaaa

Dejan sobota, 13. februar 2016 ob 17:12

Ivek, sej tüdi nos mlejše še lehko gda obiščeš.

To ka pa je Milan dela, za to moreš biti rojeni, meti smisel za to. Tega se nemreš nafčiti. Vervlen pa, ka nede dosti minilo, ka de se nejša način, ka de se spomin na Milana javno napre ohranjüva.

Ivek petek, 19. februar 2016 ob 18:50

Velo Dejan, se zglasin kda bon tan. Pozdrof!

Zvončica nedelja, 21. februar 2016 ob 17:40

Vekega Prleka smo zgübili.....ogromno je nareda za promocijo Prlekije, za ohranjanje ljudskega izročila. Jaz si mislin tak - ka si je zaslüžja kip v aleji slavnih lidi Prlekije. Mislin ka bi to moga mehče ke je na provi poziciji predlagati na občino.

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.