fargo torek, 27. marec 2007 ob 17:24

V kolikor bo konec tedna večina Občinskih svetnikov dvignilo roko »ZA« bomo priča rekordnemu zadolževanju Občine Ljutomer. ( dobrih 2.000.000 EUR).
Zadolžili bi se naj predvsem za realizacijo treh obsežnih projektov:

-izgradnja OŠ Stročja vas
-ureditev mestnega jedra v Ljutomeru
-izgradnjo bazena v Ljutomeru

1.Izgradnja OŠ Stročja vas je potrebna, ker je delovanje v teh prostorih nemogoče in življenju nevarno.
Upam pa,da podatki,ki jih navajajo v razpredelnici, o letnem številu rojstev otrok v tem šolskem okolišu res držijo.
Primerno šolo jim iskreno privoščim, upam pa ,da bodo nad vasmi,ki spadajo v njihov šolski okoliš pogosteje letale ŠTORKLJE.


2.Ureditev mestnega jedra v Ljutomeru
Čas je da mestno jedro dobi izgled mestnega jedra AMPAK:
-sočasno se mora rešiti problem parkiranja vozil v Ljutomeru, vse kaže da na razvalinah ob NEPOSREČENI TRŽNICI še lep čas ne bo urejeno parkirišče.
-logično in edino pravilno bi bilo, da se Občina poskuša kar največji del sredstev za ureditev mestnega jedra pridobiti iz EU (prijave na projekte)
Menim,da je zadolževanje na račun ureditve mestnega jedra čisti NESMISEL in ga svetniki nebi smeli podpreti.


3.Izgradnja bazena v Ljutomeru
Bazen občani potrebujemo,njegovo ureditev so obljubili prav vsi županski kandidati AMPAK:
-zakaj se ne zgradi in financira do določene faze–to bi lahko bila investicija Občine Ljutomer,
v nadaljne faze naj poskušajo vključiti zasebni kapital, kateremu bo v interesu, da bo zadeva čimprej funkcionirala, in bo upravljalec celotnega kompleksa bazena.
-najbolj neodgovorno bi bilo, da Občina vzame kredit in zgradi bazen z gostinskim kompleksom in ga da komu v najem, brez da bi ta vlagal lastna sredstva v izgradnjo.
-tudi pri bazenu bi lahko do maksimalne mere izkoristili EU sredstva (Občina)
-pogrešam tudi analizo predvideni letnih stroškov z bazenom ko bo deloval, saj kopalna sezona na nepokritem bazenu lahko traje maksimalno tri mesece.
Verjamem pa, da bazen potrebujemo in si ga vsekakor želimo.


Človek bi pričakoval, da se zadolžimo za spodbujanje in izgradnjo gospodarstva, kar bi pomenilo delovna mesta in produktivnost. (ozremo se lahko po Gornji Radgoni,Odrancih,Lendavi…..koliko EU sredstev so pridobili oni !)

Zadolžitev za »dva mandata« bo zadolžitev, katera bo prinesla le malo novih delovnih mest.Nekateri produkti te zadolžitve,pa bodo vsako leto še kako obremenjevali občinski proračun.
Bojim se,da sprejem takih odločitev pomeni, da se za daljši čas ne bomo mogli prijaviti na možne projekte, ki jih bo sofinancira EU, saj ne bomo imeli dovolj lastnih sredstev.
Vitalne stvari: kanalizacija,vodovod in ceste bi morale biti v prioritetnem planu.
Kvalitetna infrastruktura predpogoj za dotok gospodarstva v naše kraje.

Žalosten

Jernej četrtek, 29. marec 2007 ob 09:59

Zadolzevanja je vse posedi taka je to nic novega skoron vsaka ali prakticno skoron vsaka obcina!

Nej samo obcine nego drzava tüdi na splosno in to na celem sveti malo kera je nej zadolzena (Norveska,Svica..itd)!

MHA četrtek, 29. marec 2007 ob 13:05

Ja to že, san pogledni za keko bi se nej Lotmerška opčina zadolžila za 2 mio €!

fargo četrtek, 29. marec 2007 ob 13:18

Jernej je napisal/a:
Zadolzevanja je vse posedi taka je to nic novega skoron vsaka ali prakticno skoron vsaka obcina!

Nej samo obcine nego drzava tüdi na splosno in to na celem sveti malo kera je nej zadolzena (Norveska,Svica..itd)!


Ja zadolževanje je prisotno povsod,dvomim pa da je to planirano zadolževanje razvojno naravnano.
Saj kot sem že zapisal vitalne stvari: kanalizacija,vodovod in ceste bi morale biti v prioritetnem planu, saj je dobra infrastruktura pred pogoj za nastanek gospodarstva-delovnih mest,kar posledično vpliva na večjo blaginjo občanov.
Prav imaš Jernej drugi se tudi zadolžujejo, zadolžujejo pa se za lastni delež v projektih, ki jih sofinancira EU.(Radgona,M.Sobota,..........)
Mi smo v preteklosti glede na naše sosede pridobili zelo malo denarja iz EU, vse to kaže da so nekateri, ki so delali in delajo na teh področjih močno zatajili.....

Da ne bo nerazumevanja:
-OŠ Stročja vas se mora izgraditi
-za bazen naj se najprej naredijo izračuni letnih stroškov v prihodnje,poskuša naj se pridobiti sredstva iz drugih virov in zasebni kapital
-mestno jedro-naj se poskušajo pridobiti sredstva iz EU, sočasno se mora pristopiti k reševanju problema parkiranja.

Zadolževanje je smiselno zgolj za izgradnjo OŠ Stročja vas, za vse ostalo naj se prijavijo projekti in se poskuša najti drugi vir kapitala. Khmm

Jernej četrtek, 29. marec 2007 ob 16:40

MHA je napisal/a:
Ja to že, san pogledni za keko bi se nej Lotmerška opčina zadolžila za 2 mio €!

Cü meni je eden rekel idnog ka je nasa Tisinska Obcina prek 1,6miljonov zaduzena!

Sosed je mi razlago ka je to za eno obcino baje nej dosti to so krediti ka se nazaj placajo!..krediti tak kak je skoron vsaki drzavlan ma.

Zvončica nedelja, 1. april 2007 ob 02:05

Pufi gor pa pufi dol....zapufani smo mi, zapufane so občine, zapufana je držova......glovno ka nan je bor eden den lepoBebast Penezi bi se resen lehko vlekli iz EU skladov samo neje nobeden teko pameten ka bi zna prav napisati ka bi se kaj dobilo...ali pa neče nihče zato ka se na totih ne do tak krasti pa okolik nositi kak na naših raspisih...te pa pač nega zanimaja...namesto LIDLA pa HOFERA pa Spara bi lehko meli kakše firme (ve bi si že itak vso fasingo nabavili)Hmm

Jernej ponedeljek, 2. april 2007 ob 19:02

Zvončica je napisal/a:
Pufi gor pa pufi dol....zapufani smo mi, zapufane so občine, zapufana je držova......glovno ka nan je bor eden den lepoBebast Penezi bi se resen lehko vlekli iz EU skladov samo neje nobeden teko pameten ka bi zna prav napisati ka bi se kaj dobilo...ali pa neče nihče zato ka se na totih ne do tak krasti pa okolik nositi kak na naših raspisih...te pa pač nega zanimaja...namesto LIDLA pa HOFERA pa Spara bi lehko meli kakše firme (ve bi si že itak vso fasingo nabavili)Hmm

Cü delavna sila Sloveniji je se malo pre draga za velke Firme ves!
Fabrike pa to Pomurji? MURA de spadnola ..Kitajci jo povozijo! KRKA ? Vej pa Rusiji tüdi KRKA ma fabriko mogoce za 10 do 20 let se iz Novega Mesta pa z Lotmerka dotalno Rusijo otseli!

Ka se je?.. Gradbene firme kje delavci sezonsko delajo za 300€
Vsaki posameznik je potrosnik. Trgovini küpüvlemo pa to nej malo proti negda!

Ka se mamo..Terme? haha smejem se Radenci,Moravci,Banovci,Lendava,Ptuj..
Terme cistak polek meje Bad Radkersburg, Bad Gleichenberg, Bad Waltersdorf,Loipersdorf ..itd se Hrvati Sveti Martin na Muri.
Eno polek ove cistak blizi!
Nas kraj in okolica je pun termah pa vsaka terma se tozi ka ma pre malo ksefta!

Ka pa Radenska? Radenska je mela Vikend,Radin,Zvezdo-Diano..zdaj pa vse privat!
Fabrike kje te? Negi na zalost! Mislec

Zvončica nedelja, 8. april 2007 ob 00:28

Že je resen ka je delovna sila prinas kao predroga.....samo kvaliteta se more pločati ap amen....te pa naše boge murašice morejo poprovlati robo za tiso poceni delovno silo...ve pa do zej v Radgoni nekaj šivali ka je Nemec pogrunta ka je bojše našin ženskan pločati pa dobro meti zašito kak pa malo pa slabo.Ka pa se toplic tiče se mi vidi ka laufajo vse tiste ke mojo dobre vodilne...ne ven kaj se je z Radenci zgodilo...tüdi kak kraj so na isten kak negda, pa park je sploh ne več tak privlačen kak je bija. Firme bi mi že meli če bi se malo birokracija zmajnšala pa malo meje hamlasto z prodajo ali najemon zemlišč s strani občine delalo....Radgona je dober primer...tan delajo zabojnike ke smo jih v Lotmerki prvi delali v Imgradi...pa so znanje to odnesli ali pa odali posamezni ke so bili tan glovni (brez kakše kazni)...eh...Zid

MHA nedelja, 8. april 2007 ob 11:08

Zvončica je napisal/a:
Radgona je dober primer...tan delajo zabojnike ke smo jih v Lotmerki prvi delali v Imgradi...pa so znanje to odnesli ali pa odali posamezni ke so bili tan glovni (brez kakše kazni)...eh...Zid

Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid Zid

Pa kak grejo f promet toti kontejneri.

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.